Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 sigorta girişim ve %90 raporum var. Ne zaman emekli olurum?

ceza4635

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese, forumda bir çok konu var fakat çoğu eski veya kafa karıştırıcı. Bu yüzden ayrı bir konu açma gereği duydum kusura bakmayın.

Forumdaki malulen emeklilik konularının çoğu eski tarihli olduğundan yasaların değişmiş olabileceğini tahmin ediyorum. Bu uzun vade gün sayısı vs. kafamı karıştırdı, yardımcı olursanız sevinirim.

Bir haber sitesinde çalışıyorum,
ilk sigorta başlangıcı Temmuz 2014
Toplam uzun vade gün sayısı: 870 (arada iş değiştirdiğim için boş geçen aylar oldu)
Engel oranım %90
Doğum yılım da 1990

Bir arkadaşım geçenlerde "5 yıl çalışırsan emekli olabilirsin" demişti. Benim 3 yıl doldu dolacak ama 5 yıl 1825 güne tekabül ediyor. benimki 870 günde şuan. yani 900 küsur gün (yaklaşık 3 yıl) daha mı sigortalı olarak çalışmam gerekiyor?

Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

ceza4635

Bugün maluliyetine neden olan sakatlık doğuştan olmuş olabilir. Ama önemli olan şey hastalığın ilk kez sigortalı olduğun tarihte çalışmana mani olmayacak düzeydeyken bugün maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanı h-gerektirecek düzeye ulaşması. Böyle midir, yoksa ilk sigortalı olduğun tarihte de %60 üzeri rapor verilecek bir durum var mıydı?

OturanBoğa
sigortalı işe girmeden öncesindeki rapor 90dı hocam. rapor oldkça eski fakat süreklidir ibaresi var

ceza4635

Bu durumda malulen emeklilik mümkün olmaz.

Erken Yaşlılık emekliliği için (Temmuz 2014 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 prime tabisin.

1825 günde emekli olabilmek için ne gerekliydi peki?

OturanBoğa

Bu listede hastalığımın adını bulamadım, SMA yani spinal muskuler atrofi benim rahatsızlığım. ağır engelli ve sürekli olarak geçiyor. birinin bakımına muhtacım yani. %90 engel oranı. yine de 15 yılı doldurmak gerekiyor yani doğru mu anladım. herhangi bir engelli aylığı veya bakım ücreti de almıyorum. mecbur çalışmam gerekiyor

ceza4635

Evet, erken Yaşlılık emekliliği için (Temmuz 2014 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 prime tabisin.

Üst Alt