Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012'de sigortalı oldum. %80 raporum var. Ne zaman emekli olabileceğim?

ARTİSS

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi günler 12.12.2012 tarihin de sgklı olarak işe başladım %80 engelli raporum var
vergi indirimin den yararlanmaktayım
ne zaman emekli olabilirim onu öğrenmek istiyorum

Hocam siz 01.10.2008 sonrası girişli olduğunuz için emeklilikte vergi indirim şartınız yok.
12.12.2012 giriş ve %80 rapora göre sizin hizmet süreniz 15 Yıl 3.960 Gündür.
Yapacağınız şey,12.12.2027 yılında sgkya müracaat etmek.
Yine %80 veya üzeri bir rapor alırsanız emekli olursunuz,
Raporunuz %60-79 arası olursa 2028 yılında,%40-59 arası olursa 2030 yılında emekli olursunuz.

Emeklilik maaşı ne kadar alırım

Merhaba 11.11.1998 yılında işe başladım %66 raporum var 2 yıl önce vergi indiriminden yararlanmaya başladım toplam yaklaşık 17 yıl 2 ay oldu 6120 iş gününe sahibim emekli olabilmem için 17 yıl isteniyor fazla çalışmamın bana olumlu yada olumsuz yönleri olacak mı vergi emekliliğinden faydalanmak istiyorum ortalama ne kadar maaş alırım nisan ayında tazminatlarla ilgili kanun gündemde olduğunu duydum ne kadar doğrudur emekli olayım mı kalayım mı teşekkürler

fazla çalışmak ekstra maaş katkısı sağlamıyor
şu anda yaklaşık 950 tl civarı maaş alırsın

Kardes bende 1.11.98 girisliyim hic ara vermedim benim 18 yil zorunlu.sen 17 yil demissin bi yanlislik olmasin?

Kıdem tazminatı

Emekliliğim doldu fakat kıdem tazminatı için nisan ayını beklesem daha doğru olur mu
yeni çıkacak kanun tasarısı açısından bekleyeyim mi bilgilendirirseniz sevinirim..

kanunun ne çıkacağı belli değil, belirsizlik te beklemek bence saçma, alacağınız rakamın daha fazla olacağını sanmıyorum, fon yönetimi falan söz konusuydu bir ara. bence bir an önce alıp kafayı rakat bırakmak daha mantıklı ;)

ben 1993 ssk girişliyim yüzde 40 vergi indirimim var 2011 de emekli oldun yeni alacagımız zamla maasım 1300 tl olmuş.

Temmuzda ayrılırsanız daha fazla tazminat alırsınız.

@ selo_selo07
Aynı tarihte başlayanlar aynı şartlarda emekli olur diye bir kural yok.
Farklı tarihlere tabi olmanızın sebebi engel oranı ve vergi indirimi derecenizin farklı olmasıdır.

eğer emekliye ayrılacaksanız ve tazminatızını alacaksanız durmayın alın ama kıdem fonu ile çok çok dedikodu var bende 9 yıl bir firmada çalışmaktayım ve bu fon bizim gibi işinden ayrılmak isteyipte 9 yılını çöpe atmak istemeyenler için biçilmiş kaftan ama konuyu bazı tipler siyasi ve politik yerlere çekmeye çalısıyor aslında fon çok mantıklı ama tamamen işçi lehine olabilecek şekilde tasarlanmalı

şimdi asıl soruya gelince takip ettiğim ve anladığım kadarıyla kıdem tazminatı fonu kademeli geçiş ve isteğe bağlı şekilde gerçekleşecek yani sizin bundan etkilenmeniz söz konusu değil istediğiniz zaman emekli olup çekebilirsiniz

kıdem tazminatını sıkı bir şekilde takip eden biri olarak şubat - mart arası görüşmeler başlayacak taraflar görüşlerini açıklayacak ve yol haritası belirlenecek(daha önce 2015 yılında görüşmeler başlamıştı 2016 bitirlmesi öngörülmekte)

aşağıdaki linkte çalışma bakanlığının 2014-2018 ülke strateji planı mevcut konuyla ilgili meraklı olan arkadaşlarım linkten durumu kestirebilir

saygılarımla

http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP Repository/sgb/dosyalar/strplanyeni

Üst Alt