Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013'de sigorta girişi olan engelli ne zaman emekli olabilir?

redkit

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
engellilerde emeklilik yaşı beklenmiyor prim dolunca emekli olunuyor 15 senede diye bir duyum aldım. bu konularda pek bilgi sahibi değilim.

ben 2015 de çalışmaya başladım. Ama 2013 de işkur dan bir kursa kaydolmuştum oradan 15 günlük prim çıktı yani giriş tarihim 2013 görünüyor e-devlet üzerinden.
benim merak ettiğim kalan primi kendimiz yatırsak toplu olarak ben emekli olabiliyor muyum yoksa en az 15 sene mi geçmeli?
eğer emekli olunuyorsa maaş ne kadar olur(lise mezunu+işçi kadrosu)2017 de üniversite bitecek o ne kadar etkiler.
şimdiden teşekkürler

redkit

Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisin.

İş-kur sigortalılığında emeklilik açısından da prim yatıyor mu, bilmiyorum. Bilen var mı? Ufukalp

bagkur.PNG

OturanBoğa
İşkur tarafından verilen işbaşı eğitim programları ile iş gücü yetiştirme kurslarında katılımcı için uzun vadeli sigorta kollarına prim ödemesi yapılmayıp sadece iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi kurum tarafından ödenmektedir.
Dolayısıyla bu sigortanın emekliliğe esas sigorta başlangıcı olarak baz alınması mümkün değildir.

Üst Alt