Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 EKPSS için bilgisayar sertifikası şart mı?

sinopenyalı

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar engelli memur seçme sınavına ilk defa gireciğim düz lise mezunuyum bilgisayar sertifikası şartmı sınava girerken yardımcı olursanız sevinirim olmasa olurmu

Evet vhki bölümleri icin sart sertifika. Bazi arkadaslar demis meslek lisesi mezunlarindan istenmez diye. Dogru sertifika istemiyorlar ama okulda gördügünüz dersin saatleri ve aldiginiz notu yazan belge lazim oluyor. Bu belgeyi istiyorlar ona göre.

bnm 2003 den özel bi yerden meb onaylı sertifikam var o olur mu acaba

Hangi yil alirsaniz alin, sertifikaniz varsa sorun yok.

sınava girerken şart değil ancak memur alımı olduğunda bazı kadrolar için şart koşuluyor yoksa sertifikan yok sen sınava giremezsin gibi bir durum yok

yeni sertifika almakta fayda var halkeğitim 100 lira bazı ilanlarda artık 160 saat istiyor..bende vardır tekrar aldım 160 saat lik

arkadaşlar benim de işkurun verdiği başarı puanı 100 olan photoshop ve digital fotoğrafçılık belgesi var meb onaylı o olur mu?

O ne alaka Loris arkadasim, anlamadim. Memurluk sinavini kazanip atandigin kuruma o belgeyi ne amacla vermeyi düsünüyorsun? Bilgisayar sertifikasi hakkinda yaziliyor burada. Ayrica mühendis arkadasim yeniden almak ne ise yaricak. 120 saat olsa yeter. Elinde varsa sertifika her türlü gecerli. Okulda bilgisayar dersi görenlerde okul müdüründen ders saati ve ders basari notu olan transkript alsalar yeterli. Yanlis yönlendirmeyin kimseyi, yeter.

ben ticaret meslek lisesi mezunuyum diplomamı kaybetmiştim gittim onun yerine gçen bir belge aldım o zaman bir de bilgisayarla ilgili belgelyi alayım ozaman. Ama sonuçta photosohopda bir bilgisayar programı neden olmasın?

Okulunuza gideceksiniz, görmüs oldugunuz bilgisayar dersinin ders saatlerinin ve dersin basari notunun yazdigi transkript isteyeceksiniz okul müdüründen. Müdür umzalicak kaselicek olay bu kadar. Vhki kadrosu icin bu yeterli. Zaten diplomanizda bölümde bilisim oldugundan ve transkiriptide alacaginiz icin hicbir kurum sorun cikaramaz.

suyum;

memurlar netteki ilanları biraz takip et aranan şartlarda en az 160 saat bilgisayar işletmeni sertifikası şartı koymuş adamlar 120 olsa 120 yazardı veya saat istemese sadece bilgisayar sertifikası derdi :D

Ne ilani ya, allah askina. Kpss traskiript gecerli, bilgisayar dersi görmeyenlerede en az 120 saat yeterli diyorlar. Ínsanlara dogru bilgi verin lütden. Agustos ve mart da olan atamalarda sertifika isteyen yerleri, konu basliklari oku derim, ömss bölümündeki eski sayfalardan. Ben bu sürecte hergün okudum yazdim. Atandim calisiyorum.

suyum;

evet atamalarda sorun olmuyor hatta transkilple bile atanıyorsun ben illa 160 saat şart değil diyorum bazı ilanlarda yazmışlar.. arkadaş sormuş bende diyorum vakti varsa imkanı varsa gitsin 160 saatlik alsın kurum 160 saat şartı istediğinde ve o kişi atanamazsa..

Talep şartlarına durumu uyan adaylar; ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde talebin yayımlandığı yerdeki İl/Şube Müdürlüğümüzden veya www.iskur.gov.tr İnternet adresi üzerinden başvuru yapabilirler. Kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli (daimi) ve geçici işgücü taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınır. Bu talepte 2012 Kamu Personel Seçme Sınavına katılanların 2012-KPSSP3 sınavına giren adaylar başvuru MEB' den en az 160 saatlik eğitim ile alınan Bilgisayar İşletmenliği/Operatörlüğü Sertifikasına sahip olmak. Başvuran adaylardan gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusu geçersiz hale getirilmesi, işe alınması işleminin iptaline ilişkin Kurumun ve talep sahibi kamu kurum ve kuruluşunun yasal işlem yapma hakkı saklıdır. Son müracaat tarihi resmi tatile rastladığında bir sonraki iş günü başvurular kabul edilecektir. Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla işgücü talebine durumu uyan iş arayanın, tercihi doğrultusunda sadece bir talebe müracaatı kabul edilecektir. İşverene gönderilecek nihai listede ismi bildirilen kişilere yazılı veya sözlü sınavın yeri ve zamanı talebi veren kamu kurum ve kuruluşu tarafından iadeli taahhütlü olarak adaylara bildirilecektir. Önceliklilerin isim ve adresleri ile durumlarına ilişkin açıklayıcı bilgilerle birlikte, ayrı bir liste halinde kamu kurum ve kuruluşuna bildirilir. - Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli veya geçici işgücü talebine işverence davet edildikleri hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar. Öncelik hakkından ikinci kez yararlanılamaz.

suyum;

Bende meslek lisesi Elektrik-Elektronik mezunuyum 9. sınıfta Bilgisayar dersi gördüm aynı belgeyi okulumdan alsam geçerli oluyor mu yoksa sadece bilgisayar bölümü mezunları için mi oluyor bu dediğiniz?

Bem Meslek Lisesi son sınıf Bilişim bölümü öğrencisiyim acaba diploma sertifika yerine geçer mi??

Üst Alt