Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012'de aldığım raporla ehliyetimi değiştirebilir miyim?

A.ASKER

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba herkese benimde sol ayak polio sekeli sağda ayakta güc kaybi var 2012 de almis oldugum surekli raporum %46 bu raporla 2016 da arac aldim 5 yil dolmak üzereo zamanlar H ehliyetim vardi gecen sene B sinifa cevirip bana uygun kodları yeni ehliyetime yazdilar benim ogrenmek istediklerim 1-Rapor orani kac olmali eskisi gibi oran onemli degilmi 2-2012 aldigim raporda H sinifi eliyet alir ozel tertibatlı otamatik vites kullanmasi uygundur yaziyor ben bu raporka aracimi yeniliyebilirmiyim yeni rapor istemezler insallah dogrumu Bulent bey sizinde gorusleriniz benim icin cok onemli tesekkurler.

Benim 1 yıl önceki tecrübeme göre, bizim gibi ortopedik engelliler için yüzdenin kaç olduğunun önemi yok. Sadece çok çok düşükse sorun çıkıyor. ÖTV'siz araç alabilmek için, "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresine sahip bir raporunuzun ve ehliyetinizde de ilgili kodların olması yeterli. Sürecin 1 yılda değiştiğini zannetmem ama isterseniz rapor için süreci başlatmadan Ümraniye Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi'ne size de danışın.

Tesekurler cevap icin bende subat 2019 da cikan yasayi inceledigimde oranla ilgili bir sey yazmiyor kafama takildi .

Benim rapor SÜREKLİ sizin dediginiz şu ibare yazmiyor raporumda da SADECE HAREKET ETTIRICI AKSAMDA kelimesi yazmiyor bende bu şartmı benim raporda Her iki alt eksremitede polio sekeli Tüm Donanimlar elden idare edilen özel tertibatlı otomatik vites arac kullanmasi uygundur H sinifi ehliyet alir yaziyor tabi ehliyetimi B sinifla degistirip gerekli kodlar eklendi bu yeterli degilmi acaba İzmirden selamlar.

B sinifi ehliyetimdeki kodlar 10.02 47 78 102 32.01 kodlar ehliyetimde var.

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

Bülent bey mrb.acil gorüsüne ihtiyacim var rica etsem ben bu rapirla 2016 arac aldim biliyorsunuz 2019 cikan yasada sadece hareket ettirici aksamda ozel tertibat muhabbeti cikki bu beni ilgilendiriyormu yeni rapor mu almam gerekiyor izmirdeki ötv birimi net bilgi vermiyor aldigim aracin 5 yili dolmak üzere 1.5 ay var rica etsem gorusun selamlar.
f1ed7b876696b37d333d3f896964dcf9.jpg
70c70661c974b4a383fadc0c5e382e1a.jpg

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kardeş 2019 da değişen ötv tebliğine göre" sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" yazması gerekiyor.bir arkadaşım 2014 te aldığı raporla alamadı.2019 da yeni rapor alıp aracını öğle aldı.Vergi dairesi kabul etmedi.gelir idaresi başkanlığından özelge talep ederseniz daha garanti olur.

Tskler kardesim bende risk almamak icin raporu yenilemek istiyorum nedir bizim bu engellilerin cektigi keske iyilesme imkanimiz olsaydida bu sacmaliklarla ugrasmasak.

amin.kurullar şuan pandemiden dolayı rapor verilmiyor. ben de rapor yenileceğim 1 aydır beklemedeyim.

Evt birde pandemi sorunu var Özelgede alamiyoruz calismiyorlarmis dendi bayi takipcisi tarafindan yinr cevap için cok tesekkur derim kib.selamlar İzmirden

Üst Alt