Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 te ÖMSS yapılması için öneri

uğuracar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
hükümet 2013 mart ayında engeli memur alacağını söylüyor, ama bunu yeni bir sınav yapmadan bu seneki sınav sonuçlarına göre yapacaklarını söylüyorlar. ben bu sene sınav zamanı yatalaktım sınava giremedim. Şimdi benim günahım ne? benim gibi bir sürü insan var. 2013 te sınav yapılması için birlik olalım. hem bu seneki hemde 2013 te yapılacak sınav geçerli olsun. hepberaber bu talebi dile getirelim. ömss

Geçmiş olsun... Ben üniversiteyi bitireli 5 yıl oldu, 5 yıldır işsizim. Sınav stresi ile geçirdiğim 5yıl, işin maddi boyutuda cabası; %75 engelli biri için örgün eğitimle lisans mezunu olmak kolay değil! Şu anda %96 ağır engelli konumundayım. Daha fazla süreci baltalamayalım ve bireysel düşünmeyelim lütfen! Yoksa bende benim suçum, günahım ne demeye başlarım.

TTedTT;

aynen dediklerine katılıyorum. daha 2012 ömss ile doğru düzgün alım yapılmamışken yeni sınav yapılması kadar saçma bişey olamaz. ama arkadaşımızın mağduriyetine gerçekten üzüldüm. keşke o ve onun gibi olan arkadaşlara bir ayrıcalık tanınsa...

O kadar engelli kardeşimiz 2012 de çalıştı çabaladı ve iyi kötü bir puan elde etti kendince. Siz şahsi düşünüyorsunuz sadece kendi adınıza. Ömss puanı 2 yıl geçerlidir. Bir başka sınavın açılması üstüne üstlük o sınava tekrar çalışmak onca konunun ezberlenmesi vs.. Çok stresli bir iş. Kafayı yememek elde değil. Ve zaten ilk tercihlerden yapılan atamalar tam anlamıyla başlamadı eğer 2013 de bir ömss de daha yapılacak olursa atama süreci gün geçtikce daha cok uzayacaktır.

uğur bey iyi güzel yazmışsınız fakat 80 -85 puan alan bu ugurda alın teri döken emek veren sadece 2. atama için bakanın iki dudagının arasından çıkacak bir çift söz için sabah akasam sabırla bekleyen adayın durumunu düşünmediniz sanırım yeni sınav demek bi çok kargaşayı beraberinde getirdiği gibi devletede külfet demek normal herhangi bi sınavda dahi ortam geriliyor ki engelliye uygulanacak bi sınav ona göre yer tahsis edilecek şartlar hazırlanacak ulaşım sıkıntısı cabası vee tekrar basvurusu rapor zamanı geçti geçmedi kabul gördü görmedi muabbeti hastanelerde sırf bunun için fuzuli bir yıgılma olacak bi önceki basvuruya göre sayı katlanacak tekrar sınava hazırlanma pisikoljisiyle aday yıpranacak belkide iyi puan aldı onuda alamıyacak sonuç itibariyle vatandaş isyan bayragını çekecek bi talihsizlik yasadınız belliki geçmiş olsun nacizane fikrim bu yıl sınav olmaz 2014 te olacak bu duruma konsentere olun uzun vadeli daha verimli rahat ders çalışma imkanınız olur iyi günler..

sırf birine haksızlık var diye sen şimdi diyorsun ki benim haksızlığım giderilsin ama 60 bine yakın insana haksızlık yapılsın gerçekten adalet anlayışına hayran kaldım :):)

kardeşim isterse 6 ayda bir sınav yapsınlar sınava giren saysı 60 bin memur olarak alınacak kadro sayısı 7 bin isterse ayda bir sınav yapsın bu durumda sınavı kazanıpta atanma şansınız milli piyango bileti alıpta size çıkması gibi bir şey

SİZE TAVSİYEM ANCAK ŞU OLUR KPSS YE GİRİN İNANIN ÖMSS DEN DAHA ÇOK ATANMA ŞANSINIZ VAR HEM SORULARDA O KADAR ZOR DEĞİL BIRAKIN ÖMSS Yİ ADINI YANLIŞ KOYMUŞLAR ZATEN ADI ÖZÜRLÜ SEÇME SINAVI AMA ÖZÜRLÜ OLARAK İŞE GİREN YOK TÜRKİYE GENELİNDE BU SINAVLA İŞE GİRENLERİN SAYISI 4 BİN BİLE DEĞİL UYANIN ARTIK BENCE

ben hem 2012 de yapılan hem 2013 te yapılan sınav geçerli olsun diye düşünmüştüm ki kpss de böyledir. aday hangisinden yüksek aldıysa o puanı kulanır. yani kısaca 2012 de elde edilen haklar zaten cepte. atamalarda eğer 2013 de sınav olursa zaman uzar bu doğru, haklısınız. asıl anlamamız gereken herşeyin sınavı senede 1 kere ama engelli memurluk sınavı iki yılda bir. sınav yönetmeliği en baştan engellileri ikinci planda gören yönetmelik, buna karşı çıkılmalı. hatırlıyorum sınav parası 100 tl civarındaydı ( bir kısmı aile bakanlığınca ödenmişti) ki bu rakam ve bu sistem hiçbir sınavda yok. alın size ikinci bir negatif ayrımcılık. bir diğeride kpss de atananlar işe başlamak için bizim kadar beklemiyor. ben daha önce yapılan sınavların birinde istanbul meb'e atandım ameliyat olmam ve uzun süre tedavi olmam gerkince gittim dilkçe verdim iptal etirdim, çünkü doğru olan buydu daha sora ek yerleştirmedde biriin hakkını yemiş olurdum. neyse önerim kabul edilmedi olarak kabul ediyorum. saygılarımla

2013'te yapılsın desek ne olcak bizi dinleyenmi var

doğru söylüyorsun OnurcanG. bizi dinleyen yok. sağlık olsun

kpss memurluk sınavı 2 yılda bir yapılır uğur kardeş. her sene yapılan öğretmenlik ve a grubu kadrolar...

İnşallah ALLAH bir günde bizim yüzümüze güler...Umutla mücadeleye devamm...saygılar

Üst Alt