Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 sigorta girişim ve vergi indirimim var. Emeklilikte yeniden rapor istenecek mi?

Erolkurt_17

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2014 yılında ilk sigortalı işe girdim sigorta başlangıç tarihi 2014 süresiz vergi indirimim var emeklilik günüm geldiğinde tekrar rapor isterlermi acaba.

İstenmez. Sadece Vergi indirimi belgesini isterler. Ona da başvurmanız gerek ama sigortanız daha 6 yıl olmuş. Emeklilik için çok erken

Erolkurt_17

İlk sigortalılığı 1 Ekim 2008'den sonra olanlar emeklilik zamanları geldiğinde* sevk ile yeni rapor almak zorundalar. Bugünden alınan vergi indirim hakkı da rapor da emeklilikte etkisizdir.

*
bagkur.PNG

Rapor oranı 40-49 arası olanlar 20 yıl 4400 gün değil mi usta yanlışlık olmasın ?

OturanBoğa

2008 sonrası sigorta girişlilerin emekli olurken yeni rapor ve vergi indirimi almalarını ilk defa sizden duyuyorum, mevzuatta ki yeri nedir??

sarp35

Bu, üzerinde belirsizlik olan bir konu değildir.

samedo99
Herkesin durumu farklıdır. Başkasına verilen yanıta bakıp kendi durumunuzu değerlendirmeyin. Size şurada verilen yanıt doğrudur.

OturanBoğa

Belirsiz olmayan bir konu ise bununla ilgili kanun maddesini ögrenebilir miyiz tarafinizdan? Ben 2013 sigorta girişliyim, sürekli raporum ve vergi indirim var, 7-8 sene sonra emeklilik başvurusunda bulunduğumda benden yine rapor mu talep edilecek, yine vergi indirimi sürecine mi dahil olacağım? Bununla ilgili somut bir madde var mıdır?

sarp35

Bunu tek bir maddeye bakarak anlayamazsınız. Ama özünde 5510 madde 28'dir.

Evet, emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almanız gerek. O rapordaki oran belirleyici olur.

OturanBoğa

Sayın hocam ben bankacıyim ve özel bir sandıga bagliyim, bu kontrol muayenesi durumunu vs emeklilik işlemlerine sorduğumda kazanilmiş bir hak söz kknusu olduğu icin biz yeni rapor talebinde bulunmuyorum ve kontrol muayenesine tabi tutmuyoruz dediler fakat vergi dairesinden indiriminizle alakali olarak teyit yazisi istediklerini belirttiler, ayrica şunuda belirtmeliyim ki benim raporum hakem hastane raporu. Bu yeni rapor talebini sgkya bagli olmadigim icin sgk yapmayacaktir, peki rapor yenileme talebini vergi dairesi yapabilir mi? Konu hakkinda detayli bilgi esinmek iatedigimden bir ayrintili sordum, zaman ayirip cevaplarsaniz cok sevinirim.

sarp35

Banka özel sandığı emeklilik işlemini kendi bünyesinde yapacaksa ve eldeki raporla iş göreceksem ne ala. Bunu yapabilir. Ben emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuracak kişiler için yeni rapor şart diyorum.

Banka sandığı vergi indirim hakkını sorgulayamaz. Çünkü dayandığı emeklilik mevzuatı 5510 28'dir ve orada vergi indirim şartı aranmamaktadır.

Üst Alt