Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011'de memur oldum. Sonrasında %50 rapor aldım. Emekli olabilir miyim?

m1976k

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Tüm arkadaşlara selamlar. Ben 1976 doğumlu ve 1994 ssk girişi olan 2007 de kamuda 4b kkadrosunda ssk lı 2011 de emekli sandığına bağlı bir memurum 2012 de yakalandığım kronik bir rahatsızlık nedeni le %50 engelliyim emeklilik için 16 yıl deniyor memuriyet öncesi ile birlikte de yaklaşık 8000 güne yakın bir primim var ayrıca vergi indirimine de müracatım kabul edilmiş ve kurumuma evraklarımı vermiştim sorum şu bu durumda
1-emekli olabilir miyim
2- emekli olunca normal şartlarda benimle aynı derecede ki emekli olan bir memurla maaşım aynı olur mu yoksa engelli emeklilik maaşı daha mı düşük oluyor
3-emekli ikramiyesi çalıştığımız yıl üzerinden kesintisiz mi ödenir?
şimdiden cevaplar için teşekkür ederim

2011'den bu yana memuriyetinizde devam ediyorsanız priminizi de doldurmuşsunuzdur.
Engel oranınızdan dolayı 16 yıla tabi olduğunuz doğrudur.
1-) E-devlet hesabınıza girdikten sonra arama kutucuğuna hitap yazıp arattırırsanız hangi tarihte emekli olacağınız resmi şekilde çıkacaktır.
2-) 01 Ekim 2008 den sonra memur/sözleşmeli olarak başlamışsanız öncesinde başlayana göre daha düşük maaş alırsınız.
3-) Ssk'daki ve memuriyetinizdeki hizmetiniz ayrı ayrı hesaplanıp ona göre ikramiye verilecektir.

esmeradamm

Bu 16 yıl herhalde ssk giriş(1994) tarihi itibari ile değil mi memuriyet e başlama ile ilgisi yok

Çalışma yılı olarak fark yok ama emekli maaşı olarak devlet, 01 ekim 2008 öncesi memur/sözleşmeli olarak atanan ve sonrası atanan olmak üzere memurları ikiye böldüler. Sonrasında memur/sözleşmeli olanların maaşı öncesinde başlayana göre daha düşük
https://forum.memurlar.net/konu/2466344/
konusunu inceleyebilirsiniz son alihan99 kullanıcı adıyla yorumumu yazdım.

5434/5510 kanun farkı
1ekim2008 tarihinden önce memur olanlar 5434 sayılı kanuna, 1ekim2008 sonrasında ilk defa memur olan herkes 5510 sayılı kanuna tabi oluyor. (önceden bir ssk girişin olsa dahi bu durum değişmiyor. ancak emekli sandığı girişin varsa 5434 sayılı kanuna tabi oluyorsun).
malum ek göstergelerin 3600 olunması vaatleri gündemdeyken 1 ekim 2008 sonrası yeni memurların bilmesi gereken bir şey var. bu kanuna tabi olan memurun ek göstergesi 3600 olduğunda emekli maaşındaki artış örneğin 60tl civarında ise eski kanuna tabi olanların ise emeklilik maaşındaki artış 500tl civarında.(örnektir.)

ayrıca 5510a tabi olan memurların emeklilik aylıkları eski kanuna(5434) tabi olanlara oranla çok düşük. 2008 sonrası yeni memurlar olarak emekli olduğumuzda çok pis dumur olacağız.

5510; henüz ilk emeklilerini vermediği için yeterince anlaşılmamış sosyal güvenlik kanunudur.
özlük hakları bir yana, bağlanacak olan emekli maaşları üzerinden değerlendirilirse, 5434e tabi memur, 5510a tabi memurdan 2 kat fazla emekli maaşı alacak. bunun sebebi; yeni yasadaki sigorta priminin yüksek oranda sağlık kalemine kesilmesidir.

5510 derhal kaldırılması ve insani şartlara döndürülmesi gereken emeklilik kanunudur. 2008den sonra belediye başkanı dahi olsanız, çalışırken maaşınız 10bin de olsa, emekli maaşınız yalnızca 1500-2000 lira arasında olacak. ama 2008'den önce memur olmuşsanız, 5434 sayılı kanuna tâbi oluyorsunuz ve emekli maaşınız 3-4 bin lira olabiliyor. aynı şekilde toplu ikramiye bakımından da uçurum var. sorarım size, bu insanlar emekli olduktan sonra taş mı kemirecek? hangi akla hizmet böyle insanlık dışı bir emeklilik yasası ortaya çıkarıldı?

5510; memurların %99unun haberini olmadığı, insanı sömüren, emeklilik dönemini daha da acı içinde geçirmesini sağlayacak bir kanundur. böyle bir kanun geçiyor ama sendikalar üyelerine duyurmuyor, kimsenin bilgisi yok. 2008 sonrası işe girip bugünün parasıyla 1500 tl emekli maaşı bağlanınca iş işten geçmiş olacak.

2008 sonrası 5510a tabi memur, emekli olduğunda emekli maaşı değil, yoksulluk aylığı alacak sanki. umarım sendikalar ve siyasiler dile getirir bu durumu bir an önce.
saygılar.

sakın emekli olma 2008 den sonra emekli sandığına üye olduğun için 1500 den fazla emekli maaşı alamazsın

Bu 5510 u ben getirdim diyerek platformlarda övünerek anlatan kişi Yaşar OKUYAN'dır. Zeminini hazırlamıştır. Eski Mhp ve Anap lı vekil rabbim seni bildiği gibi yapsın.

Üst Alt