Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012'de trafik kazası geçirdim. Karşı taraf %100 suçlu. Tazminat hakkım..?

asiumut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slmlar

ben 2012 yılının kasım ayında motosikletimle trafik kazası geçirdim.araba bana vurdu benim kolum kırıldı.ve beynime darbe aldım..kazada araç sürücüsünün 8/8 kusurlu oldugu tespit edilmiş..benim kazada kusurumun olmadıgı kaza tespit tutanagında belirtilmiştir..
45 gün iş göremez raporu verdiler..bu zaman zarfında kazadan yaklaşık 3 ay sonra bende epilepsi belirtileri gözlemlendi. hastaneye gittim birçok defa eeg ve mr tetkiki yaptı.. epilepsi teşhisim konuldu.. ve tegretol ilaç raporu verdiler..ardından heyete girdim ve benim sara epilepsi hastalıgım teşhisi konulmuş.. ve hatta gece uyurken beni nöbet tutuyor bunu kameraya çekip heyete verdim.. heyette 100/40 epilepsi teşhisim konuldu..

acaba ben trafik sigorta şirketinden ne kadar para alabilirim..beni bilgilendirirseniz sevinirim

ve malulen emekli olabilirmiyim...-yaşım 31 -1983 doğumluyum.kaza yılında 29 yaşındaydım..

asgari ücretle çalışıyorum.

raporum 100/40 epilepsi...

Sayin asi umut oncelikle gecmisolsun diliyoruz.epilepsi teshisi konulmus ise oncelikle bu rahatsizliginizin kaza ile illiyet bagi olup olmadiginin ispat edilmesi gerekmektedir.bunun icin ilk kaza yaptiginizda goturuldugunuz hastanedeki tum tetkik ve tedavi raporlarinizdan son tedavi gordugunuz hastane tedavi raporlariniza kadar toplanip on degerlendirme icin gerekli uzman gorusu alinmalidir.sonrasinda dosyaniz ile ilgili talepler yapilir.malulen emekli olunabilmesi icin ise gerekli sartlar olusup olusmadigi degerlendirilmelidir.

Sayın asiumut %40 epilepsi oranınızın kaza ile ilgili illiyet bagı kurulur ve tazminat %40 oranında hesaplanırsa almanız gereken tazminat 139.000 bin tl ve 195 bin tl arasıdır.

Geçmiş olsun Hocam
Emeklilik konusunda,eğer sigorta girişiniz 01.10.2008 den önce ise
Elinizdeki rapor,işyerinden çalıştığınıza dair alacağınız belge,nüfus cüzdanı ve 1 ad.resim ile işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine gidip vergi indirimi başvurusu yapın.
Vergi indiriminiz onaylanırsa ilk sigortalılık tarihinize göre erken emeklilik hakkı kazanırsınız.

Beni aydınlattığınız için sizlere çookk teşekkür ederim...

Malulen emekli olabilmeniz için Sigortalılık şartı olarak en az 10 yıllık sigortalılık süresi ve bu süre içinde en az 1800 gün prim ödenmiş olmalı ve sağlık şartı olarak da işe girmeden evvel en az % 60 oranından az hastalık veya rahatsızlığınız olup da sonrada bu oranın % 60 veya daha fazla oranda olması gerekir.

Sizinki %40 olduğu için malulen emekli olamazsınız ancak rapora karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Epilepsi hastalığınız muhtemelen kaza sonucu ortaya çıkmıştır. alacağınız miktar 150.000-TL - 165.000-TL arasıdır. İletişime geçerseniz konu ile ilgili yardımcı olabiliriz.

Sayın Asi Umut,

Öncelikle geçmiş olsun.

Epilepsi hastalığı nedeniyle öngörülen maluliyet oranı nedeniyle tazminat alabilmeniz için, kaza ile epilepsi rahatsızlığı arasında doğrudan nedensellik bağının bulunduğunun sağlık kurulu raporu ile belirlenmesi gerekmektedir.

Bu hususta alınacak raporun, sigorta şirketleri ve mahkemeler nezdinde yaptırım gücüne sahip olabilmesi için ise; Adli Tıp Kurumu veya Üniversite Hastaneleri'nin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıkları'ndan alınması gerekmektedir.

Hak ettiğiniz tazminat tutarı, uygulanması gereken prosedür ve diğer konulardaki sorularınız için derneğimize ulaşarak, ücretsiz olarak yardım alabilirsiniz.

tarafik kazası

29 .11.2013 tarinde trafik kazası sonrası sol kalça kemiğimde2-3 mm tümor oluşmuştur..mahkeme devam ediyor kemiğimde tümorun oluşmasıyla karşı tarafın sigorta şirketinden tazminat talep edebilirmiyim.kazada karşi taraf 8/8 kusurlu benim suçum olmadığı kaza raporunda teyit edilmiştir.

Sayın asiumut kalca kemiğinizde oluşan tümorün kaza ile illiyet bağı olup kurulup kurulmadığının tespiti gerekmektedir.

Üst Alt