Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 astra sedan 1.6 i 16v (115 hp) easytronic hakkında görüşleriniz?

savas.1991

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar kaporamı verdım otv ındırımıyle ınsallah alacagım bu aracı . Tavsıyelerınız nelerdır ? Arac hakkında bılgı verır mısnız

opel sonucta .ama yakıt cok fazla yakar lpg sart:)

yarı otomatık sanırım zaten.debriyaj yok..ben manuelcıyım :)

savaş arkadaş hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin çok yol yapıyorsan sana tek tavsiyem lpg taktır ve özel tertibat taktırıcaksan aracı zati muayeneye sokacaksın ozaman lpg de taktır tekrar uğraşmazsın ve cebinde yaklaşık 300 tl kalır gerek yok dersen sen bilirsin ilk araba olduğu için ilk başlarda yakıt masrafı gözüne görünmez ama ilerleyen zaman içersinde çok dert yanarsın yakıt dayandıramıyorum diye :p:p:p

Ben 2010 modelini sıfır aldım astra hatchback dizel + triptonik 1.3 motor yakıtından çok çok memnunum,bir depoyla 1170 km yaptım Ankara'dan İstanbul Atatürk Hava Alanına 3,5 saatte indim düşük motor çekmiyor gitmiyor diyenler kullanmasını bilmiyorlar.Klima açıkken her arabada olduğu gibi çekiş biraz düşüyor ama tabi ona göre kullanacaksın,

Aracım full donanımlı fakat tek kötü yönü konfor yok wv rahatlığını konforunu bulamadım,kendim normalde wv gol,passat,bora kullanıcısıyım onllardaki süspansiyon opelde yok...

Kaporayı vermişsin Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız günlerde bin inşallah fazlada incini boncunu araştırma boşver binip keyfine bak yok çok yakıyor yok çekmiyor miğdeni bulandırma çokmu yaktı git tüp taktır eski araçlar gibi değil yeni araçlar çekişten düşmüyor tüpte..

sağolun tesekkurler pazartesı bayıde sozlesmemızı ımzalıcaz ınsallah . aslında ben sımdıden lpg takmak ısterım yakın sorun cıkarcak gıbı gorunuyor . ama garantı dısı kalır dedıklerı ıcın en azından bıraz bekleyeyım dıyorum . aracım full lacak nehır grısı rengınde . umarım sorun cıkarmıcak bı arac olur performansı mutlu eder. endıselendım acıkcası bazıları devır almıyor . cok yavas vıtes gecyr . vıtes gecerken ses cıkarıyor falan yazmıslar . 2013 model bı aracta nasıl olur bu anlamıyorum :S

Hayırlı olsun şimdiden Allah kaza bela vermesin fiyatı ne kadar ?

savaş;

dinleme kardeşim onu bunu binmene bak hayırlı olsun,herşey sende bitiyor ben arabamı yazdım ve ben 1 kere bile servise götürmedim ilk bakımda garantisini bozdum,kendi ustam var ona götürüyorum aracın garantisi kullanan süren kişidir.

Güzel tercih bize de hayırlı olsun demek düşer...

allah ragzı olsun sagolun . inşallah pazartesı kredıyı onaylatım alacagım . 44 bın sanırım sedan kasanın fıyatı . bıze ındırımle halı 31,500 tl ye geldı

Sanırım kararınızda tereddütte kaldığınız için bu başlığı açtınız, kesinleşmişse hayırlı olsun demek düşer ancak vazgeçmek ve 6-7 Bin TL fazla ödeyebilmek gibi bi şansınız varsa her türlü Vw Jetta 1.2 TSI DSG Comfortline almanızı tavsiye ederim, her açıdan çok daha memnun kalırsınız... Hatta satarken bile...

Nasıl yani ortalama %30 mu ötv indirimi uygulanıyor ??

trafikte gördüm bi kaç kere şahane bi araba gerçekten görünümüyle dikkatleri üzerine çekiyo

Aynısını geçen yıl ben aldım. Özel tertibat yok araçta. Bayiden alırken LPG li aldım. Garanti dışı değil. Garanti kapsamında opellere landirenzo marka lpg takılıyor. Genel olarak aracımdan memnunum. Bu 5. aracım. Şu anki fiyatlar ile şehir içinde 0,25 kuruş şehir dışında 0,19 kuruş yakıyor. Bu aracı alacaklara şunu söylerim bu fiyata türkiyede bu donanım ve özelliklere sahip başka alternatifi yok. Alternatifleri daha pahalı ya da özellik ve donanım yok. Şanzıman konusu biraz yoruma açık. Daha önce tam otomatik kullandıysanız eaystronik size biraz ters gelebilir. Ama zamanla alışırsınız. Tam otomatik konforu beklemeyin. Bu şanzıman manuel şanzıman ile aynı sadece farkı debraj pedalı yok onun yerine araç beyni elektrikli debraj koluna basıp vitesi o değiştiriyor. Baskı balata bunda da var. motor kodu a16xer olan opeller 2010 yılından beri varlar. O yüzden lpg ile uyum açısından uzun yıllar test edilmiş veri yok. Ben en uzun 50000 km yapan gördüm lpg ile. Piyasada şöyle bir kanı var opel lpg uyumsuz sibop eritme yapıyor ve bu da 2000 tl maliyeti var deniyor. Ancan ben henüz görmedim bu sorunu yaşayan. Benim araç 15000 kmde. Opel form sitelerinde çok araştırma ve inceleme yapıyorum. 2010 yılından beri henüz lpg ile alakalı sorun yaşayan görmedim. Eğer lpg takılmayacaksa şehir içinde 0,40 kuruş yakar. Yılda 10000 km ve daha az yol yapılacaksa lpg ye gerek yok. Zaten bayi 2100 tl istiyor sıfır opele lpg için. Kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sAKURA. 100 km yı sehır ıcınde ne kadar yakıyor ? bırde ben lpg takılıyor mu ndedım takarız ama garantı dısına cıkar dedıler bana . ben faal olarak calıstıgım ıcın benım yılda 10 bın km yapma sansım yok . eger sehır ıcerısınde ne kadar yakıyor kardesım . bırde forumlarda okudugum kadarıyla sanzıman da sıkıntı var dıyorlar gecıslerde tıtreme yakıyor bses gelıyor falan dıye dogru mu bunlar ??? son olarak tavsıyelerın nelerdır ?

Kardeş öncelikle şunu söyleyim formlarda okudukların hep sıkıntı ve sorun yaşayanların söyledikleridir. Bu insanlar formlara sıkıntılarına çare bulmak için üye olur ve sıkıntılarını yazarlar. Türkiyede kaç tane opel astra eaystronik satıldığını bir düşün birde formlarda kaç kişinin şikayetçi olduğunu düşün. Devede kulak kalır. Yani formlara bakarak genelleme yapman çok yanlış olur. Sen lpg yi hiç düşünme taktırma. Benzinle bin. Kullanıma göre değişmek ile birlikte şehir içinde 100 km de 40 tl-50tl aralığında yakıt tüketimi olur. LPG olsa idi 25 tl yakar idi. arada 15-20 tl gibi fark var. lpgye başta vereceğin 2100 tl çıkarabilmen için yaklaşık 15000-17000 km yol gitmen gerek. Ben 13 ayda 15000 km gittim ve daha amorti edemedim lpgye verdiğim parayı. Vites geçişlerde titreme yapmaz yapıyorsa zaten o şanzıman bozuktur. Sadece vites geçişini hissedersin aynen manuel vites geçişi gibi. Zaten bu vites otomatik değildir otomatikleştirilmiş manuel dir. Ses olayına gelirsek eğer vites araç devrini tam almadan geçirmeye çalışırsan o zaman ses yapar. Bu da sadece 1 den 2 ye geçerken olur diğerlerinde olmaz. Bugüne kadar 5 yaşında opeli olupta şanzımanı bozulana rastlamadım. Şanzıman sağlamdır korkma.

tesekkurler sagolun tecrubelerınızı paylastıgınız ıcın ıcım rahatladı dıyebılırım. Sıparısımızı verdık ptesı bayıye gıdıp evraklarımı teslım edıcegım ve kredı sıkıntısı cıkmazsa ınsallah cumaya kadar almıs olurum dıye dusunuyorum .

JETTA ile astra yı karşılaştıran arkadaşlar bu iki araç hakkında yeteri kadar bilgileri olmadığı için insanları yanlış yönlendirme gibi bir yanlışa kapılıyorlar ve kendilerini kandırıyorlar. çünkü ; 1-arada 8.000 tl gibi fark var. 2- jettayı bayilerde bulamazsın siparişte almıyorlar. 3-jettanın motoru 1.2 olmasına rağmen 1.6 astra ile aynı yakıt tüketimine sahipler. Bununla birlikte jetta astranın tozuna yetişemez. 4- jetta 120-130 dan sonra hiç güven vermiyor ses yalıtımı hiç yok. 5-astranın fren ve viraj alma performansı sınıfında 1 numara. astra ile 120 ile girdiğim viraja jetta 90 la zor girer. 6-jetta donanım fakiri. Astraya göre. hız sabitleyici, kol dayama, direksiyon kumandası, deri direksiyon, elektrikli yan aynalar, çeşik jant, 7 yönlü ön koltuk,vb.vb. yok 7- jettanın tsı motorlarına LPG olmaz. 8- Şu anda piyasadaki en çok sorun çıkaran şanzıman dsg dir. filan. Ha şu var aynı paraya 1.6 tdi dizel jetta alınıyorsa o zaman olur.

Opel Astra HB Classic 1.6i Essentia Easytronic bu kasayı almayı düşünüyorum nasıl sizce yakıtı,2. el piyasası bu ara da 1000 tl civarı zam gelmiş opel bu kasanın satışını kaldırmadı deilmi?

Arkadaşlar ben araç almak için 3 aydır araştırıyorum son 1 aydır opel üzerinde bakmadığım site ve form kalmamıştır. Bende opel astra j kasa 1.6 edition select active aldım sonunda araç bu hafta yada hafta başı elimde olur İnşallah . Hemen şunu söyleyim sakura 71 kardeşim sana katılıyorum çok doğru söylemişsin. . Opel astraya gelecek olursak gerçekten fiyatına göre alabileceğin ve en yüksek donanıma ait araç eaystronik viteslerde 2010 yılından sonra güncelleme yapıldı ve yazılımsal olarak iyileştirildi. Bu gün türkiyedeki satılan her 7 araçdan biri opel tamam belki bazı arızalar verebilir ama arızaların %80 i kullanıcı kaynaklıdır. Sonuçda bu gün bmw ne bilim maseratiyi bile araştırsan illaki sıkıntı çıkaranı vardır. Birde sitelerde derler ya arkadaş şu arabayı aldı şöyle sorun çıkartmış, benim akrabada şu araba var şöyle sıkıntı çıkarttı gidip baksan aracın yanından bile geçmemiştir. Bu sadece opel ile ilgili birşey değil genel markalarla alakalı astra j kasalarada kulp taktılar araba 115 bg, 1.6 motor araba çok yakıyor e kardeşim araç 1400 kg koca kasa ve 1.6 motor bırakta yaksın o kadar 1.2 ile 1.6 motoru aynı kefeye koyamazsın ki bi kere motor sınıfları farklı neymiş araç hiç gitmiyormuş ne bilim neymiş. Adamlar aracı yüzlerce müh. Geliştiriyor. örneğin astra j kasa test amaclı 600 saat boyunca rüzgar tünelinde tutulmuş bu adamlar yeşillik olsun diye mi bu kadar test yapıyor. yüzbinlerce km yol testi yapılıyor. opel deyince Bende senin gibi astra klasic eayst. Alacaktım baktımki yeni kasa ile arasında 6milyar fark var dişimi sıkıp bi üst kasasını aldım j kasadaki şanzıman tam otomatik. Ve robotize şansımana göre daha sıkıntısız bence ama eayst. De sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin. Darısı olmayan kardeşlerime inşallah.

Üst Alt