Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yılından beri aldığım engelli maaşım kesildi!?

aylinbars

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
dostlar benimde 2013 yılından beri aldığım engelli maaşım kesildi.2021 ağgustos ayından beri alamıyorum.şartlarımda hiç bir değişiklik olmamasına rağmen kestiler.3 katlı olan müstakil evde zemin katta tek yaşamaktayım.en üst katta annem ve 2 kardeşim yaşıyor.kardeşlerim işsiz çalışmıyorlar.annem 2 maaş alıyor (kendi ssk maaşı ve ölen babamın maaşı) .2013 yılında başvurduğumda evde zemin katta tek yaşadığımı belirttim ve maaş bağlamada sorun olmadı ve bağlandı.ama şimdi maaşımı kestiklerinde muhtemelen annemin 2 maaşını dahil ettiler ve bu yüzden kesildi.böyle yapılması sizce normalmi.8 sene hiç sorunsuzca aldığım maaş,hiç bir şartta değişiklik olmamasına rağmen nasıl kesilir.sizce nasıl yol izlemeliyim.tekrara başvuru yapacağım sonuc olumlu yönde değişirmi

Sormadiniz mi gerekçe nedir

Ayrıca sistemde adresiniz nerede sizin aynı hane mi

Annenizle aynı evde oturmuyorsanız maaşınızı kesmezler. Ben doğudayım istanbulda bu işlerden pek anlamayan bir aile dostum var. Onların resmi işlerini ben takip ederim.. Geçen ay çocuklarının engelli maaşının yatmadığını farkettim..aradım bilmiyoruz dediler.. Edevletten baktım.. Adam 2 yıl önce bir kahvehaneyi kendi adına aldırıp sigortalı olmuş.. Hemen ertesi gün gidip hem iptal etmiş.. Olay şu
1 gün sigorta girişi yapmış diye devlet onu halaa sigortalı göstermiş ve primlerini yatırmamış diye üstelik hiçbir sağlık güvenceside yokmuş...işte adam sorumsuz ve bilgisiz olduğu için hiç sosyal güvenlik durumuna bakmamış.. Neyseki hemen yapmaları gerekeni söyledim.
bulunduğunuz yerin SGK müdürlüğüne gidip sigortalı olmadığınız halde sistemde sigortalı göründüğünüzü ve bunu iptal edip yeşilkarta geçiş yapması gerektini söyledim..sistemde bir hata sonucu ve ailenin ihmali sonucu 2 ay maaş alamadılar. Ama bu ay maaş tekrar bağlandı..
Eğer anneniz ile aynı evde ikamet ediyorsanız maaşlar yükseldiği için hanedeki kişi başı gelir değiştiğinden kesilmiş olabilir. Yada sigorta ile ilgili bir durum olabilir
Gidip sormanız lazım.. Ya rapor, ya gelir engeline takıldınız

engin9

Şimdide ikametgah dışında ssklı bekar çalışan olursa engeli maaşı kesiliyor hane geliri dışında olsa bile bekar olarak mükellef miş engelliye bakmakla saçma olayda yeni çıkmış

aylinbars
anladıgm kadarıyla bekarsınız.3 katlı ev var .siz en alt katta ıkamet edıonuz.kurum incelemesı sonucu bu sefer sizi maaş almak için ayrı ıkamet gösterıonuz dıye işlem etmiştir ve o 3 evin biri hariç diğer ikisini gelir hesabına dahil edıkler.kira getirmese bile birden fazla ev olursa evin raiç değerinin 120 de 1 i gelir hesabına dahil edilio.en güzeli sydv ye gidip sormak

2022 maasım kesil

slm dostlar yaklasık 6 ay önce 2022 engelli aylįğım kesildi muhtac olmama nedeni ile. Bu sūre zarfında 2 kez itiraz ettim sonuc yine olumsuz. gectigimiz ay tekrar basvuru yaptım ve bugun gelen mesaj ile onaylanmış maas basvurum. Bu kesildiginden beri alamadığım aylıklarin tamami yatarmı. yoksa normal aylık tutarımı yatar.

bugun itibari ile maasim tekrar baglandi. arada gecen 7 aylık alamadıgım toplu parayı yatırırlarmı acaba?

Son 1 sene süresince alamadığınız maaşlar toplu olarak ödenir.

yani agustos 2021 de maas kesildi. kesildikten sonra 2 kez itiraz ettim muhtac oama nedeni ile red cevabı geldi.Simdi subat ayinda yeni basvuru yaptim ve bugun gelen mesaj ile basvurum kabul edildi. agustostan beri alamadığım maaslarin tamami yatarmı simdi

Evet toptan ödeme olarak yatar ama yinede problem çıkartmaya çalışırlarsa Kaymakamlığa veya Valiliğe şikayet edin.

Zaten maaşınızın kesilmesi hatalı bir uyğulama SYDV yerine kaymakamlık Valilik yada bakanlığa şikayetini iletseydiniz maaşınız çoktan tekrar bağlanmış olacaktı.

yeniengelli
valla dostum daha fazlada desmek istemiyorum sikayet edip. vermezlersede yapcak bisey yok. Bu sefer sikayet ederiz yine bir bahane bulup kesmeye kalkarlar. Bu yÅ«zden ne yatarsa yatsın artık

aylinbars
yenıden bağlandıgında geen heyet gelıodu sıze geldılermı bılmıom .bağlanmasına karar verılse bile arada alınmayanların toplu olarak ödenıp ödenmemesıne heyet karar verıo.o yüzden alır ya da alamazsınız dıye net bişi diyemeyiz.
hangı gerekçeyle kesıldı sizn maaş.maaşın kesılme sebebıne göre heyetın uygun görürse alamadıgınız maaşları alabilirsiniz
Soru 71: Adres değişikliği beyanı yapmadığından dolayı 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı kesilen vatandaş tekrar bu aylıktan yararlanabilir mi?
Bir yıl içerisinde başvuruda bulunulması ve yeni adresini Vakfa bildirmesi neticesinde Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse vatandaş 2022 aylığında tekrar faydalanabilir ve alamadığı aylıklar kendisine verilir.

Soru 74: Rapor süresinin dolmasından dolayı vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı fesih edilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Vakfa 1 yıl içinde yeni rapor ile başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi ile birlikte alamadığı aylıklar ödenir.

.mka

e devlette Muhtac olmama nedeni ile reddedildi feshedildi yaziyordu kesildikten sonra. Tekrar itiraz edip yeni basvuru yaptik yine ayni cevap ile reddedildi. Hadi dedim 2022 yilina girince basvurayim tekrar. subat ayinda basvurdum ve bu sefer kabul edildi. bakalim nisanda ne yatacak

2022 yılında Kişi başına düşen gelir miktarı yükseldiği için bağlanmıştır.

Sizin muhtaç olmama nedeniyle ayliginiz kesilmiş o yüzden geçmiş ayları alamazsınız bencede fazla kurcalamayın bu sene gelir şartı artınca tekrar bağlamışlar hayırlı olsun

2022 yılında Kişi başına düşen gelir miktarı yükseldiği için bağlanmıştır.
büyük ihtımal öyle olmuştur.bu durumda toplu para alma ıhtımalı yok yenı başvuru sayılıp tek maaş ödenır

Üst Alt