Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 tarihli raporumla vergi indirimine başvurdum. Sorun yaşar mıyım?

Blue Night

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba bende de böyle bir durum mevcut sizce sonuç ne çıkar ?:confused:

Benim birkaç sorum olacak ; çok uzatmadan kısaca bahsedeyim

Günlerdir olumsuz sonuçlanacak diye kafanda deli sorular dönüp duruyor..

Değerli zamanınızı ayırıp cevaplar iseniz çok sevinirim.

Daha öncesinde 2006 Nisan aynıda aldığım %60 oran ve 2. Derece vergi indirimindeyim halende şuan bukayıtlı. Geçtiğimiz günlerde 07.12.2016 tarihinde yeniden 2013 yılında ÖTVmuaffiyetiçin aldığım %96 raporumla mevcut 2. derecemin 1. Dereceye çıkarılmasıve bu olduğu taktirde önümüzdeki 10.06.2017 Haziran aynıda emeklilik kriterlerinitamamlamış olacağım aksi durumda zaten var olan 2. Dereceyle ise 17 Yıl 8 ay ve 3920 günden 2020 Martta emeklilikdolduruyorum.

Benim burada merak ettiğim konu asıl şu;

2013 yılında aldığım %96 ÖTV muafiyet raporu ile başvuru yaptığımdabağlı bulunduğum vergi dairesine 07.12.2016 tarihinde evraklarımı teslim ettimoradan bana artık Mart ayı gibi sonuçlanır hayırlı olsun dedi ve beni gönderdi.

%96 raporumda açıklama bölümünde VERGİ İNDİRİMİ. ÖZEL TERTİBATLI ARAÇKULLANAMASI UYGUNDUR yazmakta bu aldığım rapor Ankara’dan ret alır mı ve orandüşürme olur mu?
Aldığım rapor sadece ortopedinin kararı var POLİO SEKELİ tekerlekli sandalyeyebağımlı. denmekte.

Şimdiden ilgi alakanıza teşekkür ederim.

Blue Night
Eğer raporunuzda rahatsızlığınız ile ilgili bilgiler ve tetkikler ayrıntılı ve cetvelde belirtildiği gibi yazıyor ise düşeceğini düşünmüyorum
Allah muvaffak etsin inşallah

Aldığım rapor sadece ortopedinin kararı var POLİO SEKELİ tekerlekli sandalyeyebağımlı. denmekte.

%96 raporumda açıklama bölümünde ise ,

VERGİ İNDİRİMİ. ÖZEL TERTİBATLI ARAÇKULLANAMASI UYGUNDUR.

yazmakta.

Blue Night

Rapordaki değerlendirmeler tam olmadığında Ankara Maliye'den onay zor olabilir. Ama bana sorsanız ben riske girerim ve derecemin yükseltilmesi talebiyle raporu defterdarlığa veririm. Olumlu sonuçlanırsa, ne ala. "Şu şu eksik" derlerse, gider tamamlarsınız... En kötü ihtimalle %60'In üzerinde oran zaten alırsın.

Üst Alt