Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yılı için Evde Bakım aylığında kişi başına düşen gelir ne kadar olmalı?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2013 yili evde bakim maasinda kisi basina dusen gelir kac liradir? 1100 tl kisi sayisi 3 bilgi vermenizi rica ederim iyi aksamlar

467 TL'den az olmalı, 1100 TL gelir ve 3 kişi sayısıyla geliriniz uygun görünüyor. % 50 ve üzeri ağır özürlü ibareli raporunuzda varsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvurunuzu yapın, eve gelecek heyet tarafındanda bakıma muhtaç olunduğu yönünde görüş bildirilirse bağlanır.

KKELEBEKK;

selam..nette evde bakım aylığı konusunda kişi başı gelirden bahsediliyor..fakat ben alo144 sosyal yardım hattını aradım haklarımız nelerdir diye özellikle bu konuyuda sordum bana söyledikleri engelli aylığı için aile bireylerinin kişi başı geliri 467 tl olacak fakat evde bakım aylığı için böyle bir sınırlama yok sadece raporda ağır engelli bakıma muhtaçtır vb yazması gerekiyor dediler..acaba mevzuat mı değişti..???

nicksevmez;

Bi yanlışlık olmalı.. Engelli aylığından kastınız 2022 ise, yeni yönetmelikle gelir hesaplaması şu şekilde yapılıyor. Gelirler ve giderler belirlendikten sonra hangisi çok ise o kişi sayısına bölünüyor ve bu miktar 119 TL'yi geçmemeli. Örneğin gelir: 600 TL, gider: 800 TL ise 800 TL kişi sayısına bölünüyor ve bu 119 TL'yi geçerse bağlanmıyor. Tam tersini düşünelim, gelir:700 TL diyelim, gider:500 TL bu kez 700 kişi sayısına bölünüyor ve bunun 119 TL'yi geçmemesi gerekiyor. Ayrıca % 40 ve üzeri rapor ile rapor sahibinin yani 2022 için başvuracak kişinin çalışmıyor,aktif sigortalı olmaması ve isteğe bağlı prim ödememesi gerekiyor.

Evde bakım aylığı içinse, % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli rapor, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunluk ve kişi başına düşen gelirin 467 TL'den az olması gerekiyor.

Üst Alt