Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011'de omuriliğim yaralandı. Artık iyileşme mümkün değil mi?

akyıldız01

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
31 temmuz 2011 de sığ suya atlama sonucu boynumun c5-c6 kemikleri kırıldı ve omuriliğim zedelendi.İlk baş boynumun aşağısı hiç tutmuyordu ve hissetmiyordum.İlk 2 yıl çok gelişme oldu kollarım nerdeyse eskisi gibi parmaklar biraz gelişti belim kuvvetlendi ümitlenmiştim ama 2 yıldan sonra gelişme nerdeyse hiç olmadı sadece iki tuvaletimide hissetmeye başladım , fiziksel olarak çok az gelişme oldu şimdi hiç olmuyo , bi senedir umudum kırıldı fizik tedavi yapmıyorum sadece milli sporcu olduğum için yüzme antrenmanı yapıyorum ama fizik tedavi artık hiç içimden gelmiyo çünkü hiçbir yararı olmayacağını biliyorum.Artık gerçekten herşey bittimi buna alışmalımıyım ? Şimdi bazı arkadaslar asla umudunu kaybetme , azimli ol diyecek ama bunlar boş laflar.Hayatın gerçekleri var çünkü...

sen umudunu çoktan kaybetmişsin kim ne derse desin ciddiye alıp dinlemeyeceksin bence

kardeşim belli ki daha çok gençsin...bundan sonraki hayatın muhtemelen böyle olacak.fizik tedavi ille de ayağa kalkıp yürümek için yapılmaz çalışan kaslarının güçlenmesi ve vücudun diğer fonksiyonlarının çalışması için çok ama çok önemlidir.onun için yapabildiğin kadarıyla egzersizlerini yap..bu hayat tarzına alışmaya çalış ....kendine mutlaka bu haline uygun uğraşlar bul...ve unutma HAYAT YÜRÜMEKTEN İBARET DEĞİL..!Bu arada ben de eski milli sporcuyum ve 4 yıldır OF luyum....

Geçmişi unutup önümüze bakmak çoğu şeye gerçekten çözüm olabiliyor. Ben de yaklaşık olarak 10 yıldır OF'luyum.

@akyıldız01

Biten bir şey yok. Daha yeni başlıyor hayat. Artık kendini hasta gibi görme zamanlarını geride bırak. Tedavi peşinde koşacak bir durum da yok. Vücudun belli, performansın belli. Bundan sonra yapabileceğinin maximumunu yapmak için çaba sarf etmelisin. Yüzmek dahil, elinden gelen, keyif aldığın sporları mutlaka yap. Spor her açıdan insana iyi gelir.
Dışarıda olmak için tüm şartları zorla. Okula/işe git, sinemaya, konsere kültürel faaliyetlere takıl. Dışarıda yemek ye. Kızlara kompliman yap.

Mızmızlanan, özgüveni zayıf, işi-gücü olmayan insanı kimse yakınlarında istemez. Yapabileceğinin maksimumunu yapacaksın, sonrası için çevrendekiler destek verecek.

Herkes kendi hayatını yaşar. Senin sahip olduğun şartlara sahip olamayan çok insan vardır...

Üst Alt