Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 model VW jetta 1.6 dsg otomatik aracımızı satıyoruz..?

mehmetyaprak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar
26 mart 2014 tarihinde babam vefat etti. Üzerine olan 2012 model aracını annem ablam ve ben 3 kişi olarak üzerimize aldık. Ancak maddi sebeblerle şimdi aracı satıyoruz. Araç 42 000 km de. özel tertibatı yok. Engelli birine aracı satarsak ötv ödenmez diye duyduk. böyle bir şey varsa bu şekilde yoksa ötv sini ödeyerek satmak istyiyurz. Siyah jetta Comfortline 1. 6 dsg dizel otomatik vites

İlgilenen arkadaşlar oz1975_1@hotmail.com adresine de mesaj atabililer

fiyatını yazarsan alıcı bulunabilr,3 aşağı beş yukarı belirtirsen sn Mehmet resimde çekip koyabilrsen,

Diyarbkırdayım aracımız 2012 model sadece 2 yerde çizikleri var asla değişen parça ya da boya yok. fiat olarak engelli arkadaşlar için 58 000 tl düşünüyorum

Yazmış olduğunuz fiyat aracin şuan için otvsiz satış fiyatıdır aracin liste fiyatı 84100/1.45=58000

Bu sartlar altinda aracin sifiri alina bileceği için size tavsiyem kendinizide mağdur etmicek sekilde fiyati guncellerseniz satmaniz daha kolay olacaktır

Donanım vs yazarsanız , arkadaşların güncel fiyatlarla karşılaştırma imkanı olacaktır.

Siz zaten aracı otv odemeden satabilirsiniz. Çünkü araç sahibi vefat etmiş aracı dilediğiniz kişiye ötv ödemeden satabilirsiniz.

5 yıl dolmadan aracı satmaya kalktığınız anda aracın ötv sini ödemek zorundasınız.
vatandaşı yanlış bilgilendirmeyin.

vuralh;

Özür dilerim ben yanlış okumuşum haklısınız 5 yıl dolmadan ötv ödemeden satılamaz

Engelli bir kişi 58 bin tl ye zaten sizin aracın aynısının sıfırını alabiliyor. Yani sağlam birine aracı 84 bin tl ye satmaya çalışıyorsunuz. Naçizane aracın şu anda ki ederi sağlam kişiye 65000 tl dir. 15000 civarında ötv sini maliyeye ödeneceğini düşünürsek. Engelli bir kişiye bu aracı 50000 tl civarında ancak satabilirsiniz. Bu üst limit yanı aracın kusursuz olması durumunda.

Sakura merak ettiğimden soruyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan da cevap bekliyorum örnek olarak arkadaşın arabasi alalim suan ikinci eldegeri 65000 olarak varsayarsak bu aracin otv orani hesaplanirken ikinci el fiyati olarak 65000 tl olarakmi hesaplanicak yoksa ilk aldığı yildaki otv oranimi vergi dairesine yatirilacak normal kisilere satilmasi için

Alırken ödemediğin ÖTV tutarı neyse onu ödersin

Bu konudaki ilgili kanun maddesini bulamadım biliyorsan eklermisin limoni

Sakura bu 15000 tl rakamini nasil hesapladin tahmin olarakmi paylastin acaba

d) İstisnadan Yararlanılan Araçların Satışı
Kanunun 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasının (a) bendine göre ilk iktisabında ÖTV istisnası uygulanan araçların istisnadan yararlananlar dışındaki üçüncü şahıslar tarafından (bağış, hibe veya satış şeklinde) iktisabında, adına kayıt ve tescil işlemi yapılan alıcı tarafından, araçların istisnadan yararlandığı ilk iktisabındaki matrah esas alınmak suretiyle, söz konusu aracı iktisap edenin kayıt ve tescil ettireceği tarihteki oran üzerinden ÖTV beyan edilmesi gerekmektedir.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

arkadaşlar bende kızımın üstüne almak istiyorum 10 yaşında kendisi nasıl bir yol izlemeliyim bide en ucuz araba hangisidir ve ne kadara alabilirim

2012 yili jetta fiyati en fulu 64300 linki

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...gliiyvN-pfAmnpDeg&sig2=8hpgirDiEw-R-VBKZ2y1sw

Buna göre aracin 64,300÷1.37
=46,934.306569343 (ozamanlar otv orani %37
Pazarlıkla 46000 civati cok rahat alinabilirdi dusuncesindeyim)

Buna gore arkadas arabasini normal bir kisiye satmış olsa ikinci el fiyati en iyi sartlarda 65000 tl varsayarsak 65000-(17400 ödeyeceği otv)=47600 eline ancak bukadar gececek bence fiyati en fazla bukadar tutmalı alicak olanda buna gore karar vermeli

Yada satmaktan vazgececek 5 yili doldurup normal kisilere satisini otv siz şekilde yapıcak

Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ediyorum.Bildiğim kadarıyla engelli arkadaşa satış yapılırsa ötv yi ödemek zorunda kalmayacak olmam. dolayısyla ben eksik bilgi paylaşımında bulunduğumu anladım. ötv ödemek zorunda kalmayacaksam aracımızı 52.000 tly satabilirim.asla değişen parça boya yok.ufak çizikleri var

inanın bu konudaki bilgisizlik beni çok yordu.Ali ÖZDEMİR beyde bir hesap çıkarmış ve çok net. Annemde araç alınırken 50.000 tl net ödedik diyor. bilemedim doğrusu

Kardeş sıfırı şua nada 58 olan aracı 52 ye biraz zor satarsın. Naçizane tavsiyem ÖTV sini yatırıp normal birine normal fiyatına sat.
Geçen sene arkadaşımın aracını öyle sattık. Hatta forma satışa çıkarmıştık. Normal birine daha kolay satılıyor.
Birde şöyle bir durum var.
Aracın ÖTV sini ödemeye kalkarsanız o zamanki yani % 37 oran üzerinden değil şu anki oran % 45 den hesaplanır.
Bunuda alıcı ödemek zorunda. Siz ödeyemezsiniz. Alıcı ile Maliyeye gitmek gerekiyor. Yada yakın bir tanıdığın üzerinden yatırıp satışı ona yapmak lazım.

bildiğim kadarıyla sahibi ölmüş engelli aracı mirascılara devrolur. satarken de vergi sorununuz olmaz,.. ötv yi geri ödemeniz gibi bir şey olmaz..

5 yıldan önce satılır ise ötv ödenir. Yoksa hakları aynen devam eder.

bu konuda hukuki yardım al, varislere devredilen araç ötv ödenmeden satılabilir diye biliyorum.

Değerli arkadaşlar ilgi ve açıklamalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum

Bende anı şekilde varislere devir olduğundan ötv ödenmiyor diye biliyorum . konu ile ilgili bir avukattan yada vergi dairesinden yardım alırsanız rica etsek burada paylaşırmısınız

by yolcu selam aracımı gerçekten satmak istiyorum Diyarbakır da öğretmenlik yapıyorum. Engelli bir arkadaşıma satarsam ötv siz devir yapabiliyormuşum bunu öğrendim sizde lütfen araştırın. özelden mesajlaşabiliriz.... saygılar

Üst Alt