Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 MEB görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacak?

hakanım

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
En son görevde yükselme sınavı 18 nisan 2010 da yapıldı. ve yönetmelik 23 temmiz 2010 da değişti ve görevde yükelme ve ünvan değişikliği sınav duyurusu iki yılda bir yapılır ibaresi eklendi o halde sınav 2012 nisan da yapılacak. ancak nisan 2010 da yapılan sınavda özel şartlar vardı.
en az yhs kadrosunda 5 yıl çalışmış olmak, sicil ntu ort. son beş içinde 70 ve üzeri olmak vb, eğer bu yıl nisan ayında yapılırsa 2 yıl şartı aranacak ve bizler 2000 kişi son atananan engelli hizmetli kadrosuna atananlar 3-4 ay gibi kısa bir zaman farkı için 2014 bekleme zorunda kalacağız.
gerçi 2 yılda bir yapılsında bizler 2014 ; de bekleriz.
hakkımıza hayırlısı...

Arkadasım memurlukta 5 yıl çalısma sartı, bulunduğu kadroda 2 yıl çalısma sartı vardır

elif_kız;
yalnız sizin dediğiniz son yönetmelikten önce idi.

23 Temmuz 2010 da yönetmelik değişti....

O yönetmelikte değişmek üzere müşteşar açıklama yapmıştı bekleyip görelim yeni yönetmeliği..

Arkadaşlar MEB'in görevde yükselme sınavı ne zaman olacak bilginiz varmı? malum 2 yıldır bekliyoruz.

2013 meb görevde yükselme

[SIZE=5] [/SIZE]"Görevde Yükselme Sınavları 2013 Haziran Ayına Kadar Yapılacak!" Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan eğitim çalışanlarının kariyer yapmalarına imkan verecek olan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarının yapılmasıyla ve MEB Personellerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin çıkarılması ile ilgili toplantılarımız ve görüşmelerimiz sona ermiştir. Sendikamız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan toplantı ve görüşmeler sonucunda; 1-MEB Personeli Görevde Yükselme Sınavlarının Yapılması için gerekli olan Yönetmelik Değişikliği çalışmalarına hemen başlanmasına, 2- T.C Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığına, Unvan Değişikliği Sınavının Yapılabilmesi için (TEKNİK KADRO) Resmi yazı yazılarak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 13.Maddesinin 3.fıkrası hükümlerinin değiştirilmesine, 3-Şube Müdürlüğü, Şeflik, Saymanlık, Teknik Kadro, Memurluk Sınavlarının 2013 Haziran ayına kadar planlanarak yapılmasına, 4- MEB Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik çalışmalarına başlanmasına ve taslak metnin sendikalara gönderilerek değişiklik taleplerinin alınmasına, 5- Yeni eğitim sistemiyle (4+4+4) birlikte okul/kurumlarda ihtiyaç duyulan "Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personellerinin" istihdamına yönelik olarak KPSS sınavında başarılı olmuş adaylardan Milli Eğitim Bakanlığına yardımcı hizmetler sınıfı personel alımı yapılmasına, Konularında görüş birliğine varılmış olup, konu ile ilgili sendikamızın çalışmaları, toplantıları, görüşmeleri ve eylemleri Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarının yapılmasına ve MEB Personelleri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin çıkarılmasına kadar devam edecektir. Kamuoyuna ve Eğitim Çalışanlarına saygıyla duyurulur. TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ

iyi haber bekleyelim bakalım.. şartlar nasıl gerçekleşecek.. benim teknik kadro şansım var ..

hadi be açıklayın artık şu gih kadrosunu..
inşallah 3 yıl şartıda aranmaz...

Ben 2 Aralık 2010 tarihinde MEB 'e GİH kadrosunda atandım. Okulda memur olarak görev yapmaktayım Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına katılmak istiyorum .. GİH kadrosundan nerelere geçişler var şartlar bana uyarmı acaba 2013 haziran ayında sınav varmı ??? Nisan 2014 ümü bekleyeceğiz ...Meraklardayım lütfen bilgisi olan cevap yazsın tşkkrler...

Meb görevde yükselme

"Hizmetlilerin Sınavsız Memur Olması Talebimiz Kamu Personeli Danışma Kurulunda Görüşülecek!"

Milli Eğitim Bakanlığı merkez/taşra teşkilatı okul ve kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan lise mezunu eğitim çalışanlarının bir defaya mahsus olmak kaydıyla sınav olmaksızın memur kadrolarına geçirilmesi talebiyle T.C. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığına yönetmelik değişikliği için Teç-Sen olarak resmi başvurumuzu yapmıştık. Başvurumuzu Görmek İçin Tıklayınız.Talebimiz ile ilgili olarak Devlet Personel Başkanlığı sendikamıza vermiş olduğu 06/03/2013 tarih ve 1372 sayılı yazında; "... yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin genel idare hizmetleri sınıfına sınavsız olarak geçirilmesi hususu da değerlendirilmiş olup, gündemde yer alan konulara ilişkin çalışmaların Mart ayı içersinde yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır." Denilerek, Teç-Sen olarak başlattığımız "Sınavsız Görevde Yükselme"lerin önünü açacak bir uygulamanın ilk adımı tamamlanmıştır.Ayrıca, Başkanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde; sınavsız görevde yükselmeler ile ilgili çalışmanın tamamlandığı ve Mart ayında yapılacak toplantıda karar altına alınacağı sendikamız yetkililerine iletilmiştir.Eğitim çalışanlarının Sınavsız Görevlerinde yükselmeleri için atılan adımlar dikkatle izlenmesi gereken önemli bir adımdır. Çünkü bu güne kadar yapılan tüm yükselmelerin tamamının sınavla olması, bazı sendikaların sınav zamanlarında eğitim çalışanlarını "Sınavda size yardım edeceğiz!" v.b. yalanlarda kandırmaya çalışıp sınavları rant kapısı gibi görmesi eğitim çalışanlarının mutlak talebi olan "Sınavsız Görevde Yükselme" önünde önemli bir tehlikedir.Teç-Sen Sendikası olarak, "Sınavsız Görevde Yükselme" uygulamasının biran önce hayata geçmesi ve eğitim çalışanlarının "Sınav Ne Zaman Açılacak!" sorusunu sormadan, eğitimlerini tamamladıkları an itibarıyla görevlerinde yükselmelerinin sağlanması için gerekli olan tüm adımları, görüşmeleri ve çalışmaları yapmaktayız.Kamuoyuna ve Eğitim çalışanlarına saygıyla duyurulur.

TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ

Onu bilemiyorum arkadaşım yalnız hizmetli kadrosu için olduğunu biliyorum

yıl oldu 2013 hala görevde yükselme sınavı açılmamış. hadi hayırlısı.

başlığı da "2013 MEB görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacak? " olarak değiştirirsek iyi olacakk fuzuli yere yeni konu açmayalım. malum 2012'yi boş geçtik :)

Meb sınav açmıyor çünkü su anki görevde yükselme sınavında istedikleri kişiyi alamıyorlar. ama görevde yükselme yönetmeliğinde torpili devreye alan değişiklikler yapılıyormuş haberleri var. Değişirse muhtemelen açarlar. Sınava girmeyi düşünüyorsan bence şimdiden torpil arayışına başla. Görevde yükselme yönetmelik haberi

nerede kaldı bu yükselme sınavları ?????????

ben de görevde yükselme sınava gireceğimde aöf sınav sonucunu bekliyorum şu an, lisansı mezunu olursam inşallah başvuracağım. yalnız nasıl başvurulur ve sınav soruları nasıl bilen varmı? herhangi konu ve soruları nerden ulaşabilirim yardımcı olursanız sevinirim. herkese başarılar dilerim.

meb en son mayıs 2010 da yaptı gys sınavını..
şu an için böyle bir sınav çalışması yoktur..
2010 sınavına göre ortaöğretim mezunu olmak yetiyordu. yani fakülte yada myo mezunu die bir şart yoktu
baraj 70 ti.
en az 5 yıl çalışma şartı falan aradı.. bu arada kontenjan 5000 di yanlış hatırlamıyorsam 2000 kişi falan 70 barajını geçti...
sorular klasik DMK anayasa ve temel bilgilere dayalı imiş...
biraz bakmıştım sorulara çok kazık sorular yoktu...
inşallah eylül ayında falan yaparlarda şu yhs kadrosundan kurtuluruz...
aslında torba yasaya göre 2 yılda bir sınav yapması lazım ama iktidar bu konuda pek ilgilenmiyor...
belki seçim döneminde bir zeytin dalı uzatırlar...

ayıpp bee 3 yıl oldu halaa ses seda yok. acabaa bu yıl eylülün sonlarına doğru sınav açılır mı ki nedir bu çektiiğimizz...

Devlet personel başkanı sayın kumbuoğlu ile yaptığım görüşmede meb görevde yükselme sınavı müracaatları mart 2014'de başlayacak olup sınav eylül 2014'de yapılacaktır. Maalesef 1 yıl daha bekleriz.

Üst Alt