Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 Yılı Engelli Kadroları Artırılacak

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
"Kamu kurum ve kuruluşları çalıştırdıkları personele ait kadrolarda %3 oranında engelli memur çalıştırmak zorunda. Kamuda istihdam edilen 20.829 engelli memur var. 24.168 engelli memur kadrosu açığı da bulunmakta. Ancak kamu çalışanının 3 milyoncivarında olduğu kabul edilirse engelli memur sayısının 94 bin kişi civarında olması gerekir. 2013 yılı içerisinde ilk olarak önümüzdeki ay 5 bin 500 engelli kamu görevlerine atanacak. Çalışma Bakanlığı geride kalacak diğer boş kadroların da 2013 ve 2014 yıllarında doldurulması için çalışmalarını yürütmekte. "

ŞAMPİYON BAŞKENT ( Normal Memur Sayıları )

"Ankara’da 372 bin 454 memur varken, İstanbul’da memur sayısı sadece 295 bin kişi. Ankara’da bir memur ortalama 13 kişiye hizmet verirken, İstanbul’da bir memur 46 kişiye, İzmir’de 29 kişiye hizmet vermekte. Bu oran Şanlıurfa’da 48, Gaziantep’te 43, Bursa’da 40, Antalya’da 36, Adana ve Mardin’de 35, Van’da 34, Kocaeli’nde ise 33 kişi. "

KAYNAKÇA : KPSS Kalkıyor Mu? | Memuruz.NET

Saygılar ...

YassaX ...

Sadece kamudaki boş kadro sayısında düzenleme olur atamalar gene aynı kalır.sadece kamuda 20 bin açığımız var demek yerine 50 bin açığımız var derler o kadar.birde bu yıl ikinci bir alım küçük bir ihtimal olabilir çünkü şubatta alım olacak belki eylülde de olur.

bu senekı ömss dahılınde olmıycaktır desene

kamuda engelliler için kontenjan 2008 de çıkarılan yasa ile yüzde 3 ten yüzde 4 çıkarıldı ama hala yüzde 3 zikrediliyor...

Zaman ne gösterecek bakalım. Hayırlısı İnşallah

Arkadaşlar
bu yıl ömss olup olmayacağını kesin bilen bir kiş iyokmudur? Takıldınız % 3 - % 4 alım
oranına ??????

Alanso forumu hiç mi takip etmiyorsun 2014 de yapılacak 2 yılda bir ömss ...

Bende bilmiyordum bir dernek başkanın açıklamasından öğrendim...

hele önce %3 dogru durust uygulasınlar..:)

Bio kardeş
çok teşekkür ederim...

Bu yıl olmaması kötü oldu desene :( geçen yıl raporum yetişmedi
sınava giremedim, bende kpss girdim 60 puan aldım...

şimdi rapor alsam; ömss girmeden kamu da iş bulma
ihtimali var mı ?

Açıktan vs durumu yok mu ?

vallah kardeş eger ömss gırmedıysen senın durumun normal kpss de degerlenecek kpss ye roporla girmiş olabılırsın
fakat atamalarda normal düzenlemede degerleneceksın :( Allah yardımcınız olsun

Alonso 2014 ömss ye hazırlanmaya başla şimdiden zamanın var yüksek puan çek ilk atamalarda atanırsın vakit kaybetme ...

ömss sınavı olmadan kamu da memur olarak işe
alınmam çok zor mu demek
istediniz ? :(((((

ömss sınavına girenler, sorular nasıl ? Ben lise mezunu olarak
görünüyorum...

Sorular normal kpss sınavından daha zor değildir değil mi ?

kolay kardeşim sen normal konulara çalış işte lise düzeyi...

Bio kardeş
özürlü statüsünde çalışmıyorum, raporum yakında onay için ankaraya gidecek
ama şuan ki çalıştığım yerden ayrılacağım...

Sevk alırken bu iş yerini almıştım, rapor ankaradan onaylandı diyelim ve yeni iş bulamadım
maliye raporu bana elden vermiyormu ??

şöyle diyelim rapor ankaraya gitti, dönüş 3 ay sonra oldu
mayıs 2013 gibi
şuanki çalıştığım yerden ayrılsam
iş bulmak da istemiyorum
17 yılım ve prim günüm dolmuş
emekli olamıyormuyum _?

Maliye tutturmuş ki , rapor aslını sana vermeyeceğim
çalıştığın kuruma göndereceğiz...
Vergi indirimi değil, emekli olmak istiyorum. Neden rapor aslını elden
vermiyorlar ?

Ömss nin tek farkı sınav kısmı girebilmen için rapor şart.atamadaki kadrolarda engelliye göre bir düzenleme yok.sadece sınavda özür gurubuna göre soru kitapçığı var.bir başka avantajı ise sağlam kişileri ötanatik elemiş oluyorsun nede olsa sınava sadece engelliler alınıyor.kpss ye hiç girmedim ama öyledir.çünkü kurumlar normal kpss deli kadroların aynını açtı kadro diye bakın diyanete hep imam müezzin milli eğitim hep hizmetli yani sadece sınavda fark var atama aynı sorularda aşağı yukarı aynıdır herhalde.

Alanso çalıştığın yere yazı gelir aslını alamazsın maliyede kalır o sen iş yerine gelen yazıyı alabilirsin dosyandan işten ayrılıyorsan bir sonraki çalışmaya başladığın yere verirsin zaten işe başlarsan maliyedeki dosyanda mevcut olacağından sorun olmaz . Raporun sonucuna göre primin dolduysa emekliliğinede başvurursun 1 ve 2 derece ise emekli olursun 3 derece ise biraz daha prim eksik kalıyor sanırım onu tamamlar emekli olabilirsin hakkında hayırlısı olsun...

Üst Alt