Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012'de aldığım rapora sonradan çıkan hastalığımı ekletebilir miyim?

mareblu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ,

Sitenize yeni katıldım.Sizlerden bazı bilgiler almak istiyorum.
Bazı rahatsızlıklarım sebebi ile engelli raporuna başvurdum.Hastane bana Aralık 2012 de , % 35 engel oranım olduğuna dair engelli raporumu verdi.
Tabi bu oran % 40 geçmediğinden çok işe yaramıyor.
Şimdi El bileğimde bir rahatsızlık yaşıyorum.Bu durum içinde gerekli testleri yaparak % 40 orana ulaşabilmem için bu durumuda raporuma ekletmek istiyorum.
Raporumun süresi 3 yıl olarak belirtilmiş.Benim öğrenmek istediğim bu yeni rahatsızlığımı engel oranına ekletebilir miyim? Veya nasıl bir yol izlemem doğru olur.
Tetkiklerin en baştan mı yapılması gerekiyor.Yoksa yeni aldığım bir engel raporu olduğumdan istediğim engeli bu rapora ekletebiliyormuyum?
Sitede bilgisi olan arkadaşlar beni yönlendirirler ise çok memnun olurum.

Saygılar.

Raporunuza ekleme yaptıramazsınız. Yeni baştan başlamanız gerekiyor.. % 35 oranı hangi hastalıklardan almıştınız?

Peki, yaptırdığım tetkiklerin ve raporun 6 ay süresi varmış, hastane böyle bilgi verdi.Yani 6 ay geçmedi ise başvuru yaparken aynı hastalıklar için tetkik tekrardan yaptırmam gerekmiyormuş o zaman şimdi ben el bileğim için gerekli raporları aldıktan sonra belli bir süre beklemeden tekrardan engel oranı için hemen başvurabilir miyim? Bunun için engel raporu başvurusunda bir engel karşıma çıkar mı sizce.Yani başvuru süresinde bir sıkınt yaşarmıyım.

Bir 6 ay muhabbetidir gidiyor. Resmi dayanağını bilmiyorum. Bilen varsa lütfen yazsın.. Alınan raporun üstünden 6 ay geçmeden rapor verilmiyor deniliyor. Kimisi alabiliyor, kimisi de alamıyor.. Hastane 6 ay dediyse bekleyeceksiniz mecbur.. 6 ay dolunca tekrar tekrar uğraşmamak için bütün şikayetlerinizi atlayıp unutmadan belirtirsiniz.. Başka bir hastaneye gidin diyeceğim ama sistemden yine çıkabilir karşınıza yeni rapor aldığınız. Çıkmayabilirde.. Üşenmem diyorsanız deneyebilirsiniz..

Ben size sorduğum sorunun cevabını alamadım.. % 35 oran hangi hastalıklardan verildi? Soruyorum çünkü; sakatlık oranı cetveline göre bir hesaplama yaparız, uğraşmaya değer mi değmez mi anlamış oluruz.. El bileğinizdeki sıkıntı tam olarak nedir?

Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi:

(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.

(3) Özürlü sağlık kurulunca özürlünün özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.

(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

Tip 2 diyabet %20 + Hipertansiyon % 10 + Hiperlipidemi %10 toplamda %40 ama oranlara göre %35 e düşüyor.
Bileğim spor yaptığım dönemde sakatladım.Bileğimde ufak bir şişlik var, 1 kg mı bile uzun süre taşıyamıyorum sürekli ağrı yapıyor.Zaten sol elime görede bilek yukarı doğru çok kıvrılmıyor.Bana bu sebepten %10 civarı bir oran alabileceğim söylendi.O zaman %42 oluyor engel cetveline göre.
Umarım bir oran alabilirim.Biraz sıkıntılı bir durum %35 te kalmak :(

6 ay içerisinde bana heyet raporunuz olduğundan tekrar başvuru yapabilirsiniz dendi.Tekrardan tip 2 vs vs için bir rapor almam doktora gitmem gerekmiyormuş.Sadece bileğim için gerekli tetkikleri yaptırmam gerektiği iletildi.Tabi en baştan engel kuruluna başvurmam gerekecek sizin verdiğiniz bilgiye göre.

Umarım bilekten bir oran alabilirim.

kardeşlerim bazı il ve ilcelerde adres sorunu cıktı benim başıma geldi ısparta keciborluda ikameti aldırdım görevli 6 beklersin dedi 7 aya alırsın maaşını dediler 6 ay bedeva bekletceklerdi ama kendi memleketime geldim afyon sandıklıa bir ayın icinde rapırum onaylandı şuan parayı bekliyorum dikakt edin ikametlere

Daha sıkıcısı var % 39..:) 6 ay içerisinde mi, 6 ay dolunca mı dendi?

Evet o tam bunalımlık bir durum :( Bana 6 ay geçmeden başvurun dediler.O zaman tekrar tetkik istenmiyor dedi.6 ay geçerse örnek diyabet ve şeker için tekrardan sıra alarak testlerinizi yaptırmanız gerekiyor dediler bu da devlet hastanesinde ölüm demek ...

Ben şimdi tüm raporlarımı toplayarak el bileğim içinde doktora giderek başvurumu yapayım.Bakalım bir oran alabilicekmiyim.
Umarım alabilirim.Tekrar burdan sonuçuda paylaşırım.

Bakalım ne zamana gün verecekler :(

Hayırlısı olsun, sonucu bizimle paylaşın lütfen...

Bacıbey size bir konuda daha danışmak isterim.
Tip 2 şeker hastasıyım.Fakat doktor idrardada protein atılımına ve şekere bakılmasını istedi.
%35 oranım olduğunu söylemiştim.Yapılan idrar testinde protein atılımı ve şeker yüksek çıkarsa bu raporunun oranını yükseltmeye yardımcı olabilir mi?
Tşkler

mareblu;

Bilekten fizik tedaviye bileğinizi anlatın fleksiyon ve ekstansiyonda sıkıntı olduğunu yani yukarı doğru kıvıramadıgnızı söyleyin ekstra da benim görüşüm söyleyin aşağıya doğru da bükemiyorum deyin.Çünkü kaç derece bileğinizi kıvıramadıgınızı bilmiyorum yüzde 39 da falan kalmayın.bi de kaç derece bileğinizi kaldırabiliyorsunuz hesaplayabiliriz ?

Şöyle diyebilirim, sol bileğim 90 derece yukarı kıvrılıyor ise sağ kolum 40 derece ancak vardır.Ayrıca parmaklarda uyuşma ve ağrıda var, özelkikle birşey kaldırdığımda... Bu sebepten nasıl bir tetkik isteniyor. Bu durumda yüzde kaç oran alabilirim.Tesekkurler

uyuşma ağrı ile bi bilgim yok ama bileği yukarı kaldrmada 40 derece anca 2 puan getirir siz fizik tedavide yüzde 20 lerde olarak gösterin zorlamayın çok bükmeyin doktor sordugunda eminim 20derece puanını veriyorlar.Ayrıca aşagıya da bükemedignizi söyleyin onda da yardımcı olacaklardır.Çünkü yüzde 35 iseniz yüzde 7 daha lazım.Ozurlu rapor sayfa 133-134 şekil 2.6 size yardımcı olacaktır.

Verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim.
Peki bileğimi aşağıya bükemediğimi söylediğimde doktorlar bu durumu anlamazlar mı ? nasıl bir test uygulanıyor ? Bilgi verirmisiniz.Birde açıkça %7 orana ihtiyaçım demem doğru olur mu sizce? Tşkler

Ayrıca idrar testinde protein atılımı ve şeker yüksek çıkarsa bu raporunun oranını yükseltmeye yardımcı olabilir mi?
Tşkler

şekerinz yüksek olursa illaki bi oran olur ama onunla ve proteinle ilgili bilgim yok yorum yapamıcam.Doktora bakın iyi niyetli gibiyse bilekten de oran yazcaksa 40 derece yerine 20 yerine yazabilir insafına kalmış.Benim de bileğimde sorun var gittiğim doktorlarda bileği eliyle bakıyorlar ondan sonra eliyle elinde bir derece ölçümü cihazı var gönye gibi birşey ona göre ölçüm yapıyor ama bileiğinizi çok zorlamayın mesela bileğinizi en fazla20 dereceya kadar bükün aşağı ve yukarı.bileğinizi çok zorlamaıyorlar nereye kadar bükebldğinize bakıyorlar.

Gerçekten yardımlarınız için teşekkür ederim. Bu işlem için ortep. Randevu alarak doktora durumumu anlatacağım. Umarım sorun yaşamadan istediğim oranı alabilirim.Bilmediğim için soruyorum, ilk önce ortapediden randevu alarak muyane olup sonra raporumla engelli basvurusunda bulunucam sanırım değil mi?

Rapor alırken tüm poliklinik doktorlarına görünüyorsunuz ya da hangi doktorlara görünceğinizi soruyorlar engelli raporu için dediğinzde.Ortopediden ziyade fizik tedavi sizinle daha ilişkili olacak.En son ne zaman rapor aldınız?

En son kasım ayında rapor aldım , şeker +hiperlipidemi + hipertansiyon raporum var. bunların geçerli olduğu söyledi hastanedeki kadın ,bu tetkit belgelerinle gelin raporlarınızı evraklarını getirin yardımcı olalım dediler.Fakat ayrıca bileğimle ilgilide bir detay sormadım.Çünkü onun için daha önceden bir rapor almadım.
Şimdi sizin dediğiniz gibi %7 gibi bir oran alırsam o zaman çok iyi olucak.
Fakat bunun için sanırım bir raporum olması lazım...

Bileğim için özel ama SSK anlaşması olan bir yerden bileğim için bir rapor alsam bunu engelli başvurunda sayarlar mı acaba?
Tşkler

Sizin dediğiniz gibi nasıl olur bilmiyorum çünkü genelde baştan sona ya da dediğim gibi sorununuz olan kısımlarla ilgili heyete girersiniz yani tahminim ya raporunuza itiraz edersiniz ya da yeni rapor çıkartırsınız 6 ay geçmediği için de bazen rapor vermiyorlar o yüzden eğer itiraz süreniz geçmediyse(süresi varmı yok mu bilmiyorum) itiraz edersiniz daha sonra onlar sizi bi hastaneye göndeririler.Orda da eski raporunuzu alırsnız onları söylersiniz onlar size referans olur tekrar bakınırsınız fizik tedaviye de gidersiniz kolunda sakatlık olduğunu öteki sefer yanlışlık oldu bilek yazılmadı dersiniz.Nacizane kendi fikrim.

Üst Alt