Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 sigorta girişi ve %70 raporla ne zaman emekli olabilirim?

engincann

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, arkadaşlar yüzde 70 engelli raporum var. Babamın isteğe bağlı sigorta ödüyor. İlk önce 1800 gün prim ile emekli olabilir demişler. Sonrasında 3600 güne çıkarmışlar. Bu şartlarla emekli olabilrimiyim ?

Çünkü babamın ödeyecek gücü kalmadı.

Sigorta giriş Tarihi : 07/08/2012

Herhangi bir yasal değişliği oldu mu ?

Teşekkür ederim.

Malulen emeklilik için 1800 gün yeterli.herhangi bir değişiklik yok.

Sadece on yıl hizmet süresi lazım 1800 gün dışında,yani ilk sigorta girişinden sonra 10 yıl geçmesi lazım...birde hastalığın sigorta başlangıcından sonra olması gerekiyor.

Teşekkürler. Yanıtınız için hocam benim hastalığı çocukluktan gelme 2010da organ nakli oldum. 3600 ile malülen emekli olabilirim? Anladım kadarıyla

engincann

Malulen emekliliğin ilk şartı: İlk kez sigortalı olunan tarihte maluliyeti gerektirecek düzeyde hastalığın bulunmamasıdır. DİKKAT "o hastalık olmamalıdır" değil, "maluliyet düzeyinde olmamalıdır". Yani ilk sigortalı olunan tarihte böbrek hastası olmanız bugün malul olmanıza engel değil.

Eğer ilk sigortalı olduğunuz tarihten önce diyalize girmemişseniz, nakil olmamızı iseniz, öncesinde alınan %60 ve üzeri raporunuz yok idiyse, ama o zaman var olan hastalık zamanla ilerlemiş ve bugün maluliyeti gerektirecek düzeye ulaşmış ise, o zaman malulen emekli olmanıza mani bir durum yok demektir.

Hocam ben 1,5 yaşında beri diyalize giriyordum. Hiç çalışma hayatımda olmadı. 16 sene diyalize girdim 2010'da organ nakli oldum 2011'de tarihine kadar babamın üzerindeydim. 2012 babam ssk gitmiş demişler. Demişler beyefendi 1800 gün prim yatırın cocuğu emekli yapalım 1800 günü tamamlandı sonra demişler 3600 güne çıkmış. Rapor oranım yüzde 70 hocam.

Saygılarımla

engincann

Anladım. Bu durumda 1800 günle malulen emekli mümkün olmaz. Ancak (07/08/2012 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 primle ancak erken Yaşlılık emeklisi olabilirsin.

bagkur.PNG

ne karışık ne zorlu işler hesaplamalar bu kişi 1.5 yaşındna beri çile çekiyor nakil olmuş hayatı zaten zor devlet bu kadar mı aciz engellsine yetemiyor .nokta yazamıyorum çok öfkeliyim bu siteye girmeden bir tek bana yapılıyor zannediyordum .hem devlet hem özel sektör hem kamu engellilere tümden zorluk çıkarma peşinde...

Son düzenleme:
hanifeaydin

Maalesef. Hocam çalışma hayatımız yok. Üstelik devlet zorlaştıyor. Babam daha ödeyecek gücü kalmadı. yapabilirsem yurdışına gidicem :/ türkiye'de boşa kürek çekiyorum sanki

Malülen Emeklim Başvurum süreci hakkında bilgi

Merhabalar, Malülen emekliye başvuru yaptım 2 ağustos 2022'de
bugün sonuç açıklandı. ( RET İŞE GİRİŞTE MALUL 2951 ) ne demek bilmiyorum tam olarak.
Başvuru yaptığımda primim 3670 gündü.
Sigorta başlangıç tarihim 07/08/2012
Hiç çalışma hayatım olmadı. kronik böbrek yetmezliği, gut hastalığı ve kemik erimesi var. Bende
Babam ödüyor.
İsteğe bağlı bağkuru..

Ekran görüntüsü;
ekran.jpg

Teşekkürler. Yanıtınız için lakin ailemin ödeyecek gücü kalmadı. Hocam ne yapabiliriz ? Alternatif bir yol önerirmisiniz. O kadar sosyal yardıma başvuru yaptım. Hep olumsuz değerlendirildi. OturanBoğa

Malülen emeklilik HK

Merhabalar, arkadaşlar geçen konu açmıştım. Belirli şartlar aranıyordu. Ben 4000 Günü Tamamladım galiba 15 yıl hizmet süresini tamamlamam lazım. Bu süreçte bağ kurumu ödemek zorunda mıyım ve sağlıktan nasıl faydana bilirim? ve ilaçlarımı almaya devam edebilecek miyim.

engincann

Prim tamamsa süreyi prim yatırmadan bekleyebilirsiniz. Bu durumda sağlık güvencesinden yararlanabilmek için genel sağlık sigortası primi yatırmalısınız. Bunun için gelir testine tabi tutulacaksınız. Gelir durumunuza göre gss prim miktarı belirlenecek.

@OturanBoğa Teşekkürler Yanıtınız için.Genel Sağlık Sigortası, biraz araştırdım. Galiba özel hastaneden geçmiyor.

Üst Alt