Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013′te Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Muhtaçlık Sınırı 233,20 TL Oldu

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
239
Reaksiyonlar
101
Sosyal güvenceli olanlara daha önceden sydv tarafından yardım yapılamıyordu. Yapılan son mevzuat değişikliği ile sosyal güvencesi olmakla beraber muhtaç bulunanlara da yardım yapılacağı kayıt altına alınmıştı. Sosyal güvencesi olanlara yardım yapılmasına ilişkin bilgileri daha önce 2012 yılının muhtaçlık sınırı 224,43 TL idi. Bu sınır 2013′ün ilk 6 ayı için 233,20 TL olarak değişmiştir.
sydv yardımları için kullanılan muhtaçlık sınırı hesaplanırken net asgari ücretten asgari geçim indirimi düşülüyor, bulunan tutar 3′e bölünerek SYDV’ler tarafından kullanılacak muhtaçlık sınırı belirleniyor. Bu tutar 2013′ün ilk 6 aylık dönemi için 233,20 TL, ikinci 6 aylık dönemi için 243,42 TL olarak belirlenmiş bulunmakta. Yani ilk 6 aylık dönem için hanede kişi başına düşen geliri 233,20 TL’nin altında olan haneler, hanede sosyal güvenceli olsa dahi, SYDV yardımlarından yararlanabilecekler.

ben 340 tl yetim aylığı alıyorum kiracıyım evde başka kimse yok ben yardım alabilir miyim

Ayşe, özür oranın kaç?

Bir de ablam evde tek yaşıyormuşsun ve kiracıymışsın. tek gelirin yetim aylığı ise alo 144'ü arar mısın?
yararlanabileceğin yardım olanakları var mı bir öğren. Tüm koşullarını anlat sıkıntılarını ve danışmanlık iste.

melek hanım oran yüzde 66 işitmeden başka rahatsızlığım yok şükür antalyada yaşıyorum
sosyal yardımlaşmaya sorarım ama olabilcekse

kirayı vermek için başka gelirim var ama benim üzerime değil zaten kiraya zor yetiyo

o Yüzden söyledim zaten. sen ara bi. tüm durumunu izah et. bakalım yararlanabileceğin bir yardım var mı? Sana yardımcı olurlar oldu mu? Aramaktan zarar gelmez.

Üst Alt