Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013'de aldığım rapora rağmen vergi indiriminde tekrar rapor isteniyor mu?

ucar7432

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
benim vergi indirimine başvurma sebebim aslında erken emeklilik için ama bugün öğrendiklerime göre engelli kadrosunda başladığım için memuriyete zaten vergi indirimim olmasada erken emeklilikten faydalanıyormuşum.
diyelimki tekrarda hastaneye gittim ama % 40 altında bir rapor verildi benim % 41 sürekli olan raporum geçersizmi oluyor?
ben bundanda korkuyorum işin açığı.çünkü daha önce başıma geldi.aynı rahatsızlıklara % 22 de verdiler % 25 de verdiler % 10 da verdiler..

ben tekrardan heyetemi girecem yoksa elimdeki rapor vergi indirimi için verilmiştir şeklindemi düzenlenecek?

Elinizde bulunan yakın zamanda alınmış rapor kabul edilecektir.

bende 2012 yılının sonunda aldım %41 raporum var. %30 ortapedi ve %15 dermatolojik. Vergi indirimine başvurmadım daha. yakın zamanda bu şekilde raporu olup başvuru yapan var mmı ?

Vergi indirim raporu eski yeni fakediyormu yani 10 sene önce alinmiş olsa da gecerlimi

padisah,
Raporunuz 3. derece olarak onaylanır.

tarum41,
2010'dan önce alınmışları kabul etmezler.

Kismet hanim ben 2014nisanda aldim geçerliliği ne kadar kaç sene daha bekleyebilirim

Gelecek zaman neyi gösterir bilemiyorum Murat bey. Ama en kısa sürede almaya çalışın bence çalışıryosanız, ya da işe başlarsanız.

Kismet hanim ben vergi indirimini aldim sgkdan emekli olur yazisinida aldim sadece biraz daha calisip primlerim yuksek yattigi için fazla emekli maasi alirim diye calisiyorum şuan oyuzden vergi indirim raporun geçerliliğini merak ettim sadece

Vergi indiriminizin üzerinde süre yoksa zaten süreklidir o. Yeniden ne rapor almanıza, ne de vergi indirimi için başvuru yapmanıza gerek yok. 1 Ekim 2008'den önce sigorta girişi olup ssk'dan emekli olacağınız için.

arkadaşlar.kasım.2014 de vergi indirimi için başvuru yaptım.tekrardan rapor istediler tekrar heyete girdim.sonuç olarak bugün cevap işyerime geldi.kısa sürdü bende şaştım.daha önceden %41 sürekli raporum vardı ama yeni rapor %42 1 yıl süreli vermişler.vergi indirimimde aynen rapor gibi 1 yıl süreyle 3.derece diye onaylanmış.şimdi bu vergi indirimi benim sadece maaşımamı geçerli?başka bir yerde işime yararmı ?

%25 psikiyatri %20 ortobedi %4 görme bu raporumda.1 yıl süreli vermişler.
2 yıl önce aldığım rapor: %25 psikyatri %10 ortobedi %13 görme sürekli ibareliydi.
3 yıl önce aldığım rapor:%25 psikyatri %22 ortobedi %10 görme idi.
anlayacanız benim rapor doktordan doktora değişiyor anlayamadım gitti.psikiyatri doktordan doktora değişebilir ama en değişmeyen o bende.
benim sol el işaret ve orta parmaklarım ampüte yani yok.doktordan doktora oran niye değişiyor bi anlam veremiyorum.
gözümde aynı aynı görme bozukluğu doktordan doktora niye değişiyor onuda anlamış değilim:confused:
şimdi benim için geçerli olan rapor hangisi?% 41 sürekli ibareli olan raporum mu?
vergi indirimi için verilmiş olan %42 1 yıl süreli olan rapor mu?

1 yıl sonunda bir önceki yıl aldığınız SÜREKLİ raporu yeniden götürün defteradrlığa ve onu işleme koymaları konusunda ısrar edin. Elinizdeki SÜREKLİ rapor işlem yapmak için yeterlidir.

bülent bey,

kamu işçisi olarak devlet kurumunda işe başladım.2014 yılında aldığım sürekli raporum mevcut.Vergi indirimi için vergi dairesine basvurduğumda tekrer hastahane heyetine girecekmiyim.Bir de sorum şu ben erken emekli olmak istemiyorum,Vergi indirimine basvurmak istemiyorum böyle bir hakkım varmı.Saygılarımla,...

aytacoguz

Vergi indirim hakı almak zorunda değilsiniz. Sakat statüsünde çalışmakla sakat statüsünde vergi indirim hakkı almak birbirinden ayrı iki konudur. Sakat statüsünde çalışığ vergi indirimi alabilirsiniz/almayabilirsiniz. Sakat statüsünde çalışıp vergi indirimi alabilirsiniz/almayabilirsiniz.

Vergi indirim hakkı aldığınız için erken emeklilik mecburi değil. İstyemezseniz emekli olmazsınız

Vergi indirimi için başvurduğunuzda sizden yeniden rapor istenmez.

Merhaba
2014 yılında ehliyet için almış olduğum 2 yıl süreli rapor ile başvurmak istiyordum raporun sadece fotokopisi kalmış bende olmadı yani neyse 2013 yılının 2. ayında aldığım noter tasdikli durum bildirir sürekli olan bir rapor örneği buldum ve onunla başvurdum.Vergi dairesi sitesinde yazana göre 2013 yılının 3.ayından sonraki raporlar kabul görüyor. Sonucu burdan paylasacağım.

aytacoguz
Kamu kurumunda başladım dediğiniz iş ilk işinizse ya da şöyle diyelim; ilk sigorta tarihiniz Ekim 2008 sonrası ise erken emeklilik için vergi indirimi zaten geçerli olmayacak,şartlar oluştuğunda başvurunuz üzerine hastaneye sevk edileceksiniz.
Erken emeklilikte vergi indirimi şartı Ekim 2008 öncesi sigortalı olanlar için geçerlidir.

Üst Alt