Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 deki trafik kazasi sonrasi bir tazminat hakkı elde edebilir miyim?

gorkem0707

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar simdi siz bilgili arkadaslarimdan alacagim bilgi dogrultusunda gidip yarin sigorta sirketine dosyalarim ile basvurucam.

2013 ekim ayinda motoskletmle kaza gecirdim %100 kusurlu karsi tarafti dava sonuclandi 15 ay hapis cezasi vs cikti tabi 2 sene altinda olunca sonuc yok.
Adli tipdan maluliyet orani sifir cikti. Fakat ben fizik tedaviye gittim emar cektirdim ettim hepsi bunlarjn dosyamin icinde fatura halinde aldim. 3 ay ayagim alcida evde yattim .

Simdi ben bu kazandan sonra sigorta sirketinden herhangi bir talepde bulunabilir miyim sormak istedim. Hala ayagimda agri var tam iyilesemedi :( napabilirim en azindan hastane masraflarimi cikarsaydim :(

not: kaza gecirdikden sonra askere gittim kaza gecirdigim gun sulusumu almis eve donuyordum. 3 ay hava degisimi almis oldum. Ayak iyilesmeden askere gittim orada da cektigim zorluklar burda anlat bitmez :( acitasyona gerek yok cektigim acinin illaki bir sonucu olucaktir diye dusunuyorum. :(

gorkem0707

Sayın Görkem Başak,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.
Kalıcı sakatlık oluşmadığında, talep edebileceğiniz tazminat tedavi süresine ilişkin geçici iş göremezlik zararı ile varsa karşılanmayan tedavi giderlerinizdir.

Tedavi giderleriniz 6111 sayılı yasa ile SGK güvencesinde olup, SGK'dan talep etmelisiniz. Kurum tarafından karşılanmayan giderlerinizi ise sadece karşı araç sahibi ve sürücüsünden talep edebilirsiniz. Sigorta şirketinin bu konuda bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.

Geçici iş göremezlik zararınızı ise sigorta şirketinden talep edebilirsiniz. Daha yüksek bir geliriniz bulunduğuna dair belge sunmamanız halinde yasal asgari ücret esas alınarak hesaplama yapılacaktır.

İyi günler

Üst Alt