Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 emekli maaş artışları

Konular
26
Reaksiyonlar
2
2013 Emekli Maaşları, 2013 Emekli Zamları, Emekli maaşlarına ne kadar zam yapıldı, Emekli Maaşları Ne kadar olacak.

Hükümet 23 Ekim tarihi ile birlikte tüm emeklilere müjdeli haberi verdi. Yeni emekli zammı oranlarına 2013 emekli maaşları ve zam oranları da belli oldu. Tüm emeklilerin uzun süredir beklediği yeni zam haberi rakamlara göre belirlendi. Buna göre;
SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları da yüzde 5.32 + yüzde 2.34 oranında artırılacak.

Bu değerlere göre yeni emekli zamlarına ilk 6 ayda geçerli olmak üzere %5,32 ve ikinci 6 ayda ise; % 2,34 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca emeklilerin intibak zamları ile birlikte de emekliler zaten ekstradan 1 lira ile 330 lira arasında zam alacakları daha önce kararlaştırılmıştı

[FONT=Tahoma]Arkadaşlar sessiz sedasıs maaşlara yapılan zamlar.....

2013 Yılı Programı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Programa göre asgari ücretin 2013 yılı Ocak-Temmuz aylarında yüzde 3 oranında, devredilen SSK ve devredilen Bağ-Kur emekli aylıklarının ise bir önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak ve Temmuz aylarında sırasıyla yüzde 5,32 ve yüzde 2,34 oranında artırılması öngörüldü. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Zamlarla 886 lira olan en düşük SSK emeklisinin maaşı 933 liraya, 717 lira olan en düşük Bağ-Kur emeklisinin maaşı da 755 liraya yükselecek. [/FONT]739 lira olan asgari ücret ise zamla 761 liraya yükselecek.

Geçim zorlaştı, bu ara herşeye zam geldi, maaş almanında ayrı bereketi var, Allah c.c. devletimize zeval vermesin.Garanti para olması iyidir her zaman.

mevcut emekliye mi zam..yoksa yeni emekli olacak olanada mı zam

arkadaşlar ben bagkurdan malül emekliyim su anda 444tl .maaş alıyorum AMA YUKARDA ENDÜŞÜK EMEKLİ MAASI 717DEN 755 E yükselcek yazılmış sgk.benimi kandırıyor

arkadaşlar ssk emeklisiyim 24.10.2012 tarihinde 738 tl bankadan çektim .
886 tl de yanlışlık var , yada bizim maaşlarda var ben anlamıyorum anlayan varsa cevaplasın şimdiden teşekkürler
hayırlı bayramlar

ilaç kesintisi olmuştur e devlet ten maaşını kesintilerini inceleyebilirsin

Ben 2000 yılında emekli oldum endşük ssk işci emeklisi derken 886 tl 2000 yılı ile 2008 arası emekli olanlarım maaşlarını söylüyorlar ne hikmetse.....

Mustafa bey: sizin ve sizingibi olan arkadaşlar için Ali tezelin bir yazısını kopyaladım umarım yardımcı olur.....

Mehmet bey : çifci bağkurundanmı emekli oldunuz.....

SSK ve Bağ-Kur’da en düşük emekli aylığı yalanı

Hafta sonu emekli aylıklarına yapılacak zam oranları açıklandı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 1,83 oranında zam yapılıyor, memur emeklilerine ise yüzde 4,5 oranında. Yani işçi-esnaf emeklileri ile memur emeklilerine yapılan zam farklıdır.
Konuyla ilgili açıklamalarda en düşük SSK emekli aylığının 621 liradan 11 lira artışla 632 lira olduğu yalandır, tıpkı en düşük Bağ-Kur emekli aylığının da 460 lira olduğu da doğru değildir. Verilen rakamlar 1 Ekim 2008 günü öncesinde emekli olan SSK ve Bağ-Kur’lular içindir.
1 Ekim 2008 gününden sonra ise her ay taban aylık düşmektedir mesela haziran 2009 ayı için en düşük emekli aylığı 602 liradır. Bu rakam 1 Ekim 2008 gününden sonra çalışmayanlar için geçerlidir.

Ancak, kişi 1 Ekim 2008 sonrasında asgari ücretle çalışma devam etmişse en düşük emekli aylığı537,80 liradır. Bu rakama yüzde 4 ek ödeme ilave ettiğimiz de 559,31 lira olacaktır.
1 Ekim 2008 reformunun en düşük emekli aylığına etkisi 10 ay da 632- 559,31 =72,69 lira olmuştur. Gün geçtikçe de bu düşüş devam edecektir. Düşüşün son noktası emekli aylığının asgari ücretin (693 liranın) yüzde 35’i olan (693 X 0,35) 242,55 liradır.

Ali bey, cumartesi günü gazetelerde en düşük SSK işçi emekli aylığı 621 liradan 11 lira artışla 632 lira oldu dediler ama ben 2009 yılı mayıs ayında emekli oldum bana bağlanan aylık 592 lira. Bunda bir yanlışlık mı var? Kerim Cura

Kerim bey bir yanlışlık yok ama haberde eksiklik ve saptırma var. Zira, açıklanan en düşük SSK emekli aylığı rakamı 1 Ekim 2008 gününden önce SSK’dan emekli olmuş olanlar için geçerlidir. Sizin gibi 1 Ekim 2008 gününden sonra çalışanlar için açıklanan rakamlar doğru değil.
Emekli aylıklarında üç dönem var. Yani üç ayrı emekli aylığı hesaplama sistemi var. Bunlardan en düşük emekli aylığını veren sistem, en son getirilen 1 Ekim 2008 günü yürürlüğe girendir. Bu nedenle de 1 Ekim 2008 gününden sonra çalışmanız var olmalı ki emekli aylığınız düşük olmuş. Şayet, 1 Ekim 2008 gününden sonra çalışmanız olmasaydı alacağınız emekli aylığı 620 lira olurdu. Siz, ekim 2008 ayından sonra nisan 2009 sonuna kadar çalıştığınız için emekli aylığınız çalıştığınız her ay için düştüğünden elinize 592 lira geçiyor.

En düşük emekli aylığı yalanı
5510 sayılı Kanun ile emekli aylıklarının hesaplamasında köklü değişiklikler yapılmış ve bu değişikliklerin tamamı da çalışanlar ve emeklilerin aleyhinedir. Hafta sonunda en düşük SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli aylıkları açıklandı. Açıklamalara göre en düşük SSK emekli aylığı 621 liradan 632 liraya, en düşük Bağ-Kur emekli aylığı da 460 liraya, en düşük memur emekli aylığı da 788 lira haberinin TAMAMI DA YALANDIR.

***İşçi-Memur ayrımı zamda da var…
Sondan başlarsa en düşük memur emekli aylığı, 803 liradan yüzde 4 artışla 835 liraya ulaşacaktır. Zira, memur emekli aylıkları memurlara yapılan zam kadar arttırılmaktadır ve memurlara 2008 ocak ayında yüzde 4, şimdi temmuz ayında yüzde 4,5 zam yapılmıştır.
İşçi (SSK) ve esnaf (Bağ-Kur) emeklilerine ise sadece TÜFE oranları kadar zam yapılmaktadır ki, 2008 ocak ayında yüzde 3,84 şimdi temmuz ayında da yüzde 1,83 zam yapılmıştır. Yani, memurlara yapılan zam oranları ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zam oranları farklıdır.

***SSK ve Bağ-Kur’lular da prim ödedikçe emekli aylığı düşmeye devam ediyor
Sosyal güvenlik reformu diye millete yutturulan düzenleme nedeniyle 1 Ekim 2008 günü için SSK’lılarda en düşük emekli aylığı 570 lirada sabitlenmiştir ve bu rakam getirilen zamlarla şu an 602 liradır. Ancak, yeni kanun gereğince 1 Ekim 2008 gününden sonraki çalışmalar için emekli aylığı farklı hesaplanmaktadır. Mesela, 1 Ekim 2008 gününden sonra 2009 mayıs ayı sonuna kadar (8 ay daha) asgari ücretten prim ödeyen birisinin emekli aylığı ise ek ödeme hariç 537,80 liraya düşmüş durumdadır. Ek ödeme ilave ettiğimiz de ise en düşük SSK emekli aylığı 559,31 liradır.

***En düşük aylık konusunda da işçi-esnaf zorda…
En düşük emekli aylığı rakamı her ay düşerek 242 liraya inecek…
Memurlar ve memur emeklileri yeni Sosyal Güvenlik Reformuna tabi değillerdir ve onların emekli aylıkları eski 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu gereğince hesaplanır, bahsi geçen 5434 sayılı Kanun gereğince de en düşük emekli aylığı 30 yıllık en düşük dereceli bir memurun aylığından az olamaz ki bu rakam şu an için 803 liradan 835 liraya çıkmış durumdadır.
*Eski adıyla SSK yeni adıyla 4/A’lılar ile eski adıyla Bağ-Kur yeni adıyla 4/B’liler için en düşük emekli aylığı tutarı asgari ücretin yüzde 35’i kadardır. 5510 sayılı Kanun’un 55 inci maddesine göre;
“Bu Kanuna göre sigortalıya bağlanacak aylıklar ile ölen sigortalının hak sahiplerinin aylıklarının hesabına esas tutar, çalışma sürelerindeki her yıl için 82 nci maddeye göre tespit edilen prime esas günlük kazanç alt sınırları dikkate alınarak, talep veya ölüm yılına ait Ocak ayı itibariyle 29 uncu maddenin ikinci fıkrasına göre belirlenen ortalama aylık kazancın % 35'inden, sigortalının bakmakla yükümlü olduğu eşi veya çocuğu varsa % 40'ından az olamaz…”
Hükmü gereğince en düşük emekli aylığı asgari ücretin yüzde 35’i yani 693 X 0,35=242,55 liradır.
Şu an için açıklanan en düşük emekli aylığı rakamları her ay düşecek ve en sonunda 242,55 liraya oturunca düşüş duracaktır.

07.07.2009

Bu ay engelli arkadaşım asgari ücret üzerinden emekli oldu bağlanan maaş 726 liradır

yukardaki haberde emekllere müjdeli haberdi yor kıl oldum neyin müjdesi acaba çay kaşıgıyla verip kepce ile aldıgının müjdesimi bana yapacagı zam enflasyon oranında olsun yeter enflasyon % 20 üzerinde benim hesaba göre verdikleri 5.32 ile 2.34 sadece elektirik ve tüpe dogalgaza versek gene onlara gelen zamma yetmez bırakın gıda giyimi gectim 3 senedir nekendime ne cocuklara bayramlık ala biliyoruz böyle müjdeli habermi olur allah sonumuzu hayır getirsin de kimseye el acmayalım bence hiç zam yapmasaınlar daha iyi barı zam alıyoruz diye kandırılmamış oluruz

en düşük maaş ,yukarıdaki bilgiler güncellenirse 940,50x%35 olur.bu çıkan sunuca %4 ilave edin.zannedersem 342 tl.gibi bir rakam yapıyor.

özellikle 1 ekim 2008 den sonra işe girip ,asgari ücretle 15 yıldan daha az çalışanlar 342 tl.maaş alacak.normalde 342 tl.nin biraz daha altında alırlar.ama taban342olduğu için ,342 tl.ye yükseltilir maaşları.

lütfen bilenler yazsın, insanların kafasını karıştırmayın.şu anda emekli olan asg ücretten 738 tl den 1 kuruş fazla bağlanmıyor.

maaş yatırılan pirime göre degişir yakın zamanda 720 alanda 900 alanda gördüm

Bende SSK,dan emekliyim 7180 pirim günü %67 iş gücü kaybı raporla aldığım maaş 817TL + 33TL ek. 850 TL. maaşın neti bu ilaç vs kesintileri tabiki bu rakamdan düşülüyor, henüz tam maaş almış değilim:)))

Sevgili arkadaşımızın yukarıda yazmış olduğu "Zamlarla 886 lira olan en düşük SSK emeklisinin maaşı 933 liraya yükselecek" anlayabilmiş değilim, saçma sapan bir açıklama yapılıyor, bu yazıyı yazan arkadaşın kabahatı yok tabiki, neyse devlet ne verirse Allah bereket versin...

En düşük emekli maaşı 886 değil öle olsa ek ödeme ile birlikte 840 almazdım.Bizimki erken ssk. emekliliği ondanmı düşüyor maaş anlamış değilim.

EVET TARIMBAKURUNDAN 2011 MARTTA EMEKLİ OLDUM 2yıl esnaf+2yıl 9ay tarım +105gün ssk+9ay askerlik borclanmasıyla ...ilkmaaş ise350civarındaydı enson mmaaş 444 ama ilac muayene vs.kesintiler haric

ewet ya müjdeli haber.. asgari ücret oldu 761 tl. doğrumu bilmiyom ama o 22 tl lik zamı alsınlarda töbe töbe herşeye yüzde 20 zam maaşa gelince yüzde 2-3 başka arzunuz. cumhurbaşkanına 5400 tl zam aldığı maaş 30-40 bin tl ve hala geçinemiyorlar biz asgari ücretlilerde 739 tl ye gül gibi geçinelim. benim oturduğum ew akrabalarımın ve 14 aydır kiramı ödeyemiyorum. ALLAH'tan henüz seslerini çıkarmamışlar. bense utana utana eve girip çıkıyor beni görsünler istemiyorum. iki çocuğum var ve biri okula gidiyor ALLAH biliyorki geçinemiyorum arkadaş. avratla hergün geçim kavgası yapıyorum. elektirik ve suyuım her ay en az 150 tl. mahalede kaçak çok olunca onlarda bize kilitliyor. ALLAH'larından bolsunlar.. yakında avratla ayrılacağız gibi doruyor vatan sağ olsun.. bu devirde 739 tlye eşek gibi çalışacağına gidip beyaz işi yapacanki aylığın 30 80 arası gelsin. nasılsa dewletimiz onlara epey bir imkan sağlıyor. namusuyla çalışanı uslandırıp çal çakala meydanı bırakıyor.. hepinizin.... neyse ya şimdi delirecem ya...................

devlet büyüklerimize allah zeval vermesin biz önemli degiliz yeterki onlar rahat yaşasın + evlere şenlik ana muhalefetimiz var emeklinin milletin hakını düşünecegine bizim avukatımız olaca gına ergenekon balyozcuların avukatlıgını yapıyorlar ondan sonra iktidar niye olamıyoruz diye bir birlerini yiyorlar fakat zam kendilerine olduguzaman hep birden parmak kadıran muhalefet vatan daşa emekliye zam olacagızaman ne cıtcıkıyor nede meydanlara iniyor allah bildikleri gi bi yapsın

Emekli aylğına ortalama 60 lira zam gelmiş, 915 olmuş.Harca harca bitmez :)İki sene önce 658 di bunada şukur, Allah c.c. devletimize zeval vermesin.

faruk34;
Arkadaş eminmisin 60 zamgeldigine ssk emeklisimisiniz temuz zammı % 4 de..

878 di maas , 35 lira gelmis pardon ssk liyim.

Günde bir simit parası emeklilere yapılan zam 30TL ile 35TL arası neyin hesabını yapıyorsunuz . Bozdur bozdur harca gıdaya yapılan zama bakın birde % lerde et TR`de 35TL Avrupa da 10 ile 15TL arası . Avrupada ki emekli maaşları ile TR` deki emkeli maaşlarını hiç kıyaslamıyorum moraliniz bozulur.

Avrupalının ödediği prim yüksek ve adamlar geç emekli oluyorlar, bizde daha dune kadar hem sağlıktan faydalanacaksın hemde 35 yaşında emekli olacaksın, bu paralar cok bile.Primi yüksek ödeyenler krallar gibi geciniyor.Emekli olmayı bekleyenler dikkat priminizi yüksek ödeyinki yüksek maaş alın, yoksa 800 liralarla gecinmek zor.

Üst Alt