Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012'de trafik kazası geçirmiştim. Şimdi dava açacağım. Tazminat..?

aksu81

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Temmuz 2012 de trafik kazası gecirdim.yasim 27 idi.kaza tutanaginda karsi taraf %100 kusurlu cikti. 18 gün hastanede yattim. Sol ayagimdan 2 kez ameliyat oldum. Tibia acik kırık teshis konuldu. 90 gün is goremez raporu aldim. Simdi tazminat talebinde bulunacam. Asgari ucretten calisiyordum. Ftr ci 1cm kisalik var ve diz bukumu 100 derece dedi. Platin var ve 4 vida var. Tahmini saglik kurul raporum ne olur.ne kadar tazminat alabilirim

yapman gereken sağlık kurulu olan bir hastaneye epikrizin birlikte başvuracan heyete girecen rapor alırsan o zaman alacağın tazminat rakamı netleşir.

Saglik kurulu icin ortopedi ftr cildiye ve psikiyatri polk. muayene oldum. Psikiyatri tedavi olman lazim dedi ona gore durum yazacam dedi o yuzden kurul karsisina çıkamadım. Suanda psikiyatri tedavi goruyom. 3 ay surecek gibi. Bu arada platin kaliciymis.

Piskiyatri raporu en az 6 ay tedavi sonucu sonuç verilir ama raporada 1 yıl kontrollü rapor derse yine tazminat alamazsınız ama platinlerle ilgili tazminatınızı alabilirisiniz

sosa sigorta

Platinler için tahmini bir tazminat rakamı verebilirmisiniz yaklaşık olarak filan

[FONT=sans-serif]aksu81[/FONT]kafadan rakamlar söylenmesi yanlış raporunuzu aldıkdan sonra miktar belli olur

%12 rapor verdiler. Ne kadar bi tazminat alabilirim. Bide bu sürece yasal faiz olurmu.

aksu81

Sigorta şirketine başvuru tarihinden itibaren avans faiz talebinde bulunabilirsiniz.Hak kayıplarınızın olmaması için bir avukatla çalışmanızda fayda görüyorum.

%12 rapora ne kadar tazminat alirim?

Merhaba arkadaşlar. Temmuz 2012 de trafik kazası gecirdim.yasim 27 idi.kaza tutanaginda karsi taraf %100 kusurlu cikti.o zaman asgari ücretten çalışıyordum. %12 rapor aldim. Su an 2300 maaş alıyorum.
Doğum tarihim 1985
Ne kadar tazminat alabilirim?

80 100 arasinda alirsintazminatini. Simdi aldigin maas onemli degil kaza tarihinde ne maas aliyorsaniz onun uzerinden tazminatiniz heaaplanir

evraklarımı tamamladım ve dilekçe ile birlikte sigorta şirketine iade-i taahhütlü gönderdim bakalım.sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum.bu arada heyet raporumu bugün aldım %13 yazmıslar. ben %12 hesaplamıştım. bakalım nasıl sonuşlanacak

Merhaba arkadaşlar.

Sigorta şirketi bugün mail attı. Eksik evrak listesi yapmışlar.listede dikkatimi çeken bir şey oldu benden kaza tarihine ait yani 2012 gelir belgesi istemek yerine temmuz,ağustos,eylül 2017 ye ait gelir belgesi istediler.bu durum hakkında fikri olan varmı birde ne kadar tazminat istediğinizi yazın dediler bana kalsa 120.000 yazmayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir rakam?

Tazminat hesaplaması kolay bi hesaplama değil. Öyle yıl yaş ay mass çarpılarak bulunmuyor.

Bu konuda uzman birine hesap yaptırmak en mantıklısı, galiba Bugün ku maaşınız da önemli hesaplamalar için

Sigorta şirketi bugün mail attı aynen şöyle

Merhaba,

Konu dosya hakkında; adınıza 103.019,05 TL hesaplama yapılmıştır. Ödemenin onaya sunulabilmesi için ekte bulunan EFT formunun tarafınızca doldurulup ıslak imzalı aslının kargo ile iletilmesi rica olunur.

Saygılarımızla,

Bence çok iyi bir rakam %13 ve asgari ücrete göre ne dersiniz arkadaşlar.

Ayrıca bu tür durumlarda aracıya vekalet vermeden kendi başımıza yapabileceğimizi bir kez daha görmüş olduk

Teşekkürler kazazede arkadaşım paylaştığım bilgiler için...

arkadaşlar malumunuz hayat her insana aynı şansı çoğu zaman vermiyor. lakin bizlere bahşedilmiş akıl sayesinde başımıza gelebilecek en ufak bir olayı dahi kendi lehimize çevirebileceğimizi sakın unutmayın.

Demek isterim ki atacağınız her adım için bir bilene mutlak danışın. en azından aklınızda en ufak bir şüphe kalmaz ve daha rahat olursunuz.

formda görüyorum bazı arkadaşların başına istenmeyen türden olaylar gelmiş. Öncelikle onlara çok ama çok geçmiş olsun diliyorum. Soruların çoğunluğu ben kaza geçirdim şu kadar maluliyet oranlı raporum var kaç para alırım.

bakın arkadaşlar öncelikle sizlere ödenecek tutar belirlenirken yaşınız medeni haliniz maaşınız eğitim durumunuz bakmakla yükümlüğü olduğunuz kişi sayısı ve kazadan sonra kaç gün veya ay iş göremezlik raporu aldığınız gibi kriterler sizlere ödenecek maluliyet tazminatına etki eder.

örneğin kaza sonucu yaralanmış veya sakat kalmış bir orta okul veya lise öğrencisi 5000 tl maaş ile çalışan bir müdürden daha fazla tazminat alır. Bunun sebebi de şudur; Bu çocuk belki büyüyünce bir başbakan yada cumhurbaşkanı olacaktı lakin bu kaza sonucu kişini hayatı tamamen veya kısmet değişeceği gerekçesiyle ödenecek tutarda değişir.

sonuçlanmış bir karar ile örnek vereyim size. 16 yaşında milli takım sporcusu çalıştığım hastaneye trafik kazası sonucu getirildi. çocuk hemen ameliyata alınıp omuzuna 3 tane platin takıldı. yaklaşık 8 ay sonra sağlık kuruluna başvurusu yapıldı ve çocuğa %8 maluliyet oranı verildi. avukat aracılığıyla yaptığımız başvuru sonucu çocuk için 146.000 tl ödeme yapıldı. aynı oranlı bir başka kişiye ise sadece 28.000 tl ödendi

Anlıyacağınız mevzu biraz karışık. Her söylenene inanmayın profesyonel yardım almayı deneyin.

BU KONUDA ARZU EDERSENİZ BEN SİZLERE YARDIMCI OLMAK İSTERİM.

Bende 2012 de trafik kazası geçirdim 10. Kez ameliyat oldum ama hala iyileşemedim sigorta şirketleri tarafından dolandırıldım tekrar dava açabilirmiyim...

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun Allah şifalar versin. Konuyu biraz daha açarsan sana bu konuda yardımcı olabilirim.

Mağdurum sigorta şirketleri tarafından

Dolandırıldım

Heckturk

Forumdaki sorulara cevap vererek yardımcı olabilirsiniz. Böylece aynı şeyi yaşamış kazazedeler internette araştırma yaparken burdan bilgi edinebilirler, bir çok kazazede yararlanır.

Çok fazla karışık bir olay değilse kendiniz tazminatı alabilirsiniz

Hocam sigorta şirketi size muhtemelen alacaginizin çok altında teklif vermiştir. Baktığınızda güzel para ama bu mağduriyetinizi ortemez. Sigorta şirketi ucuza kapatma derdinde.

Üst Alt