Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 sigorta başlangıcım ve %45 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
sigorta başlangıç tarihim 2013 askerden önce 2008 de bir fabrikada sağlık sigortalı olarak çalıştım prim yatmıyodu.
bunları borçlanma gibi bir şansım varmı ve borçlanırsam sigorta başlangıç tarihini öne çekermi.
şimdiden saolun.

Son düzenleme:
kardeşim şimdi çıkar aksi taktirde primi doldurduktan sonra çıkarmak zor olabilir yasalar ciddileşiyor. ve vergi indirimi görünmeden de emekli olamazsın. vergi indirimi göstermen lazım. raporu aldıktan sonra defterdarlığa gidip vergi indirim kaydınızı oluşturun...

1800 den yararlanmam la alakalı bi sıkın tı olmazdemi o zaman. çünkü birini duymuştum tam hatırlamıyorum olayıama 100 de 80 raoru var ama 1800 prim dolurdu halde emekli olamıyo.

raporun % 60 üstü olduğu durumda vergi indirimi alma şartıyla ssk giriş tarihi itibari ile 15 yıl ve 3960 gün prim karşılında erken emekli olabilirsin

ya arkadaş yüzde 80 rapor alıp 1800 gün prim 10 yılda emekli olamıyomuyum

ilk işe giriş tarihinde engeliniz yok ise ilerleyen yıllarda engeliniz oluşmuş ise evet malulen emekli olabilirsiniz. Şuan %80 oranında rapor almanızız size hiç bir faydası olmaz Malulen emekli şartlarını tamamlayın 10 yıl 1800 gün prim ödedikten sonra kuruma malulen emekli olmak için müracaat edin kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecektir.
NOT: Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır. Elinizdeki raporlar ile malulen emeklilik talebinde bulunamazsınız.
Ne zaman malulen emekli talebinde bulunabilirsiniz;
gün/ay/2013+10 yıl : gün/ay/2023 tarihinde Prim ödemeniz ise 1800 gün olması gerekli....

saolun

sigorta başlangıç tarihim 2013 askerden önce 2008 de bir fabrikada sağlık sigortalı olarak çalıştım prim yatmıyodu.
bunları borçlanma gibi bir şansım varmı ve borçlanırsam sigorta başlangıç tarihini öne çekermi.
şimdiden saolun.

sigorta girişi 2013 ama ben 2012de askerde psikotik bozukluktan 6 ay hava değşimi aldım bu sene de yani 2014 te de şizofrenide 100 de 45 rapor aldım. malulülen emekli olmada bisıkıntı çıkarırmı?

2008'de tek bir gün bile prim yatmamış mı? Yatmışsa, ilerde gerçekleşebilecek bir Malulen emeklilik için daha bir avantaj sağlar...

Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisin:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt