24.06.2013 te 1,6 105 Hp powershift titanium x paket li olarak 28.000 tl ye aldım. Uzun yolda cruze kontrollü sabit 90 km ve klima full açık olarak 34 krş yaktı. Bu güne kadar birçok araç sahibi oldum. Sıfır olarak hyundai getz ve 2000 model vw polo ile karşılaştıracak olursam. Getz az yakıyor fakat fiestaya göre işçilik yönünden eksik. Polo ile yakıt aynı kalite olarak benzer gördüm. Almadan önce çok yakar, ses çok alır, amortisörü sert dediler. Ama benim yorumlarım şöyle; Artıları: Konforlu, güvenli, işçilik kaliteli, yol tutuşu iyi, boyum 1,65 ona göre görüş alanı iyi. Eksileri: Sadece camı açarsanız lake kaplamalar çok toz tutuyor. Yakıtta otomatik bir araba için normal. Çok yakması arabadan çok kullanıcıya bağlı diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlar seat ile karşılaştırmışlar. Ben sadece yakıt için seatı tercih etmem. İşçilikte ve ikinci elde göz önünde bulundurmalı. Yakıt konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlarada dizel olsa bile şehir içi yakacaktır. Gülü seven dikenine katlanmalı. Ayrıca ford u tercih etmemin sebebi; Engelli aracı alırken diğer acentelerin yaklaşımından sıkıntı yaşadım özellikle seattan hiç memnun kalmadım. Kısaca ford tan korkuyordum ama tek kelimeyle harika.