Emel emel hiç bir zaman puanınla umutsuzluğa kapılma neden dersen , tercih yap. Çünki 1 kişilik kontenjana ben tercih yapmıyorum sen yapıyorsun başka yapmayan oldumu sen gidersin bu iş bu kadar işte. Şansını her zaman dene bunu unutma. Mesela 15 tane tercih yapıyoruz buda sen ve senin gibi düşük puan alanlar için bir şanstır. Ne olur yanlış anlam anki sınav stresınen kaynaklıdır. Düşük alman senin yerleşemeyeceğin anlmanı gelmez. Tercih yap. memurluk olmuyorsa hizmetli sec oda memur çünki. Kadro derecesı farklıdır ama unutmayın bizlerın bır ayrıcalıgı vardırç Bu temzilik yapacagiz anlamına gelmıyor hizmetli. üstelik 80 ve üstü puan alanlşarın sayısı 150 yi geçemz bunu unutma . nerden bileceksin diye sorarsan ben hepısını saydım. Puanım 80,400 , sıralamam 628, İlk atamada benden yüksek alıp yerleşen 408 Kişi, Benden düşük alıp ve benden yüksek alıp Çok kontenjanlı yerleşenlerın sayısı ( ortak yerleşenler ) 248 adet ( boş kalan kontenajn 7 )
Sayısal verecek olursam.
80,400 Üstü yerleşen 408 Kişi
80,400 den aşagı alan ile Yüksek alanların ortak kontenjan ( alınan kontenjan 30 misal ) 241 kişi
Sıralamam 628 ise sizce ben kacıncı sıradayım.
241/2= 120+408=528 kişi eder ..
Sizce ben kacıncıyım 100
Oda ortak yerleşenlerın biri benden yukarı biri benden aşagı olarak hesaplıyorum... Buda en kötü iht
imal olarak hesaplıyorum...
bu yüzden düşük almısız deyip tercihlerden vaz gecmeyin lütfen... Rabbim her şeyin en hayırlısını bizlere nasip etsin. Amin