Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 Ekimde yeni bir ÖMSS sınavı mı var?

Konular
12
Reaksiyonlar
0

2013 Özürlü Memur Alımı ve İlanlar

En son devlet tarafından yapılan açıklamaya göre boşta birçok engelli memur kadrosu olduğu ve bu kadronun 2013 yılında dolduracağını belirtmişti. Haberinde devamında ise 2013 yılında 2. Memur alımının yapılacağı Bakan Şahin tarafından açıklandı. Özürlü memur alımının yapılacağı ve bu alımın engellilere yönelik bir sınav testi olan Ömss ile yapılacağını açıkladı. Tüm engelliler ayrı gruplara ayrılacak ve gruplar içerisinde ayrı sınavlara girilerek atama yapılacak.
Bunun değişmesinin nedeni ise bedensel engellilerin sınavı daha hızlı şekilde yaparak yüksek puanlar elde etmesi ve daha yüksek rütbelerde daha hızlı işe girebilmeleriydi. 2013 yılına bakıldığında yaklaşık olarak 7 bin boş engelli kadrosunun bulunduğunu ve 2013 Ekim ayında ikinci bir engelli alımı yapılacağını açıkladı.
Özürlü memur sınavına girebilmek için, 657 sayılı devlet memuru kanunun 48.maddesinin 7. Bendini karşılamanız, Ortaokul mezunu olmanız gerekli. İş başvurusunda bulunmak için ise, dpb.gov.tr adresinde bulunan iş talep formunu doldurmanız, 1 adet vesikalık fotoğraf, sağlık kurulu raporunun fotokopisi ( Fotokopide bulunması gerekenler ; Özürlülük ölçütü sınıflandırılması ve sağlık kuruluşlarından alınmış olması gerekli.)
Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise, kamu kurum ve kuruluşlarına belirtilen başvuru tarihinin son mesaisine yukarıda belirtilen belgeleri posta ile gönderebilirsiniz. Posta ile gönderilen başvurular kabul edilecektir. Diğer merak ettiğiniz konuları başvuracağınız kamu kurum ve kuruluşlarına sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ,

Az önce böyle bir haber okudum. İşkur'un engelli iş alım bölümünde yer almış. Doğruluk derecesi nedir ?

Bilgisi olan arkadaşlarım varsa ve yazarlarsa sevinirim.

Teşekkürler...

Songül orda gözden kaçırmışsın sınav değil 2 . bir alımdan bahsediyor.... Devamında ise ne alaka bende anlamadım gayet anlamsız sadece sınava nasıl başvurulacağı ile alakalı açıklama yapılmış sınav 2 yıl geçerli...

2012 sınavı 2 yıl geçerli olacağından. Yeni sınavın 2014 de yapılacağını tahmin ediyorum.

İbrahim bey sizde iyi okuyun en üstte yazıyor gözden kaçırmışsınız okurken dikkatli bir daha okurmusunuz.

Çamlıca ,

Bende öyle biliyordum girmiş olduğumuz sınavın 2 yıl geçerli olduğunu biliyordum. Bu yazıda kafamı karıştırdı.

Okudum ömss yeni ismi ile emss sınavı daha söylemde iken takipde yakınen bürokraside takip eden bizzat müdahil olmaya çalışan bir insanım tekrar okudum ancak sadece alım diyor sınav değil sınavın geçerlilik süresi 2 yılda bir.... tekrar alım yapılacak 2012 deki puanla ocak ayı başında ekim ayı biraz zor çünkü kurumlar kadrolarını devlet personel başkanlığına ekim ayında bildiriyor umarım herkes için hayırlısı olur saygılar...

Tamam Teşekkür ederim. Umarım sizin dediğiniz gibi olur.

Girmiş olduğumuz sınavın geçerlilik süresinin bende iki yıl olduğunu biliyordum. Böyle bir yazı okuyunca kafam karıştı. Tekrar ilginiz için teşekkür ederim.

Arakadaşlar;Faruk Çelik, Yeni ÖMSS ataması 2014 Ocak'ta olacak trt haberde açıklamalarda bulundu bu konu hakkında.
inşallah atanamayn arkadaşlar ocakta atamaları yapılır

2012 de yapılan sınav Nisan ayında yapılmıştı. Belkide 2014 sınavıda aynı tarihlerde yapılabilir.

Bio;

ilk sınav 15.07.2012 ikinci sınav 05.03.2013 bana görede bunun ayla alakası yok istediği zaman yapabilirler ekim de sınav olması çok normal kadroları istemek bir bahane değil bahane aranıyorsa seçim yaklaşıyor esas bahane odur seçime girmeden son bir kez daha ömss yapıp miting konuşmalarında 3 kez ömss yaptık şukadar engelliyi istihdam ettik ve dahada devam edeceğiz gibi bir ön hazırlık çalışması olabilir halkımız duygusal olduğu için 12 den vurursun bu şekilde yarın bile yaparlar ömss yi yeterki istenilsin

keşke yapsalar da bi işimiz olsa. ne tuhaf dimi bazen insanlara iyilik yaparsın insan içine karıştırırsın ama insan ya anlamaz...
ister seçim için olsun ister engelliler için benim için sonuç önemli

Üst Alt