Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 tarihli raporla araç almamda sorun olur mu?

Serkal

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ehliyetimi yeniledim ancak sürekli raporum 2012 de almıştım bazı mesajlarda onun da yenilenmesi gerektiği yazıyor bilgi veren olursa çok sevinirim

Serkal

hiç bir sorun olmaz. Ama unutmayın, araç alımında en son alınan rapor kullanılmak zorundadır

Teşekkürler bilgilendirmeniz için

Benimde 2013 de aldığım raporum var... peki raporu yenilemeden nasıl ehliyetinizi yenilediniz? aşamalarını anlatır mısınız?Benim raporumda sol ayak tertibatlı otomatik vites araç kullanabilir yazıyor.

ceydanur06

Ehş,yet raporu ayrıdır, ötv istisnasına temel olacak engelli sağlık kurulu raporu ayrıdır.

Merhabalar 2013 de sürekli elden kumandalı tertibatlı raporum ile ilk aracımı aldım bu gün aracı yenilemek için bayiye raporlarımı götürdüğümde bu raporun barkodlu rapor ile yenilenmesi gerektiğini öğrendim ehliyetimi yenilemiştim geçen sene solda gaz pedalı kodu ile ancak şu anda böyle bir sorunla karşılaştım ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim

Maliyeye gittim raporun sürekli olmasının hiç bir anlamı yokmuş tekrardan heyete girmem gerekiyormuş
Geçen sene ehliyet için girdim heyete şimdide rapor için girmem gerekiyormuş her kanun yada yönetmelik değişimimde heyete girmemiz gerekiyor anlam veremedim

Serkal

Hareket kısıtlılığı hangi uzuvda?

Şu tebliğe dikkat:

"Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir."

Sağ ayak çocuk felci
Teşekkürler hocam yeni rapor aldım tekrar heyete girdim
Ö TV İNDİRİMİNDEN YARARLANIR. SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR. ifadesi yazıyor artık be barkod var
Eski raporda sürekliydi ve tertibatlı araç kullanabilir yazıyordu boş yere zamanım gitti bu arada alacağım aracın fiyatı sınırı geçti vel hasıl hevesimde kalmadı maalesef.

Serkal bey size ulaşma şansım var mı. Sizinle aynı durumu yaşıyorum şuan

POCO F2 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selam bende ÖTV için yeni rapor çıkardım, başvuru nedeni ÖTV, açıklama da ise sadece hareket ettirici akşamda tertibatlı araç kullanabilir %40 oran verildi raporda açıklamasında sorun varmıdır?

VIA A4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ö TV İNDİRİMİNDEN YARARLANIR. SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR. ifadesi yazıyor artık be barkod var

Bende raporda ilk cümle yok o yüzden takıldım neyse o zaman sorun yoktur eyw.

Aykar
Bilemiyorum ama bana maliyeden söylenen yukarıda belirttiğim gibi dilek ve temenni içerir cümleler değil... yani kullanabilir yapabilir vs.
Kullanması gerekir gibi net bir cümle olması idi oda raporumda yazıyor.
Ama sizin rapor olmuş yada olmamış diyebilecek bir donanıma sahip değilim yanlış yönlendirme yapmak istemem
En sağlam bilgiyi bulunduğunuz yerin maliyesi verecektir. Acizane tavsiyem bu olcaktır
İşiniz rast gelsin

Serkal
Sağolasın hayırlı akşamlar.

Üst Alt