Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013'de memur oldum, ama öncesinde sigortam vardı. Emeklilik şartlarım..?

veli kaplan

Yeni Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
1
ilker abi yazıları okudum ve benimde takıldığım bir kaç yerde sorum olacak benim 01.07.1998 ssk girişim oldu 14.05.2013 tarihinde kadar 3556 gün prim günüm oldu 2013 mayıs 14 de engelli memur olarak atamam yapıldı ne zaman emekli olabilirim

5510 sayılı kanundan sonra memur olarak ataması yapılan engelli birey şu tabloya göre emekli olmayı hak eder.
bagkur.PNG

14 mayıs 2013- 9 yıl 9 ay 16 gün (3556) : 30 temmuz 2003 tarihine geriler
30/07/2003+(tablodaki rapor oranına göre) : ??

Not: gün ve prim şartını tamamladığınızda kurumunuza emeklilik için müracaat edeceksiniz kurumunuz sizi hastaneye sevk edecek ve yeni rapor almanızı talep edecek tabloya göre alacak olduğunuz rapor derecesine göre emekli olacaksınız.

İlker bey benimde benzer bir durumum var ancak bi iki hususuda sormak isterim.memuriyetten önce ; 21.03.2001 sgk başlangıcım 4.240 prim gunum var.10.05.2013 tarihinde memur olarak atandım.%42 engelliyim sürekli raporum var.Özelde calışırken vergi indirimi almıştım.Kamu'ya geçtiğimde gelir müdürlüğüne müracat ettim ve çalıştığım kamu kuruluşuna vergi indirimi yazımı gönderdiler.
Ben ne zaman emekli olabilirim?Emekli olurken vergi indirimime rağmen tekrar rapor almam gereklimidir?
şimdiden teşekkür ederim

officer

İlker, diğer sigortalılıklar nedeniyle hizmet birleştirmesi sonucu başlangıç taihi 1 ekim 2008 tarihinden önceye giden memurlar emeklilik için o tarihteki mevzuata tabi olurlar. Yani 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine. Bu da 5400 hizmet günü ile emeklilik demektir.
Ne var ki memur statüsünde emekli olabilmek için memuriyette de 10 yıllık hizmet süresinin tamamlanması lazım.
Bu durumda 10 yıllık memuriyetinle birlikte 5400 gün hizmet süresi de tamam oluyorsa, memur statüsünde emeklilik gerçekleşir.

Yanılıyor muyum?

meister78

Sigorta başlangıcı için sigorta başlangıç tarihi ile 18 yaş baz alınmıyormuydu 2003 nasıl oluyor ki; 2003 primler için sigortalılık süreside eğer bu arkadaş 01.07.1998 de 18 yaşını doldurmuşsa 1998+18 olması gerekmez mi??? (Eğer %40-49 daysa)

Engelsizbiz
Pardon, ben yaşa dair bir değerlendirme yapmadım. Şimdi bakıyorum...

18 yaşından önceki siogrtalılık staj değil TAM primliyse, o zaman hangi yaşta sigortalı olunduğu önemli olmaz bu meselede. Tüm primler emeklilik hesabına dahil edilir

Üst Alt