Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 yılında kamuya atandım. Ne zaman emekli olabileceğim?

exof

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
2
öncelikle merhaba arkadaşlar forumda yeniyim
1998 yılında iş kazası geçirdim %80 oranında engelliyim 1998 yılında 180 gun primim var 2012 yılında kamuya atandım ve halen çalışmaya devam etmekteyim rica edersem erken emeklilik için gereken süreyi veya malulen emekli olmak istersem sağlamam gereken prim ve yıl şartımı yazarmısınız.

exof

Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz (15 yıl sigortalılık 3960 gün prim):

2008_sonrasi.PNG

officer
işe başlaamadan herhangi bir özrüm yoktu
ilk işe başlama tarihim 1998 180 gun ssk primi omirilik felci
(iş kazası sonucu sürekli iş görmezlik bağlandı özür oranım %80)
2012 memuriyet başlangıcı ekpss halen memurıyete devam ediyorum
1800 gün şartı ile rapor almadan maluleln emekli olabıleceğim soylenmişti bi değişiklik varmı?

birde malulen emekli maaşı ne kadar olur tahminen

exof

Evet, 1800 primle malulen emekli olabileceksin. İş kazası sonucu sgk kayıtlarına geçen raporun olduğu için emeklilikte yeniden rapor istenmemeli. Ama Memurlukta kurumun bir rapor ister mi, bunu bilemiyorum.

15 yıl 365 günden 5475 gün eder . 4 yılda birde 29 şubat var hadi oradan da 5 gün de 5480 gün eder.
memur olarak işe başlayan biri hafta sonunu 15 yıl çalışmayacak bayramları tatilleri saymıyorum yıl 365 gün 52 haftada 104 gün hafta sonu tatili var 15 yılda 104*15=1560 eder.
5480-1560=3920 gün yapar . yuzde 64 engelle memur olarak kurbanıydı şekeriydi 1 mayıstı saymıyorum bıle gunu gunune emekli olmak sanki imkansız ? benmi yanlışş hesapladım yoksa

kısaca özetleyim o zaman :D bir memur hafta sonu tatillerini çıkarsak 3920 gün çalışıyor . tabi bu sayıdan bayram vs tatillerini düşmedik daha onlar düşülecek :D
tabloda ise yuzde 60 üzeri engelli 2015 den sonra 3960 gün çalışacak diyor :)
yani ben işe yarın başyaıp 15 yılda emekli olamayacağım arada 40 gün fark var ve 15 yılda bayramları dahil ederdsek bu sure 6 aya çıkar :D malum bir kurban bayramı tatili bile 9 gün yıllardır

Huseyingenc

hayır hayır, memur yılda 365 gün sigortalıdır. Tatili şusu-busu sigortalılık dışı değildir. 15 yıl çalışan memur 5400 prime sahip olur.

Üst Alt