Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 Temmuz Ayı Trafik Kazası Geçirdim. Tazminat miktarı hakkında bilgi..?

absentm

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Geçirdiğim trafik kazası sonucu bir uzvumu kaybettim (göz). Trafik raporunu gormedım ama karakolda bi polisden duyduguma göre yaklaşık % 100e yakın karşı taraf hatalı.
Motosikleti kullanan ben değil arkada yolcuydum ve kaskım yoktu motosiklette. Avukat tuttum ve karsı aracın sıgortasına dava acıldı avukatla da % 17.5 anlasıldı.
Benim sormak istedğim mahkemeden yaklasık olarak ne kadar bir tazminat rakamı cıkar. Ve bu tazmınatı etkıleyen etkenler nelerdir

bugun aldıgım rapor oranı ise % 35 yaşım 22 ve o an calısırken asgari ücret calısıyordm

Sayın absentm %100 karsı tarafın kusur oranı göz onune alınarak aktüerya sonucu almanız gereken tazminat tutarı 137.000 bin tl ile 169.000 bin tl arasıdır.Tazminatı etkileyen unsurlar ise yaş,aylık gelir belgeniz,heyet rapor oranı,kaza tarihi,

anladım hocam peki bu sigorta poliçesinin belirlemiş oldugumu rakamlar neyi ifade ediyo sakatlık sonrası ölüm sonrası vs gibi şeyler ve avukatımın soyledı mıktır 240.000 tl civarı bu fiyatı neye gore cıkarmıs anlamıs değilim?

Sayın absentm sigorta policesinde belirtilen rakamlar maddi ve bedeni zararların karşılanabilmesi için sigorta tarafından belirlenmiş olan tazminat bedelleridir.Maddi zararlardaki tazminat limitleri daha düşük bedeni zararlarda ise çok daha yüksektir.Bahsetmiş oldugunuz 240.000 bin tl tazminat rakamı 3 yıllık veya 4 yıllık yasal faiz ile birlikte bile olsa 200.000 bin tl olacaktır.Davanızın sonucunda mahkeme heyetini aktüer hesaplama istediğinde gelecek olan raporda göreceksiniz.Bizim vermiş oldugumuz rakam ise 30 gün içinde hesabınıza yatacak olan miktardır.

hocam ilginiz için çok teşekkür ederim son bir soru daha sorucam izninizle.bu sigorta poliçesine baktıgımda sakatlık sonrası 260.000 tl yazıyordu bundan yararlanamıyormuyum ve kaza temmuz ayında dava ise ağustos ayında açıldı yaklaşık 5 ay oldu ve sonucu avukatımın tahminine göre 9 ay sürer dedi bu süre zarfında poliçede yazan 260.000 ve 9 aylık süre zarfı göz önüne alındıgında tahmini olarak durum ne olur

Sayın absentm sigorta policesinde yazan 260.000 bin tl rakam sigorta üst limitidir.Örnek vermek gerekirse sigorta şirketi 260.000 bin tl ye kadar ödemekle yükümlüdür.Bu rakam en üst limiti simgeler.Yani sizin aktüer sonucunuz 260.000 bin tl olarak cıksaydı evet bu rakamı alırdınız.Ama yaşınız heyet rapor oranınız ve gelir belgeniz asgari ücretten hesaplanacagı için bu limit sizlerde 169.000 bin tl olarak cıkmaktadır.Avukatınızın dediği gibi 9 ay gibi bir dava sürecinde 260.000 bin tl tazmınat rakamı alamazsınız.

merhaba dostlar burda soru sorup mağdur gibi cevap arayanlar takip işi yapan şahışlardır elerindeki bilgi almış oldukları olayların bilgisidir.rapor oranına göre ne kadar ücret alınacağı vefatta ne kadar alınacağı konusunda burdan araştırma yapmaktır.sizler konu hakkında yaklaşık rakamları telafuz ettikçe onlarda mağdura senin alacağın rakam budur diyor.

Sayın ibrahim bey uyarılarınız için teşekkür ederiz.Mağrifet tazminat rakamını öğrenmek değil,magrifet magdur olan kişiye verilen tazminat rakamını aldırabilmektir.Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.

Merhaba,
Poliçede 260.000-TL diye bir rakam yazmamaktadır. 2014 yılı için bedeni zararlar ve vefat halinde trafik sigorta poliçesi limiti 268.000-TL'dir. Bu sigorta şirketinin sorumlu olduğu en üst limit olup, kusur, gelir durumu ve yaşa bağlı olarak kişinin alacağı tazminat tutarı değişmektedir. Yani 2014 yılında meydana gelen bir trafik kazasında sakatlık tazminatı başvurusunda sigorta şirketinden alınabilecek en üst rakam 268.00-TL'dir. Bazı mağdurlar sanki bu ferdi kaza sigortasıymış gibi hemen poliçede yazan rakamın ödeneceği yanılgısına kapılmaktalar. Alınacak tazminat her olay için yapılan aktüer hesaplamasıyla tespit edilmektedir.

Saygılarımla

Sayın AnalizHukuk evet 2014 poliçe 268.000 tl.Verdiğim bilgiler göz önüne alındıgında sizin tahmininiz ne gibi bir rakam cıkar.Bugün avukatımla konustum,tahmini söylediği rakam 240.000 tl ve dedi ki eğer yaşın ve psikolojik faktörler devreye girerse mahkemenin bu poliçede yazan 268.000 nin üzerine cıkıp örnek verirsek 300.000tl belirleyip bu üst limitin aşımı sonrası sigorta,kazaya sebep olanaraç sahibinden bunu temin ediyormuş.Acıkcası bu biraz tuhaf geldi.Doğruluk payı varmıdır? Teşekkürler.

Sayın absentm,

ZMMS (Trafik) Sigortası teminatını aşan zararın varlığı halinde (2014 yılı için 268.000 TL.);

Zarara sebebiyet veren aracın maliki, sürücüsü ve varsa Kasko Sigortacısı müteselsilen sorumlu olmaktadırlar. Bu sorumluluk, yasalara uygun olarak yapılmış başvuru tarihine göre hesaplanacak temerrüt tarihinden itibaren işleyecek faizi de kapsamaktadır.

Zira; bu gibi durumlarda, tahsilat kolaylığı bakımından öncelikle başvurulması gereken kurum var ise Kasko Sigortacısıdır. Kasko Sigorta Poliçelerindeki İMMS (Artan Mali Sorumluluk) - Manevi Tazminat Klozu, zararın tümünün giderilmesi imkanı tanımaktadır.

Kasko Poliçesindeki Ferdi Kaza Teminatı'nın da tahsili, zararınızın karşılanmasında faydalı bir düzenleme olup, meblağ türünde bir sigorta branşı olduğundan tenzile esas olmadığı ve toplam tazminat hakkınızda azalmaya sebebiyet vermeyeceği unutulmamalıdır.

Yaralamalı trafik kazalarında kişilerin tüm maddi ve manevi haklara kavuşmasının sağlanması, ciddi bir hukuki bilgi birikimi, eğitim ve tecrübe gerektirmektedir. Her olayın kendine has özellikleri ve ayrıntıları bulunduğu nazara alınarak değerlendirme yapılması gerekmektedir.

Hak sahiplerinin ne kadar tazminat hakları olduğunun belirlenmesi, sadece aktüer bilirkişiler tarafından yapılabilecek, birçok veri üzerinden titizlikle yapılan bir hesaptır. Hak kayıpları yaşamamak için, bu konuda eğitim almamış kişilerce, karalama şeklinde yapılan hesaplamalara riayet etmemeniz önemle rica olunur.
Derneğimizi arayarak, gönüllü olarak yardım hizmeti veren üye bilirkişiler tarafından ücretsiz olarak aktüer hesap yapılmasını isteyebilirsiniz.

Trafik kazası sonrası bir gözümü kaybettim tazminat miktarı ??

2014ün temmuz ayında geçirdiğim trafik kazası sonrası bir uzvumu(göz)kaybettim.kazada motorsiklet arkasında yolcuydum.karşı taraf 8/8 kusurlu kamyonetti.karşı aracın sigortasına dava acıldı.merak ettiğim tazminat miktarı hakkında bilgi almak istiyorum.yaşım 22 devlet hastanesınden aldıgım maluliyet rapor oranı %35 üniversite öğrencisiydim bölümüm muhasebe meslek yüksek okulu.teşekkürler

Sigorta şirketine açılan davada öğrenci olma durumunda gelir belgesi neye göre hesaplanır (vasıflı)?

Mahkeme maluliyet tespiti için üniversite hastanesine sevk etti.Bundan sonra süreç nasıl ilerliyo ve ne kadar gibi bir zamanda mahkeme sonuçlanır ?.Davayı açtıgım yer balıkesir.Yaşadğım yer ise erzurum bu süreci uzatırmı.

maluliyetin tesbiti yapılır ve ona göre mahkeme yolunuz ilerler

Üst Alt