Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 yılında aldığım aracın üzerine, 2.el araç alıp MTV'den yararlanabilir miyim?

CAN_KUŞ

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
yenı bır arac almak ıstıyorum elımde henuz 2012 yılında aldıgım arac var ama 2. el bır arac almak ıstıyorum.
engellıden engellıye yada normal bır kısıden alıp tertıbat taktırmadan mtv den yararlanıp kullanabılırmıyım.ve
alım satım ısı cok ugrastırırmı.

Sıfır bir aracı ÖTV'siz almakla, vergi muafiyetiyle alınan ve üzerinden 5 yıl geçmemiş ikinci el bir aracı almak arasında fark yoktur. Yani üzerinizde bir araç varken ikinci bir aracı alamazsınız.
Ayrıca, donanım taktırmayacağınız bir araçtada rapor oranı % 90 ve üzeri olmadıkça MTV'den muaf olmaz.

Ben 5 yıl süresi dolan aracımı satmadan ikinci sıfır bir araç aldım. Eski aracım üzerimde kaldı ancak donanımlarını söktürtmek zorunda kaldım. Tüm muafiyette iptal (mtv, ötv) edildi. şuanda sadece yeni aracın vergilerinden yararlanabiliyorum.

SBLÖZMN;
ilk aracınıza ait ÖTV yi ödediniz mi?

Üst Alt