Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012'de sigorta girişim var. Memur olursam engelli raporu ile emeklilik şartlarım..?

Clandestino

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar pek çok yerde araştırmama rağmen net bir cevap alamadığım sorularım var bilgisi ve ya tecrübesi bulunanlardan yardım bekliyorum ve her şeyi aşama aşama anlatacağım .

ilk sigortalı işe giriş tarihim : 2012 Haziran 25 gün
Toplam sigortalı çalışma sürem : 25 gün
Bu günden sonra üniversite hayatı garsonluk müzik serbest işlerle uğraştım .
2015 yılında D.M. teşhisi kondu. 2018 mart ayında ise %48 Hakem hastane raporu ile sürekli engelli raporu aldım . Raporda istihdam bölümü DEĞERLENDİRİLMEDİ şeklinde. (bununla ilgili bir sorunum aslında yok çünkü bakanlığın talimatı var herhangi bir aksi durum belirtilmemiş ise yeniden rapor istenmeyecektir şeklinde )
2018 Ön lisans KPSS sınavına gireceğim 80 üzerinde bir puan alacağımı öngörüyorum .

Şimdi sorularıma geleyim ;
1-Ben bu sınav sonucum ile atanırsam göreve engelli statüsünde mi başlayacağım ? Eğer engelli statüsünde başlamayacak isem erken emeklilik için izlemem gereken yol nedir.

2-Erken emeklilik için sigorta girişimin olduğu 2012 den bu zamana kadar olan bölümler için dışardan ödeme yapmam mümkün mü ?

3-Toplamda 18 yıl çalışma günü istiyor şartlar . Bu 6 seneyi bu şekilde ödeme yaptığımda 18 seneye dahil olur mu ?

Yoksa 1.5 sene daha bekleyip engelli kpss ile atanmayı mı beklemeliyim ?

4-Bu normal kpssde atandığım takdirde engel durumumu bildirmem ikamet ettiğim şehirde göreve nakil olmam için yapmam gerekenler nelerdir ?

Clandestino

1- Raporunu sunmazsa engelli statüsüde olmasın. Ama böyle de olsa bu, raporuna karşılık erken emekli olamazsın demek değil. Günü gelinice rapor alıp sunabilir ve erke emekli olabilirsin:

bagkur.PNG

2-3- Hayır.

4- Engelli olarak EKPSS ile atanmadığında nakil işi çok çok zordur. Bariz bir sağlık gerekçesi sunabilmen gerek

Üst Alt