Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 tarihli raporla yeni araç almamda sorun çıkar mı?

MAVİ1976

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
5
Selam

%42 Engel raporum var, 2013 vergi indirimli, tam aralıkta 2024 opel alıyordum yeni yasadan alamadım .opeli çıkartmışlar. bayona baş vurdum 2 hafta oldu.

raporumda polio sekeli hasta her 2 alt ektremite için kafo kullanmak zorunda diyor. h ehliyetimi değiştirdim. engelli b yaptım kodlar var. raporumda otomatik vites abart kullanır yazısı yok senin mesajını okudum rahatladım ,bütün kanunlar bizi beklior sanki.raporumu 2013 te aldım sorun olmaz dimi ayrıca ehliyet raporumda sürücü olur diyor. kesin olur mu?

tesekkürler yazmak yerine telde konuşcaktım yinede sağol

Son düzenleme:
Arkadasim 2018 yilinda arac aldı arac alabilir raporu 2018 yani sonrasinda 2023 te satti yeni otv indirimden arac almak istediginde tertibatli arac alabilir raporunu değistirmen lazım dediler 2019 da degisen kanun ile raporunu yenilemen lazim dediler yeniledi zorlanmadan aldi sadece kanun değişikliği icin almak zorunda kaldi yinede bilen birisi cevaplarsa

@Hkn38,

BEN 2013 SÜREKLİ RAPORUMLA ALDIM TERTİBAT YAZISI FİLAN YOKTU,SADECE AÇIKLMA NETTİ YANİ SAĞ AYAK KISALIĞI KAÇ GÜÇSÜZLÜ(BU AÇIKLAMADA ZATEN TERTİBATA EŞ DEĞER) 2024 AĞUSTOSTA ARAÇ ALDIM

@MAVİ1976, OLUR KARDEŞ

@turan1977,

engel raporum sürekli , ayrıca eski h ehliyetimde otomatik elden kumanda yazı vardı,opeldeki arkadaş kesin alırsın demişti bakalım

Kardesim anladim ben olani söyledim 2018 raporunu kabul etmedi vergi dairesi 2019 kanunu icin degismelisin dediler yenileme olarak aldi tertibatli arac alabilir raporunu

@Hkn38,

ok. sağol 2013 te aldım vergi indirimli inşallah dönmez her vergi dairesi farklıysa bizde sans olmaz

@MAVİ1976,

ben araba almadan 8-9 bayi gezdim raporuma ok aldıktan sonra sadece ehliyetimi değiştirdim.bana tüm bayiler 2019 öncesi raporlarda açıklama kısmı net ise yani tertibat gerekli anlamına geliyorsa rapor olur dediler

@turan1977,

Bayi raporu aldı, noter tastikli istedi,vekaletname istedi burdan dönmez dimi

Polio sekeli hasta,her iki alt ekremite için kafo kullanmak zorunda diyor,tablo 3,4 göre tüm vucut özürlülük oranı % 42 diyor.her sey net bayi aldı trafik müşavirliği ok demiş burdan döner mi

Bayiler raporun uygun olup olmadıgını kontrol edebiliyorlar

Hayırlısı olsun, bu aşamadan sonra dönmez
Kazasız belasız kullanmak nasip olsun

İnşallah amin hbr veririm slmlar kardeşim

Unutmadan bu raporla emekliliği vermedim, inşallah piman olmayız

Otomatik vites hareket ettirici tertibatlı araç kullanabilir gibi bir ifade olması gerekiyor. Benim raporda olmadığı için alamadım.

Yeni ehliyetlerde yazıyor, kodlar, artık bizde sans olmaz,ehliyet raporunda b engelli her şeyi zora sokuyorlar,

Bayi diyorki , vergi dairesi hastaneye soryormuş, raporu veren hastane tekrar ona buna soruyolar,2024 te emekliliği vermedim, inşallah ilerde sorun yaşamayız

Bununla birlikte, 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen engelli sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için ise raporun, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın sadece otomatik vitesli taşıtların) kullanılması gerektiğine dair değerlendirme içermesi gerekir. 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen raporlardan; taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirme bulunmayanlar ile “Özel tertibatlı araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanması uygundur” gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeleri içeren raporlara istinaden işlem yapılmaz. Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir. Senin dediğin bu dimi? raporumda polio sekeli her iki alt ektremite için kafo kullanmak zorunda diyor buna bakarlarsa senin dediğin gibi dönmemesi gerek kardeş doğru mu?

Benim raporumda 2019 öncesi oldugu için özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yok ancak ehliyetimde tertibat kodları yer alıyor
Hali hazırda ehliyetimdeki kodlar belliyken neden engelli raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir yazılması gerekiyor

@Polmiks,
bende de yazılı değildi 4 ay önce araç aldım ama raporum 2013. yeni genelgede 2019 ve sonrası raporlarda tertibat yazısı olmalı

@arizona,
yazması gerekmiyor kardeş bende 2013 raporla araç aldım tertibat filan yazılı değil.sağ ayak kısalığı ve kaç güçsüzlüğü yazılı polio sekel olduğundan direk araç aldım

@turan1977,
Benim rapor 2012 hocam vergi dairesi kabul etmiyor.
Fizikçi yeni rapor çıkartırken sürücü olamaz yazmaya karar verdiği için dilekçe verip işlemleri durdurdum. pisi pisine ehliyetten olmanın anlamı yok.

@Polmiks,
senin ki farklı sürücü olamaz durumu var benim 30 yıllık b ehliyetim vardı polio sekeli hastalığına sürücü olamaz denmiyor

@arizona,
onu da sordum sağ ayak sağ kolda sorun olmuyor hastalık belli polio sekeli yurtdışı almadım

@turan1977,

Benim ehliyetim var hocam İl Sağlık sürücü olur kararı verdi, Sürücü kursuna gidip ehliyetimi aldım.Sürücü Kursunda ki tüm hocalar da şaşırdı hastanenin sürücü olamaz demesine kesin ÖTV için öyle yapıyorlar dedi. Hastanede engelli raporuna teçhizatlı araç kullanabilir yazdırmak için gittiğim ve ÖTV indirimi için geldiğimi söyleyince hemen bana bakışları değişti terslemeye falan başladılar.

Son düzenleme:
@MAVİ1976,
bu rapor ile araç alamazsınız bence raporu yenilemeniz gerekli vergi dairesi sıkıntı yapacaktır, bir an önce heyet işlemlerini başlatın derim

@xkatip74,

İnşallah dönmesin aradım,randevu yok,bayi verdim onlar sorgulsmıyor mu,2013 vergi indirimli,2019 öncesine bakarmısın yasaya sana zahmet

Üst Alt