Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 auris otomatik yakıt tüketimi

selo46

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
17
Araba 3508 km idi fulledim. 4023 km olunca tekrar fulledim. 200 tl lik benzin ile full oldu. Hesaplama doğru mu?

Benim aracın yakıt tüketi mi normal mı?
200 tl lik benzinle 515 km gittim.
Ortalama yakıt 200/500 eşittir 0,39 kuruş.

Benzinli araç ve otomatik şehirr içi

200/515 pardon

otomatik vites miydi araç?

sizinki çok yakıyor
En fazla 35 kuruş ortalama 30 kuruş olması lazım..

Km.si yeni bir yerde sakatlık var; istersen bir kaç ustaya bir sor.

acemilikten kaynaklanıyor olabilir mi? yada araba yeni daha acaba ileriye doğru düşer mi?

arkadaslar 1.6 lpg li arac sehir ici 30 kurus yakiyor yanlisiniz olabilir

Nasıl yani? çok mu yakıyor az mı yakıyor? Yanlış olan nedir.

benimki 100 liraya 300 km yol alıyor sehir içi
şehir dışı 200 liraya 750 km rahat gidiyorum(o zaman benzin 5 liraydı)

burada benzin 4.71-4.73 lira arasında.. ve arabam 2006 model (opel astra)

Acemilik de olabilir, ayrıca arabanın tam alışma dönemi de olabilir. Yada sık sık yokuş gibi yerler de inme ve çıkma olabilir. Yada sık sık kısa mesafe olabilir( arabanın aç kapa çalıştırma esnasında çok yakar)

Evet 2 km lik bir yokuş var. Ev ile iş arası. Yol toplam beş km. Yokuşta bayağı bir yokuş. Inerken o zaman yavaş inmeli.

Yokuşta ve inişte az yakması için aracı nasıl kullanmalı erol bey, bilginizden faydalanabilir mityiz.

az yakiyor diyorum eger dediginiz rakami yakiyorsa sehir ici benzinli bedava geziyosunuz demektir

Bence de benzinli otomatik araca göre gayet düşük. Tabi hesapta da yanlış yapmış olabilirsiniz.
Bana göre 1.6 benzinli otomatik aracın şehircinde yakıt sarfiyatı km de 50 kuruşdan az olmamalı.

Benzinli ise normal hatta düşük bile diyebilirim.
Benzinli tam otomatik araçlar zaten çok yakar.
Bu yakıt tüketimleri kullanana, havaya, trafiğe bir çok etkene bağlı.
Birde yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketim değerini göstermesi lazım diye biliyorum.

buyur gel arabamı al...
100 lira doldur gez... kaç km yaptın ise buraya yaz isterseniz...
Model ve markalara göre fazla yaktığı doğru: Mazda 3 serisi 2010 model arabası olan arkadaşım: 50 kuruş yakıyor.
Honda CRV sahibi olan arkadaşımda aynı 50 diyor. Peki Mercedes C180 serisi olan arkadaş aynı demiyor daha az rakam verdi.
Düz vites ve tüplü arkadaş a 25 kuruş yakıyor. diğeri tüplü 35 kuruş yakıyor...

Model ve araç cinsine göre değişir hakikaden. Ancak merak ettiğim şu: 2014 auris son model olması ve çok yakması...

Mesele az yakıtla çok gitmek değil arabayı tanımak.

Verilere göre auris arabanın bu yakıt tüketmesi normal.
nedeni;
kısa mesafe de sık sık marş çalıştırılması:yani 5 km.lik mesafe az,
Yokuşlar: kalkışta çok yakar inişe gelince normal yakar.

Bunun dışında uygun olmayan lastikler(ucuz lastikler çok yaktırır, ancak çok yaktırdığını hissedemezsiniz)
Lastiklerdeki hava basıncı
kalitesiz benzin (istanbul gibi yerde öyle imkan olmayabilir ama yine yazıyorum bilginize)
Aracın yaşı; ilk başlarda çok yakabilir motorun alışması zaman alabilir 5 bin km.a kadar)
Hava koşulları (tozlu hava, soğuk hava vs istanbul gibi yerde bunu es geç)
Havanın nem oranı
Araçtaki hava filtresi kalitesi(auris gibi araçta bu hata olmamalı )

Sayın adem kardeş herhangi bir yanlışlık yok

km de 30-35 kuruş yakması yada daha fazla yakması bir anlamı yok: Arabanın marka ve cinsine göre değişebilir: Bende bujileri ilk değiştirdiğimde ilk 1000 km de çok yakmıştı. 100 liraya 220 km gidebilmiştim (kaliteli bosch marka bujiler ile değiştirdim aslında). Alışması zaman aldı.

35 kuruşu geçmesi bence biraz sıkıntılı bır durum. ben bunu acemiliğime bağlıyorum. ve araçda yeni olduğu için zamanla yakıt durumu oturur diye düşünüyorum. burdaki yorumlarında özeti böyle anladığım kadaryla

Üst Alt