Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014'de EKPSS ile atandım. 2003 tarihindeki raporla emekli olabilir miyim?

Serdal Sevinç

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Ben 2003 yılında eğitim araştırma hastanesinden %80 engelli raporu aldım. Raporum süresiz. Ancak vergi indirimi için başvurmadım. Sonradan öğrendiğim kadarı ile yeni rapor alırsam oranımın düşme riski var. Bu sebepten vergi indirimi almıyorum. 2014 yılında ise ekpss ile atandım. 2014 öncesi özel sektörde 4571 günüm var. Bu durumda ben memur olduğum için yeni rapor ve vergi indirimi almadan 5434 sayılı emekli sandığı kanununun 39. maddesi j bendi uyarınca 15 yıl hizmeti doldurunca emekli olur muyum? emeklilik esnasında benden yeniden rapor isterler mi birde ben özel sektörde geçirdiğim 4571 günü kıdem olarak saydırabiliyorum. Bu durumda 15 yıl 5400 gün hizmet sürem 4571 gün azalır mı ?
yani kalan günüm 829 yılım ise 2 yıl 3 ay 19 gün mü olur?

ekpss sınavına nasıl girdin bn liseyi bitiriyorum bu sene bitecek bitince engelli olarak memur olmak istiyorum biraz anlatr mısınn bilmiyorum da tam olarak....

Serdal Sevinç
Evet ssk lı günleriniz birleştirilir ancak çok az süreniz de kalmış olsa en az 3,5 yıl memur olarak çalışmadan 5434 e göre emekli olamazsınız.
Elif Nur YILDIRIM
http://www.engelliler.biz/forum/engelli-kamu-personeli-secme-sinavi-ekpss/126935-ekpss-basvuru-sureci-basvuru-sirasinda-saglik-kurulu-raporu-ile-ilgili-duyuru.html

Ufukalp ben memurlukta genel idari hizmetler sınıfındayım. yinede aynı şekilde 3,5 yıl +1 gün sonrasında emekli olabilirim sanırım dimi?
bide o ensada vergi indirimi ve yeni rapor istemezler sanırım

5434 e göre emekli olabilmek için bu statüde en az 3,5 yıl çalışmalısınız.
Ha şartlarınız oluştu diyelim memur olarak 3,5 yıl çalışmadan emekli olamaz mısınız, elbette olursunuz ama 5434 e göre değil 5510 a göre 4A statüsünde olursunuz.

Ufukalp çok teşekkür ederim yeterince açıklayıcı oldu. o zaman benim memuriyette 3,5 yıl + 1 gün olduğu an dilekçe verme hakkım doğuyor.

Üst Alt