Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 tarihli raporla vergi indirimi alabilir miyim?

cumi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar
vergi indirimi için heyete başvurdum. uyku apnesi 2014 yılındaki raporum var. cpap kullanıyorum. bunun üzerinden işlem yaptılar. AHİ: 50,76 eski tarih li rapor sorun olur mu?
obezite sorunum var. boy 164 cm kilo 115 kg kitle vücut endeksim 42,7
yuksek tansiyon rahatsızlığım var. raporlu.

% 40 bana yeterli günüm ve senem dolu. yaşa takılanlardanım.

bazı sitelerde artık raporlar ankara ya gönderilmiyor. hastane heyetinin verdiği puanlar geçerli demesine rağmen, vergi dairesindeki görevli ankara ya raporlar gidiyor diyor. hangisi dogrudur.
teşekkürler

merhaba

raporlar ankara ya gidiyor. 5510 sayılı kanundan önce 4/a sigortalı olanların erken emeklilik için vergi indirimi şartı var.
raporunu alıp; yanına işyerinden alacağın dilekçe ile defterdarlığa başvuracaksın. uyku apnesi için yaptırdığın ilk polisomografi testini mutlaka raporun arkasına iliştir.ankara o testi görmek ister. yoksa raporun geri gelir.

Merhaba cumi,

Öncelikle geçmiş olsun. Özgür beyin de dediği gibi hastaneden alınan raporlar Ankara Maliye'deki Merkez Sağlık Kuruluna onay için gidiyor. Bu kaçınılmaz.

Eski uyku testinizdeki AHI oranınız çok yüksek. Ağır OSAS sınıfına giriyorsunuz. Buradan zaten %35 alırsınız. Bahsettiğiniz kiloda AHI oranınızın şu an düştüğünü hiç sanmıyorum. Fakat benim düşüncem, eski polisomografi testinizi yanınızda götürseniz bile size yeniden test yapılacağı yönünde. Aradan 4 sene geçmesi testin yeniden yaptırılmasını gerektirecektir.

Vücud kite indexiniz de çok yüksek, morbid obezite sınıfına giriyorsunuz. Tam olarak verilecek oran ne olur hatırlayamadım şu an, ama hatırı sayılır bir oran gelecektir. Zira morbid obezite tek başına bile engelli sayılmaya yetebiliyor.

Yüksek tansiyon, kontrol altındaysa ve vücutta başka komplikasyonlara yol açmadıysa %10 oran alır. Ama ilaçla kontrol altına alınmasında problem varsa ve kompliklasyona yol açtıysa (mesela idrarda protein çıkması gibi) oran %20'ye çıkar. Diğer bulgulara göre oran daha da artabilmektedir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Esen kalın :)

çok teşekkür ederim

teşekkürler

her sene uyku testini yaptırırım. gecenin yarısı makinesiz diğer yarısı da makineli olarak bu süre boyunca 10 bar hiç değişmedi

Üst Alt