Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 ÖMSS Kura usulu yerleştirme klavuzu yayınlandı

kura ile yapılacak işlemler nasıl olacaktı

kura ile başvurular nasıl yapılacakmış bir arkadaşa yardımcı olmak istiyorum

Hakket abicim hic basvuru yapan olmadi naptiniz detaylı anlatın bizlere yardımcı olun cevaplarinizi bekliyoruz

Şimdi arkadaşlar öncelikle ÖN KABUL VE TAAHHÜT BEYANI'nını aldım ben bankaya parayı yatırdım yarın bize yakın bir liseden kalan işlemleri yapacağım. Yalnız şunu söylemem gerek Istanbul/BAĞCILAR 'da ikamet eden arkadaşlar Evren Cad.'diye verdikleri adres yalnız benim gibi semt semt gezmeyin size adres veriyim..
ÖN KABUL VE TAAHHÜT BEYANI Almak İçin : Ateştuğla/KİLER Süpermarketin Tam Arkasında Dumrul Sokak..
Herkeze Başarılar ve Bol Şanslar diliyorum...

not : Mutlaka mezun olduğunuz okulun diplomasını yada öğrencilik belgenizi kendinizle götürünüz..

arkadaşlar kurayla katılacakar bankaya ne kadar yatıracak ve neler gerekir ben sefaköyde oturuyorum hangi okula kayıt olacam lütfen yardım raporumun aslı yok ama ankaradan gelen kartım var raporumun fotokopisi var birde vergi indirmim var

Bankaya 10 TL yatırıyorsun.. Başvuru Klavuzunda başvruacağın adresler var oraya bakarsan görürsün..

mujow verdiğin adreste kalabalık çok mu bahçelievlerde kimse işlem yapamamış ana baba günü haberlerde gördüm. başvuruyu herhangi bi yerde yapabilirmiyim

kura çekimi

arkadaşlar iyi akşamlar kura çekimi ile ilgili gereken belgeler nelerdir yardımcı olurmusunuz

Ön kayıt için Tuzlaya en yakın yer neresi bilgilerinizi bekliyorum. Benim bulduğum yakacık ta bir yer orası başvuru alıyor mu?

Öğrenci belgesiyle alakalı sorun yaşadık bilginiz olsun.. Diploma istiyorlar diplomayı aldık şifreyi aldık kaydı yaptık şimdi OSYM'nın sistemine giriş yaptım ama herhangi birşey çıkmıyor karşıma herneyse herhalde sadece formalite olsun diye yaptık bu işlemi herkeze başarılar diliyorum

ozkancey;
verdiğin forumu ben almadım OSYM kendı sisteminde o forum kayıt yapan görevli ekranında bu üzerini kendi doldurup çıktısını aldı 1 ini bana 1ini kendine aldı..

Özkancey verdigin linlklerden indirdiğim belğeleri pc açmadı indirip kopi edersen sevinirim şimdiden teşekkürler

alptug06: Linklerde sorun yok, bilgisayarınızda Adobe Acrobat Reader yüklü değilse pdf dosyalarını açamassınız. Aşşağıdaki linkten Adobe Reader'ı ücretsiz indirebilirsiniz. İndirirken Free! McAfee Security Scan Plus Yes, install McAfee Security Scan Plus Seçeneğini işaretlemeyiniz. Genelde bu ücretsiz virüs tarayıcılar pek verimli çalışmazlar.

Adobe - Adobe Reader download - All versions
Açılan linkten Download now'a tıklarsanız kayıt edip kurabilirsiniz.

Kura alımı bu şekide mi olacak

Özürlülerin ayrımcılığa uğramadan hayata tutunmasını sağlayan birçok yasa var.

Ancak mevzuatın dağınıklığı ve uygulamadaki farklılıklar "yasal hak" aramada devamlı "bir sakatlık" yaratıyor.Örneğin: 14-25 mayıs tarihleri arasında ilkokul ve ortaokul mezunu olan engelliler "sınava tabi olmadan", "atama yoluyla" devlet memuru olabilmek için ilgili birimlere başvurusunu yaptı. Ancak konu hakkında yeteri kadar bilgisi olmayan okurlarımız soruyor:"Abi, bizi kurayla memur yapacaklar. Ama bu nasıl olacak? İşe alırken bize davet gelecek mi...?"Bu sorulardan sonra merak edip yetkililerle görüştüm.Yetkili, "Atama yoluyla memur olacak engelli, hangi devlet kurumuna girmek istiyorsa o kurumun eleman alım ilanlarını takip edip form dolduracak. Daha sonra aynı işe talip olan engelliler kuraya tabi olacak."Bu cevap karşısında şaşırarak, "efendim peki "bu insanlar nasıl devlet kurumlarındaki eleman ilamını takip edecek. Formları nasıl dolduracak? Hem her engellinin bilgisayarı yok. Hadi Büyük kentlerdekiler dediğinizi yaptı.Ya köydeki ve mezradaki özürlü ne yapacak" dedim.Aldığım "devir teknoloji devri. Yapacak bir şey yok" yanıtına daha da şaşırdım.Sanarsınız ki, iş müracatı yapan tüm engelliler teknoloji uzmanı. Hepsinin evinde bilgisayarı ve interneti var. Hiç bir engele takılmadan, kimseden yardım almadan iş ilamlarını takip edip en ince ayrıntılarına kadar formu doldurup "memur" olacak.Geçiniz efendim... Bu "olmayacak duaya amin demek." Çünkü engelli yine zorlu maratona tabii tutuluyor.Halbuki bunca zahmete hiç gerek yok.Engelli müracaatını yaparken "özellik"lerini belirtiyor. Eleman alacak devlet kurumu hangi özellikte kaç tane eleman alacağını "personel daire başkanlığı"na bildirip memur olacak engellileri "kura"ya tabii tutsa olmaz mı? Bal gibi olur ama bürokrasi işte...Durum bu... Özürlülere hizmet sunan kurumların koordinasyonsuz biçimde yasayı farklı farklı uygulaması maalesef mağdur sayısını artırıyor. İşte yurdun çeşitli yerlerinden bize ulaşan sorunlardan birkaçı...SORU: Biz özürlülere ev vergisi var mı?CEVAP: Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen eve (tek emlak vergisi yok.SORU: Öncelikle bizi bilmediğimiz konularda bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür edeyorum. Benim sorum engelli emekliliği hakkında. İlk işe giriş tarihim 12/01/1992. Rahatsızlığım nedeniyle 2002'de süreklidir ibareli yüzde 40 rapor aldım.08/06/2004'ten itibaren aralıksız çalışıyorum. Bu şartlarda vergi indirim belgem olmadan emekli olabilecek miyim? Gürcan UzCEVAP: Emeklilik süreniz 16 yıl, 3 bin 760 gün. Bu hesaba göre yılınız tamam. 495 gün daha prim ödediğinizde emekli olabilirsiniz. Ancak "vergi indirim belgesi" almanız şart. Elinizdeki rapor ve işyerinizden alacağınız "çalışıyor" belgesiyle vergi dairesini başvurunuz.SORU: Amaliyat sonrası bir yumurtalığım alındı. Özürlü haklarından faydalanabilir miyim?CEVAP: Öncelikle geçmiş olsun. Özürlü haklarından yararlanabilmeniz için yüzde 40 raporunuzun olmaşı şart. Ancak, özürlüler için verilecek sağlık kurulu raporu cetvelinde ürolojik hastalıklar sıra no: 7, a bendinde özür oranınız yüzde 10 olarak açıklanıyor. Başka bir rahatsızlığınız varsa rapor için bir hastaneye gidiniz.SORU: Yüzde 75 raporlu yakalak akrabam var.bir yakınım var. Bakıcı ücreti alabilmek için gelirim dikkate alınır mı? Mahir Kamacı/ DüzceCEVAP: Evet. Bakıcı ücreti alırken geliriniz dikkate alınıyor. Mevzuata göre eve giren toplam gelir kişi başına bölündüğünde 461 lirayı geçmemesi gerekiyor.Sorularınız için iletişim bilgileri:Faks: (0212) 354 34 69Tel : (0212) 354 34 76e-posta: cemalettin.gursoy@sabah.com.trSMS: CG yazıp 4122'ye gönderin.

ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

ömss kuraları nasıl olacak

arkadaşlar kuralar yarın çekilecekmiş doğrumu

Üst Alt