Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 yılında trafik kazasında babamı kaybettim. Tazminat konusunda..?

levent0

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 07.2014 tarihinde babamı trafik kazasında kaybettim.mahkeme yeni bitti ve tüm kusuru yaya olarak karşıdan karşıya geçilmemesi gerektiği sebebiyle 1.asli kusuru babama verdi.
Babama carpan araca ise hız limitinden 2. Asli kusurlu diyerek mahkeme sonuçlandı.
Kusur babam da olduğu için çarpan aracın sigortasından tazminat alabilirmiyiz.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

@levent0
başınız sağolsun, evet ölenin desteğinden yoksun kalanlar sigortaya başvurabilirler, önceden alınamıyordu ama Hukuk Genel Kurulu'nun 2012 yılında verdiği bir kararla bu yanlıştan dönülmüş oldu. İlgili kararda kısaca, ölen araç sürücüsü tam kusurlu dahi olsa yakınlarının sigorta şirketinden destekten yoksun kalma tazminatı talep hakkı olacağı, söz konusu kusurun ölenin kusuru olduğu ve bu kusurun geride kalanlara yansıtılamayacağı hükme bağlanmıştır.
şu anda mecliste görüşülen torba yasa kabul edilirse muhtemelen bundan sonra yine kusurlu olanın geride kalan destekleri yine tazminat alamayacaklar, çıkacak olan yasa sigorta şirketlerini memnun edecek. yine zenginden yana yasa çıkacak.

Babanız yaya kusurlu olduğu için sadece karşı tarafa verilen tali kusur %25 diye Tahmin ediyorum o kısmını alırsınız

levent0

Sayın Levent Şahin,

Öncelikle başsağlığı dileklerimizi iletmek isteriz.

Anlatımınıza göre tüm kusurun babanıza verilmeyip, sürücü ve yaya arasında paylaştırıldığı anlaşılmaktadır.

Kaza tutanağı, Ceza Mahkemesi kararı, bilirkişi raporu vb. belgelerden elinizde olanların fotokopisini mail veya kargo ile yollarsanız;

Kusur oranları ve haklarınız hakkında bilgi verilebilecektir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Sigorta Mağdurları Derneği

Üst Alt