Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013'de sigortalı oldum. Diyalize giriyorum. Malulen emekli olabilir miyim?

csrakn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba 15 01.2013 işe giriş tarihim 1111 günüm var şuanda böbrek yetmezligim var haftada 3 gün 4 saat diyalize giriyorum halen sigortam odeniyor ama çalişamiıyorum sakatlık raporum var %92 malulen emeklik için ila 10 yıl çalışma süerüm olması gerekiyorumu 1800 günüm olsa yeterli degilmi? lütfen acil cevp tşkr

Rahatsızlığınız sigorta başlangıcından sonra oluştuysa ya da malul dereceye bu tarihten sonra yükseldiyse 10 yıl ve 1800 günle malulen emekli olabilirsiniz. Başkasının bakımına muhtaçlık durunmunda 10 yıl şartı aranmaz.

Ufukalp

1 sene oldu diyalıze başlayalı kendim çalişamıyorum hafta 3gün 4 saat diyalize giriyorum ama anlamadıgım neden 10 yıl beklemek zorundayım zaten çalişamıyorum maddı yonden gelirim yok

Sürekli başka birinin bakımına muhtaçlık durumunda 10 yıl şartı aranmaz, 1800 gün olması yeterlidir, ancak bakıma muhtaçlık söz konusu değilse rapor oranı kaç olursa olsun 10 yıl süre şarttır.

csrakn

Ufuk abinin dediği gibi, 15 01.2023'de en az 1800 priminizin de olması halinde malulen emekli olabileceksiniz

Üst Alt