Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yılındaki raporuma rağmen işyerim beni yeniden hastaneye sevk ediyor!?

yasardenizli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İYİ Akşamlar

2013 yılında almış olduğum sağlık kurulu raporum %63 ve ( sürekli ) olan raporumu iş yerim 2 yıl sonra yeniden sağlık kurulu raporu almam için sağlık müdürlüğü, devlet hastanesine yazı yazmış

30.03.2013 ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 13.madde de (4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

bu yeni çıkan yasa biz özürlüleri kapsamıyormu yorumlarınızı bekliyorum.

Yeni uye olmus sun..konuyu ac..olay nasil.oldu.durduk yeremi rapor istedi..
beliki sende.arastirmisin.bu madeyi biliyosun..
bu kanunu isyerine soylemisisindir
bi mevzular olmuş..onalar ne dedi.vs.vs..

senin anlatigin gibi..
bir sabah kaltın işyerine gitin engelli bir çalışan sın sürekli raporun var seni il saglık müdürlüğüne ihbar etmişler(şikayette bulunmuşlar) .bu noramal bir durum değil....
üstü kapalı anlatıkların dan tecrübelerime dayanarak anladığım bu..
acıkça derdini analat...

değil özel kurum kamu kurumu bile engeli çelışandan tekrar rapor almasını isteyemez .ançak şüpeli bir durum da bu mekanizmayı devreye sokar..

slm rusa konu şu 04.02.2013 tarihli %63 oranında almış olduğum raporumdan ağır ve ayakta çalışamam sakıncalı olduğu belirtilmesine rağmen yapamayacağım işler teklif edildi yapmadı diye tutanak tutularak işten çıkarmak istediler bunun üzerine 170 çalışma bakanlığına bildirdim iş teftiş kurulu müfettiş gönderildi inceme sonucu benim durumum ve raporda belirtilen ve özürüme uygun olamadığı belirlelen işlerin verilmek istendiği ve çalışan özürülüye uygun iş verilmesi gerektiği işverene bildirildi iş yerim daha sonra sağlık müdürlüğüne ve devlet hastanesine %63 raporuma itiraz yazısı yazmışlar 13. madde belirtilen konu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez. ben 2013 yılında almış olduğum sağlık kurulu raporumun geçerliliği devam ettiğini belirten bir dilekçe verdim sağlık müdürlüğüne arkadaşlar yanlış bir şey yapmak istemiyorum yorumlarınızı bekliyorum

Ha.simdi oldu...konu anlasildi..��hic birsey cikmaz..ilsaglik hastanye yazar yada dirak hasatana cevap yazar raporun gecerlidir diye...
Ama isyeri ile aranda diyalog kopmus..barina bilirmisin orada piskolojin dayanirmi bilmem..oyuzden saten seni rahatsiz etmek icin ilsagliga ihar etmisler...

çalışmak zorundayım çalıştığım iş yerimde özürlü kadrosunda çalışıyorum

Bülent bey bizleri aydınlatırsanız memnun olurum

Yasar kardes....
bilgi diye birsey yok...bundan sonrasi senin tavrin belirler...sen engeli kadrosundan ise girmisin.adamlar san agir is yaptiramak istemis kabul etmemisisin.adamlarda.sana takmis..senin engeli yada agir engeli olmadigini ihbar etmisler ilsagliga.ilsaglik yada hastane bilgi edinme kanunu geregi raporun hakinda cevap yazacaktir.
eger raporunda bir sakatlik yoksa.sorun olmaz işine devam edersin ....
ama burdan su çikar sen orada artik huzurla calisamaz sin.inada binmis bu is...onlar seni bezdirmek icin uğraşacaklar sende ona göre davranacaksın...
sürekli bilgis olan diye yazıyon ...senin konun klasık bir iş veren engeli çalışan anlaşamama konusu.
ne konuda extra bir biligi olaçakki...
adamlar sana uygun iş vermiyor.sende çalışmam diyorsun.
onlarda vay öylemi bende şikayet edeyim okadar...
gerisi piskolojıne kalıyor.resmi birşey cıkmaz...

Üst Alt