Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 tarihinde araç aldığım raporla şimdi araç alamadım!?

muratgul

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Ben 2007 yılında kalp kapaklarımdan ameliyat oldum ATV+MVR+TRV 3 kapak değişti. ayrıca kalp yetmezliği var

Rapor Teşhisinde : AVR+MVR+TRV ve Kalp Yetmezliği
Fonksiyon Kaybı : %100

Açıklamada da : Hastada AVR+MVR+TRV ve Kalp Yetmezliği mevuttur. Kardiyak yönden iş gücü kaybı %100 Efor kapasitesi NYHA III-IV il uyumludur
yazıyor
ONAY kısmında ise

1 : Kardiyoloji
2 : Kulak Burun Boğaz
3 : Genel Cerrahi
4 : Nöroloji
5 : Göz Hastalıkları

imzaları var
Ben daha önce bu raporla 2013 yılında Adana'da sorunsuz bir biçimde araç aldım, 5,5 yıl kullandım ve aracı sattım,
şimdi Kahramanmaraş'tan bir bayiden sıfır araç almak istedim, maliye bu raporu kabul etmedi,
Sebebi ise: Hastalığım iç hastalıkları olduğu için, iç hastalıkları ile ilgili bölümlerden en az 3 imza gerekiyormuş..

Kanun mu değişti yoksa Kahramanmaraş vergi dairesi zorluk mu çıkarıyor, kapı kapı, hastane hastane gezmeden önce
bir öğrenmek istedim, bu konu hakkında bilgi verir misiniz lütfen...

muratgul

O rapor engelli sağlık kurulu raporu değil demek ki. Heyet başkanının vs. imzası olmayan raporla ne o zaman ne de şimdi araç alımına izin verilir.
Bunun dışında bir gerekçe aklıma gelmiyor.

https://i.hizliresim.com/yGXV2y.jpg
https://i.hizliresim.com/vaqZov.jpg

yGXV2y.jpg

vaqZov.jpg

Raporun kabul edilmemesi için hiç bir neden göremedim! Bu rapordan sonra -ne amaçla olırs aolsun- düşük oranlı başka bir rapor almış mıydın?

Hayır, mtv,ötv,kimlik kartı için aldığım tek rapor bu en son bu raporum var, Birde bundan önce vergi indiriminden emekli olmak için aldığım rapor var onun defterdarlığa başvurmuştum onu almak için, o farklı bir şey oranı yine %100
Zaten daha önce ben bu raporla araç aldım, Aralık 2013 yılında, daha sonra da hiç bir yerden herhangi bir rapor almadım

2013 yılından sonra kanunda değişiklik mi oldu acaba ?
iç hastalığı olduğu için , iç hastalıkları ile ilgili 3 bölümün imzası olması gerekiyor demiş, Genel Cerrahi , Nöroloji ve Kardiyoloji iç hastalıkları ile ilgili bölümler değil mi? :):confused: bu bölümlerin imzası var

Kahramanmaraş vergi dairesi Benim hastalığımın iç hastalıkları ile ilgili olduğu için iç hastalıkları ile ilgili 3 bölümün imzasının olması gerektiğini söyledi, ve araç alımını onaylamadı, Nöroloji + K.B.B + Göz Hastalıkları bölümlerinin imzalarını kabul edemeyeceklerini
Yani yeniden heyete girip Kardiyoloji, Genel Cerrahi yanında Göğüs Hastalıkları yada Dahiliye gibi bölümlerinde 1 daha tanesinin imzası gerekiyormuş
Bu yüzden kabul etmediler.. araba alımını iptal ettik..

Merhaba
Raporun kabul edilmeme nedeni 20 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazetede "Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelikde 7 nci madde..
7-Tek bir uzmanlık dalını ilgilendiren engel durumlarının tespitinde, ilgili uzmanlık dalından üç uzman hekimin katılımıyla kurul oluşturulması öngörülmüştür. İlgili link :https://www.memurlar.net/haber/8112...icin-raporlari-degistirmeye-gerek-var-mi.html
Sizin hastalığınız tek bir hastalık olduğu için bu yuzden ilgili 3 uzmandan imza isteniyor.Geçmiş olsun.

@Volkanb

Yeniden mi rapor içn başvuru yapmam gerekiyor? yoksa düzeltme mi istemem gerekiyor?

ve 12 ve 13. madde söyle diyor:

[FONT='inherit']12-Yeni Yönetmeliklerin yürürlüğe girdiği tarihten sonra alınacak engelli sağlık kurulu raporları yeni Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenecektir.
[/FONT]
[FONT='inherit']13-Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerliğini koruyacak olup, bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemeyecektir.[/FONT]

muratgul
Ben olsam kendi ilimde ya da başka bir yakın ilden alırdım.
Ya hu hastanenin kurul üyeleri bunlar, gidip de adamlara ben sizin üyelerinizi beğenmedim değişin mı diyeceğim ?
Rapor tamamen normal görünüyor. Ben bu zamana kadar bu şekilde bir red hiç görmedim, duymadım.

Ufukalp

Ben Adana'da ikamet ediyorum, Az önce Ben bağlı bulunduğum Adana Çukurova vergi dairesine gittim, raporu gösterdim, raporda sorun yok, git arabanı al gel onaylayalım dediler.. Ama Adana'da o aracı bulamadım. K.Maraş bayisinde buldum ama onda da K.Maraş vergi dairesi onay vermedi. Yeniden başvuru yap, onayı bekle falan derken 1 ay sürer bu işlemler

Sizin rapordaki durum farklı olduğu için bence ilkönce heyet sorumlusu ile görüsmenizi öneririr..Çünkü yeniden rapor için başvurursanız belki yeniden aynı doktorlaR imzalayacak ve yine kabul edilmeyebilir.
Evet rapor sürekli ise değişmez deniliyor ama kurumlar bazı yönetmelikleri kendilerini de sağlama almak için son yönetmeliğe uygun olarak isteyebiliyor ne yazıkki.

Volkanb

Tama ben birde hastane ile görüşeyim, Teşekkür Ederim, iyi günler

Raporda farklı bir durum falan yok. Ne yapsın hastane her hastalığa göre ayrı kurul üyeleri mı atasın ?

Üst Alt