Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 YGS engelli başvuruları okula mı, başka kuruma mı yapılıyor?

Cengiz.34

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar, ben ` engelliyim ve YGS sınavına engelli statüsünde girmek istiyorum.Bir hayli araştırdım fakat formda bu konudaki yazılar kafamı karıştırdı, ÖSYM in sitesinde ise tam olarak açıklayıcı bilgi yok. Öğrenmek istediğim: Engelli olarak başvurumu okula mı yoksa başka bir kuruma mı yapacağım? ve Okulda herhangi bir işlem yapacak mıyım?

Özellikle daha önce sınava başvuranlar nasıl bir yol izlediklerini yazarlarsa sevinirim.

Normal başvuruyu Lise lerden yapabiliyosunuz. Ben bugün basvuru yaptım. Engelli statusunu ise bilmiyorum.

Ellerini kullanamıyorsan işaretleyici refakatçi verilir ve boş sınıfta 2 salon görevlisi ile sıva girersin bildiğim bu ekstra bir kazancın olmaz

Ygs de farketmiyor canın nerde isterse orda yap hatta parayı yatırıp kendin internetten yap ama ilk defa engelli olarak giriyosan sanırım raporunu ösym istiyor

olmuyor başvuru merkezine başvurun yazı klavuzda ilk defa sınava girenler internetten başvuramaz yazıyor

ösym klavuzunda belirtilen; engelliler için ayrılan kontenjandan yararlanmak(özellikle görme engelliler için) ya da el ve göz ile ilgili sakatlık var ise refakatçi temini için sakat/engelli olduğunu belirtmen gerekiyormuş..aksi takdirde çok da lüzumu yok kanaatimce..

.Filozof;

ben ygs başvurdum. aklıma klavuzda şu bölüm kafama takıldı

ösym başvuran adaylar raporla birlikte engellerine ilişkin öz geçmişlerini anlatan dilekçe ile aday formuna ekleyerek başvuru merkezine teslim edecekler.
fakat ben rapor verdim dilekçe vermedim sorun olur mu

nacar.
Raporu nereye verdiniz?
Dilekçe şart yoksa işleme alınmaz.

Bu bölüm benim de kafama takıldı Kaydımı yapan okul müdür yardımcısına söyledim dilekçeye gerek yok dedi. Raporu tek verdim. (Kayıt sonrası sana verilen başvuru bilgilerinde 'Sağlık kurulu raporu' yazan yerin işaretlenmiş olması da gerekir.)

ÖZÜR DURUMU BİLGİLERİ
ÖZÜR DURUMU BEDENSEL ENGELLİ
AÇIKLAMA İKİ BACAKTA KISMİ FELÇ, SAĞ BACAK KISA
TEKERLEKLİ SANDALYETEKERLEKLİ SANDALYE İLE SINAVA GİRMEK İSTEMİYOR
YARDIMCISINAVDA OKUYUCU VEYA İŞARETLEYİCİ YARDIMCI SINAV GÖREVLİSİ İSTEMİYOR
Özür durumunuzu belirten sağlık raporunuzu başvuru süresi içinde ÖSYM'ye ulaştırmalısınız.

Üst Alt