Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 tarihli raporumla ehliyet yenileyebilir miyim?

yazma3

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
2013 yılında ortopedik engelli olarak araç aldim. Sol alt ekstremite kısalık ve sol elde iki parmagimi hareket ettiremiyorum. 2013 teki raporumda otomatik araç kullanması uygundu dur yazıyor ve süresiz. Dün yeni ehliyet için başvurduğunda il sağlık mudurlugundeki memur bu rapor artık geçersiz yeni rapor alman lazım dedi. Bu doğru mu acaba cevaplar için şimdiden tskler

yazma3
O rapor ile ehliyetinizi değiştiremezsiniz. Sürücü olur raporu farklıdır.

Yanlış anlattım galiba ehliyet için değil ehliyetten sonra araba için kullanabilir miyim?

yazma3 konu başlığında ehliyet yazıyor.
Ağustos 2019 da yayınlanan Özel Tüketim Vergisi II Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te Şubat 2019 tarihinden itibaren alınan raporlarla ÖTV istisnası işlemi tesis edilebilmesi için açıklamasında "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ibaresinin şart olduğu belirtiliyor.
Bu tarihten eski raporlarla işlem yapılabilmesi için ampüte, uzuv noksanlığı gibi kesin tanılar olması gerektiği belirtiliyor.
Sizden yeni rapor isteneceğini düşünüyorum.

Anladım tşkler her iki üç yılda yeni bir kanun ve bize hastane yolu söylenecek laf bulamıyorum...

Üst Alt