Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 Yılında kaza geçirdim. Tazminat alabilir miyim?

alev 38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 20/04/2012 tarihinde kaza geçirdim kendi arabamızla arka tarafta oturuyordum. araba sollayıp önümüze geçti biz kaza yaptıgımızda karşı taraf kaçıp gitmişti.ben kaza sonucunda belim kırılmıştı ve belime 10 tane platin konuldu bana 4 ay iş görememezlik raporu verildi . ben tarfik sigortasından tazminat alabilmem için ne yapmalıyım.. bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi aceba .. dava açmama degermi..

Merhaba Gülseren hanım,
Kaza sonucu kazaya sebeb,yet veren aracın sigortasından vucut fonksıyon kaybı oranınıza göre tazmınatınızı alırsınız. Ancak bu durumnlarda tedavi sürecinin beklenmesi gerekiyor, ancak fonksiyon kaybı yuzdenızın pek değişme ihtimali yoksa buda sorun değil. aYrıca bence en azından sigorta şirket,ini temerrude dusurmek açısından fayda var. Sağlık raporunuz çıktımı. Fonksıyon kaybı yuzdenız kaç?

Merhabalar Kazaya Karışan Ve Kaçan Aracın Savcılık Tarafından Daimi Arama Kararı Çıktı İse Güvence Hesabından Tazminat Alabilirsiniz Eger Kaza Tek Taraflı Tutuldu İse Kendi Aracınızın Sigortasından Alır Belinizde Platin Var İse 9 Ay Beklemenize Gerek Yoktu Belde Platin Oldugu Zaman 1 Yılı Doldurmanıza Gerek Yoktur Hemen Heyete Girebilirsiniz

merhaba ahmet bey ben açıkçası bu haktan haberim yoktu kendimle ugraşmaktan hiçbirşeye bakmadım ailemde ilgilenemedi benimle ilgilenmekten . fakat bundan sonrasında artık ilgilenecegim bir iki avukatta ögrenmiş arıyorlar ilgilenmek için fakat bu konuda yapmam gerekenleri bilmediğim için magduriyetimi gidereyim derken dahada mağdur olmak isteniyorum..

gülseren hanım.aman avukatını seçerken dikkat et.hayatında hiç dava kazanmışmı böyle bir davada tecrübesi varmı.bunları ince ele sık doku.bırak sana gıcık desinler.serbest saatleri dışında trafiğe çıkıp beni ezen ayağımın dizaltından kopmasına sebep olan kamyon şöförü hiç ceza almadı.bende senin gibi kendi derdime düşmüşken adamlar işlerin halletmişer benim üniversite bitirmiş avukatım ...gibi seyretmiş.sonuç.cebimde kalan son parayıda karşı tarafa ödedik ceza olarak.

çok geçmiş olsun size.bukonuda fazla bilgim yok ama avukatım sırf bu işlerle ugraşıyor ve bu konulaeda çok bilgisi var umarım sonucuda iyi olur...allahım sizinde yardımcınız olsun .

Öncelikle, geçmiş olsun dileklerimi sunarım, 1 yıl beklemenize gerek yok evet. Alacağınız sağlık kurulu raporu ile, başvuru yapabilirsiniz. Kaza yaptığınız tarihe göre de güzel bir para çıkacağını düşünüyoruz. Tabiki alacağınız sağlık kurulu raporu önemlidir. 45 gün içersinde paranızı alabilirsiniz. Geçmiş olsun..

Geçmiş olsun kardeşim.
Kazada yolcu konumundasınız.Tazminat alabilmeniz için şart şudur:
1.Araç kendi üzerine kayıtlı değilse problem yok tazminat alırsın ama tedavi süreci olan 1 yılın dolması ve sonrasında alacağın özürlü sağlık kurulu raporu aldığında olur,
2. Araç sürücüsünün kaza anında Alkollü ve baba veya anne olmaması gerekir.(Çünkü bu durumda Rücu olduğu için kabul görmücektir)
3.Sürücünün Ehliyetli olması gerekir
4.Aracın Sigortasının aktif olması gerekir
5.Sürücü anne baba abi kardeş vs. durumu yoksa Sürücü ehliyetsiz olsa bile ,alkollu olsa bile aracın sigortası olmasa bile tazminat hakkın vardır.İstersen alabilirsin

Üst Alt