Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 ÖMSS Yerleştirme işlemi resmen başladı

aksamcı

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Bakanımız sayın Faruk Çelik tweter hesabından açıkladı

8115 engelli memur kadrosuna yerleştirme yapılması için, konuyu ÖSYM'ye sevk ettik.Hayırlı, uğurlu olsun
Sayın Başbakanımızın grup toplantımızda müjdesini verdiği, 8 bin 115 engelli memur alımıyla ilgili, resmi süreci biraz önce başlattım

KAYNAK MEMURLAR NET

gözümüz aydın. 2 haftaya atanma süreci başlar inş.

hadi bakalım hakkımızda hayırlısı

Hala tercihler ne zaman başlayacak diyen var hayret yahu
kesin ve net tarih ösym den açıklanacak başka bilen yokk

Bavulları hazırlayın arkadaşlar.. Yeni bir maceraya hazırlanın hakkımızda hayırlısı olsun ...:cool:

Arkadaşlar başvuru filan neler gerekiyor bilgi verirmisiniz

arkadaşlar kura ile kaç kişi alınacak acaba bilen var mı ??? çöpçülüğe bile razıyım inşallah bana da güler şans ...

8115 kadro nedir acaba yine 10 bine tamalıcaz diyip merakla umutla beklemeye başlandı bakıyorum herkes yine razı 8115 kadroya adamların istediği nasıl oluyor öylece izliyorum atıyorlar önümüze bianda susturuyorlar böyle devam süreç devam inş aynı hatalar olmamıştır kadrolar düzelmiştir dicemde yok bunlar yine aynı kafa dvm eder...

dinayet kodroları olduğu gibi kalacakmı acaba ?...... sn fatma şahin bu açıklamasıyla ne demek istedi ....Aynı sınavın sonuçlarıyla ÖMSS’de ikinci yerleştirmeyi yapmak üzere çalışmalar başlatıldı. Tüm kamu kurumlarının büyük bir hassasiyetle üzerinde durduğu bu çalışma neticesinde ikinci yerleştirme için de 8000 civarında kadro belirlenmiş oldu. İlk yerleştirme sonucunda karşılaşılan nitelikli kadroların boş kalmaması amacıyla, bu kez daha titiz çalışıldı ve mümkün olduğu kadar, nitelik tanımları genişletildi. ......

yinede ösym kılavuz yayınlanmadan belli olmaz..

diyanet kadrolarinda fazla bisey yapamazlar yapma yetkileride yok nihayetinde bu insanlari onlar istihdam edecekler diyanetin duz memura fazla ihtiyaci yoktur neden derseniz vhki da bosluk oldugu zaman lisans mezunu olan imam kko ogreticileri hemen o bolume geciyor vede ortada bosluk olmuyor diyanet o kadar niteliksiz kadroyu acamaz cunku niteliksiz kadro ihtiyaci yok umarim yanlis anlasilmaz yok efendim imam olarak atananlari duz memur yapmis diyanet demekki yeterli gormedi ne yapsaydi atamasini iptalmi ettirseydi hastaneye yollayip imamlik yapmaya engeli yok diye belge isteyip atamasini iptalmi ettirseydi bu hosunuza gidermiydi sanirim giderdi cunku o dusuk puanli onun hafizi kelam olmasi yeterlilik sozlu yazili belgesi olmasi onemli degil onemli olan omss den dusuk puan almasi

nitelikler genişletildi ne demek ya :D daha fazlamı nitelik istiyecekler:D

Adamlar nitelikli alıp düz memur işi ile görevlendiriyor çoğu engelliyi madem öyle yap düz memurluk al yüksek puandan yap atamasını arkadaş :D hala iş yapıyoruz uğraşıyoruz görüntüsü vermek reklama devam...

umarim benide duz memur yaparlar :) imamlik muezzinlik zor bir iş disardan kolay gorunuyorda hic oyle degilmis

Reiis nitelik kodlarının hepsini istiyorlar veriyosun düz memurluk yaptırıyorlar saçma olan bu...

ben inanmiyorum herkese duz memurluk yaptirdiklarina istisnadir yapilanlar zaten cikip bir kisi bile demediki ben su vasifta atandim bana duz memurluk yaptiriyorlar eger nasip olursa ben diyecem insallah herkes umdugunu bulur bu tercihde

Bakanın kendisi açıkladı kardeşim...

ilk verdikleri 5000 kusurlu tercih listesindeki nitelik kodları cok azdı zaten önlisans da bilmiyorum diğerlerinde nasıldı ama umarım adam akıllı kontenjanlar acılmıstır hiç sanmamakla beraber umut fakirin ekmeğidir deyip tercih listelerini beklemekteyim Allah sonumuzu hayır etsin diyorum ...

kardeşim herkes tercihini iyi yapsın dikkat edin düzgün yer ve kadrolar seçin ayrıca diyanete yapılan atamalarda hakkıyla yapılır önceden atanamıyoruz diyenler şimdi de yanlış kadroya atandık diye söyleniyor kardeşim o işte bir yanlışlık var ne yani sen imam kadrosuna atanacaksın düz memur yapacaklar heleki diyanette ayrıca diyanete yapılan atamalardan rahatsızlık duymasın kimse bakın yine söylüyorum tercihlerinizi dikkatli yapın

Akın kardeşim sözlerine katılıyorum yapacak tek şeyimiz mahkum olduğumuz bekleme herkes için hayırlısı olsun umarım herkesin yüreğindeki kendisini bulur İnşallah...

Diyanet kadroları düz memurluk olmazsa milletin emegine yazık olur. Sınavda yüksek puan alanların hakkı verilmeli... Yerleştirmelerden sonra yerleşenlere düz memurluk vermeleri yanlıştır , dogrusu sınavdan önce düz memurluğa çevrilmesidir. Hayır çevrilmesin diyenler az puan alıp , yerleşememekten korkup sadece kendini düşünenlerdir...

Recep sağlam bakanın kendi açıklaması süreci iyi takip edip yorum yazın bilip bilmeden herşeye kendi fikriniz doğruymuş gibi yok sanmıyorum gibi cümleler kurarak kendi düşüncelerinizi empoze etmeyin siyasiler gibi konuşmayın şu sitede artık insanın canını sıkmayın bakanın bizzat kendi söylediğidir diyanette alınanların çoğu düz memurluk görevi ile görevlendiriliyor sözü bize ait değil .... Renginiz belli ne söyleseniz boş burada düzgün ve engelliyi hakkı savunanlar belli madem böyle bir sıkıntı oluyorsa diyanet kadrolarıda düz memurluğa çevrilsin yüksek puandan adaletli bir şekilde az puana atama yapılsın düzgünce tercih yapanların ne olduğunu biliyormusun engelli die memur olamaz damgası yiyenleri biliyormusunuz boş beleş yorumlarla insanın canını sıkmayın .....

reiis;

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Kadroların Tahsisi, Yerleştirme Talebi, Tercihlerin Alınması, Yerleştirme
Kadroların tahsisi
MADDE 11 ‒ (1) Özürlülere tahsis edilecek kadroların tespitinde, ilgili kurum veya kuruluşun, yurtdışı teşkilatı hariç, toplam dolu memur kadro sayısının % 3’ü dikkate alınır.
(2) Kurumlar, hizmet gereklerine göre özürlülere tahsis edecekleri münhal kadrolarını, ÖMSS sonuçlarına veya kura usulüne göre yerleştirme yapılmasını sağlayacak şekilde farklı eğitim, sınıf ve unvanlar itibarıyla hazırlamak zorundadır.
(3) Özürlülerin istihdam edileceği uygun münhal kadro bulunmadığı takdirde genel hükümlere göre diğer münhal kadrolarda unvan değişikliği yapılarak gerekli kadrolar temin edilir. Özürlü personelin istihdam edileceği birimler, ilgili kurum veya kuruluşça belirlenir.

ÖMSS/1de boş kadroların uygun olmadığı ortadadır. Yönetmeliğe göre uygun hale getirilmeden tekrar yerleştirmeye sunulmaması gerekir. Yani yapma yetkileri var.
Ayrıca diyanetin hangi birmlerden oluştuğunu inceleyerek düz memura ihtiyacı olup olmadığını tekrar gözden geçirirseniz daha isabetli olur. Şahsen 50 puanla yerleşenden memur yada din adamı olacağını düşünmüyorum. Bu suretle kurum kendini aşağılamış izlenimi veriyor.

Erdal kardeşim yine yasal araştırmayı yaparak boş beleş yorum yapmadığını ortaya koymuşsun faydalı ve bilgilendirici yorumun için Teşekkürler kardeşim yalnız yüzde 3 değil o yüzde 3 lük hak 2008 de yüzde 4'e çıkarıldı ancak maalesef hala yüzde 3 ten hesaplanıyor bunuda dip not olarak belirteyim saygılar...

Üst Alt