Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013'de aldığım sağlık raporumla vergi indirimi ve emeklilik..?

fatih6868

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Şişli Eftal Hastanesinden 09.09.2013 tarinde araç almak için aldığım sağlık raporumda % 42 özürlülük oranı çıkmıştır
Ve bu raporla ÖTV'siz olarak araç aldım
Orandaki sonuçta
Tablo 3.23 - 30 derece planter fleksiyon % 26
Tablo 3.24 - 20-29 derece varus % 22
Yazmaktadır.
Daha sonra bu raporla emekli olamayacağımı ve SGK'nın yeniden rapor isteyeceği söylendi
Ayrıca yeni alacağım rapordada oranımın % 40'ın altına çıkacağı söylenmektedir
Yani Geçmişte aldığım raporun hiç bir öneminin olmadığı söylenmektedir
Bu konu ile ilgili yardımcı olmanızı rica ederim..

Sigorta başlangıç yılınızı ve hangi statüden emekli olacağınızı belirtir misiniz? (ssk,bağkur, emekli sandığı gibi)

15.11.1999 tarihinde sigorta başlangıcım var ve sgk'lıyım
ancak sormak istediğim konu buradada gördüğüm kadarıyla emeklilik esnasında ssk'dan sizi hastaneye rapor için tekrar gönderiyorlarmış ve onun neticesinde rapordaki oran düşüyormuş bu konu hakkında yardımcı olmanızı rica ederim

Sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008'den önce olup, ssk'dan erken emekli olurken yalnızca sizden vergi indirimi istenir. Sizin yapmanız gereken elinizdeki raporla (tarihi eski olmadığı için kabul ederler) işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, işyerinizin bağlı olduğu vergi dairesine vergi indirimi almak için başvuru yapmaktır. 1-2 ay içerisinde cevabı gelir. Eğer en az % 40 oranla 3. derece olarak onaylanırsa yeniden rapor almadan emekli edilirsiniz.

Peki bu başvuruyu şimdimi yapmalıyım yoksa 2017 yani emekli olacağım tarihe yakınmı yapmalıyım..?

Ayrıca Kısmet hanım bugün vergi indirimi için başvurumu yaptım bakalım nasip ne olacak ama banasanki raporum oranını düşereceklermiş gibi geliyor burada okuduklarım ve arkadaşların başına gelenleri gördükçe sanki bende onlar gibi kurula takılacakmışım gibime geliyor raporu 09.09.2013 tarihinde aldım ama yinede terginim...

Merkez Sağlık Kurulu Oranları Düşürürse Ne Yapmalıyım?

Arkadaşlar Sizden konu hakkında yarımcı olmanızı rica ediyorum
Dün itibariyle Vergi indirimi başvurusunda bulundum fakat çoğu arkdaşımızın
ortak dedikleri merkez sağlık kurulunun % 42 olan özürlülük oranımı büyük bir
ihtimalle düşüreceğidir benim raporum yeni olmasına rağmen böyle birşey olurmu
Ayrıca eğer düşürürlerse benim yapacağım bir şey varmıdır
Lüten konu hakkında yardımcı olunuz

RAPOR BİLGİLERİM BU ŞEKİLDEDİR

Şişli Eftal Hastanesinden 09.09.2013 tarinde araç almak için aldığım sağlık raporumda % 42 özürlülük oranı çıkmıştır
Ve bu raporla ÖTV'siz olarak araç aldım
Orandaki sonuçta
Tablo 3.23 - 30 derece planter fleksiyon % 26
Tablo 3.24 - 20-29 derece varus % 22
Yazmaktadır.

Önemli olan rapor oranı düştü mü emin olmalısın.
düşmedi ise kuruntuya gerek yok bekle biraz
diyelim ya düşerse;
Düşerse Örnek mahkeme davası var, site içerisinde örnek davayı alır ve mahkemeye verirsiniz: Gerekçe Hastanenin verdiği oran aynen kabul edilir düşürülemez.
Ancak Vergi dairesi eksik inceleme diye geri gönderebilir bu bir ihtimal..

en önemlisi gelecek cevapları beklemek..

Ben raporu yeni yönetmeliğe göre aldım yani cetvele göre oran belirtilmiş yeni raporlardada oranı düşürdükleri olmuşmudur bilginiz varmıdır..?

Elinizdeki raporla vergi indirimine başvuracaksınız. Oradan elde edeceğiniz vergi indirim hakkı size erken emeklilik hakkı sağlayacak::

2008_oncesi.PNG

Arkadaşlar biraz önce telefon ile sordum ve raporumun aynen onaylandığını söylediler % 42 ile müracat ettim ve aynen onaylandığını bildirdiler

Arkadaşlar burdada bahsettiğim gibi vergi indirimimi al
mış bulunuyorum ancak 2017 yılı kasım ayında emekliliğim doluyor o tarih geldiğinde yeniden vergi indirimi yada yeniden rapor almam istenebilirmi emekli olmak için..??

fatih6868

Evet, vergi indirim hakkı elde edilmişse, o hakka istinadne dilediğiniz zaman erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsiniz.

fatih6868

Vergi indirim hakkı bir kez sürekli olarak elde edilmişse, o hak kişiye erken emeklilik hakkı da sağlar. İkinci bir kez vergi indirimi almak gibi bir durum söz konusu değildir.

Üst Alt