Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 ekpss lisansin standart sapma verileri

hartmüh

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
(Genel yetenek net) * 0,965947
+(Genel kültür net) * 1,069966 +Agirliklandirilmis sinav sabiti =(46,297222)
Not: veriler sadece 2014 lisans icindir

yani bu hesaba göre 18 genel yetenek 21 genel kültür neti yapan toplamda 39 net yapmış birisi 85.9 puan almış oluyor doğru mu lisans tan

iii puan geliyor o zaman yada fazla net çıkartan çok kişi yok çünkü hesaba göre geriye kalan 20 net 14 puan anca getiriyor bu da demek oluyorki 40 45 netten fazlasını yapan çok az kişi

20 net 14 puan getirir hesabi yanlis.. Sinav birincisi muhtemelen 52-53 net arasinda yapmis o yuzden soru puanlari yuksek

aynı şeyi söylemiş olmuyor muyuz ben 20 net 14 puan eder demedim zaten yapılan net sayısı çok yüksek olmadığı için geriye kalan 20 net 14 puan aralıyor demek istedim ve genel olarak net sayısı ortalaması da yüksek olmadığı için 40 41 gibi netler 89 puan getirmiş demek istedim

Evet toplamda 40 net yapan biri 85.975292−88.055672 araliginda bir puan almis
( gk gy net dagilimina göre)
muhendis3232 diye bir arkadas yazmisti sitede mesela 23 gy 18.75 gk yaptim 2014 de diye 41.75 netle 88.5758655 puan almis

bu sene bu netlere bu kadar puan bence gelmez diye düşünüyorum çünkü bu sene hem giren sayısı fazla olacak hatta bence patlama olacak giren kişi sayısında ve net sayısı yukarı olacaktır örnek 40 nete 85 puan geliyorsa belkide bu yıl 79 80 bile zor gelebilir tabi ki tahmini net bir şey söylemek doğru olmaz kişisel düşüncem böyle

hartmüh tarafından belirtilen katsayılar doğru arkadaşlar 2014'te giren biri lisanstan şu netleri ve puanı aldığını söylemişti;

GY= 25,25 Net
GK= 22,75 Net
Toplamda = 48 Net ve Puanı da 95,030 (Yukarıdaki katsayılarla kontrol edin çok yakın çıkıyor 95,029 gibi bir şey çıkıyor).
ysrkrdmr dediğiniz gibi bu neti alan az kişi var. Bu bahsettiğim kişi 48. gibi bir şey olmuştu.

3 farkli kisinin sinav sonucundan 3 bilinmeyenli lineer çözüm yaparak bu katsayilara kendinizde ulasabilirsiniz arkadaslar.. lise, önlisans vs ninde katsayilarini bu sekilde hesaplayabilirsiniz..

her şeyin hayırlısı bakalım bir hafta kaldı bütün sıkıntılar bitecek inşallah allah herkese kolaylık versin hakkımızda hayırlısı

2014 ve 2016 ekpssnin ikisinede giren arkadaşlar kiyas yapabilir mi acaba? (Lisans)

arkadaşlar bunlar kesin mi ya en kötü ihtimalimi düşünsem 28 net yaptım desem 75,9 puan yapıyor. 28 nete çok fazla değil mi?

2014 hesaplaması tamamen doğru birebir tuttu hesap.

bu seneki giren kişi sayısına ve ortalama net sayılarının kaç olduğuna bağlı bence 2014 te çok fazla net yapan olmamıştı şimdi ise 35 40 45 netler havada uçuşuyor bu sene okadar yüksek puanlar getirmeye bilir tabiki bu bir ihtimal kesin bişey yok sonuçtan sonra görecez

bir haftaya açıklarlar zendark adamlar1 milyon öğrencinin sınavını iki günde okuyorlar da 75 bin kişiyi mi okumayacaklar

@hartmüh senin kaç net var hocam?
bir de net sayılarınızdan nasıl bu kadar emin oluyorsunuz? ben unuttum hemen ne cevaplar verdiğimi :D

Ee herkes yaptığını bilir kardeş 1 yanılır 2 yanılır az çok tahmin ederler yani

ysrkrdmr

Raporların kontrol işlemi var. Rahatça bulur 18'ini Hocam. Keşke erken açıklasalar ama...
Ben de 34-35 net falan bekliyorum. Kaç gelir acaba arkadaşlar?

Matematik yaptıysan 80 gibi gelir ama yapmadıysan 77 78 bence hocam

hayırlsı olsun bakalım inşallah güzel sonuçlar gelir çoğu soru muallak şuan herkes bişey diyor kendince

bu katsayılar full çekeni hesaba katmadan geçerli olsun diyelim ki. en iyi yapan 52 53 civarı mı yaptı illa ki vardır 1-2 yanlış yapan falan

2016 ekpss birincisinin netlerini söyleyeyim size

Gy : 29 D 1Y
Gk : 24 D 6 Y

Kısacası 51,25 gibi bir net almıs ve p3 100 puan

2018 ne mi olur? Çok daha yüksek olur tahminim full çeken 5-10 kişi olmustur 50-56 net aralığıda ikinci yığılma noktası olacak ( Lisans İçin)

Projetor

Ben bu görüşe çok katılmıyorum.. 2016 ve 2018 soruları karşılaştırıldığında, yapı olarak çok ta farklı soru yapısı yok.. Soruların konu dağılımı, basit ve zor soruların sayısı neredeyse aynı. Hatta 2016 ya göre bu sınavın genel yetenek kısmının daha zorlayıcı olduğu söylenebilir.. bu bakımdanbeş on kişinin full çekeceği ni hiç zannetmiyorum hocam.. o kada kişiyiz, daha bir kişi ben fulledim demedi. Genelde 35-40 net bandında yoğunlaşma var. Hatta Genel yetenek kısmının puan katsayısının bir miktar artması kimseyi şaşırtmasın.

Üst Alt