Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014'de engelli memur oldum. Emekliliğe başvurdum. Süreç..?

pnrylmz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.

1999 yılında sigortalı olarak işe başladım,
2014 Mart Ayında Ömss ile devlet memuru oldum.

Doğuştan çift taraflı kalça çıkığım var ve sağ kalçam ameliyatlı. 1999 yılında almış olduğum %40 ve 2005 yılında almış olduğum %45 engelli raporlarım var. Devlet memuru olurken 2005 yılında almış olduğum %45 rapor ile başladım işe.

16 Ekim 2017 tarihinde emeklilik dilekçemi verdim. 18 yılımı doldurdum ve 6400 gün primim var.

E-Devlet ten evrak takibi yaparken evraklarımın Sgk Sağlık Kuruluna sevk edildiğini gördüm ve telaşlandım. Acaba raporum 2005 tarihli olduğu için benden yeni bir rapor mu talep edecekleri? Ben engelli raporumu aldıktan sonra özürlülük kriterlerinin değiştiğini ve rapor almanın güçleştiğini biliyorum.

Bu konuda görüşlerinizi rica ediyorum.

pnrylmz

1 ekim 2008 öncesi memur olmuş ve memuriyete engelli raporuyla başlamış kişiler 5400 hizmet süresi ile emekli olurlar. Bu kişilerden emeklilik aşamasında yeniden rapor istenmez.

Bahsettiğiniz ibare ne anlama geliyor bilemedim. Ama hele bi size resmi bildirim yapılsın, ondan sonra gerekli itirazları yaparız

6 mart 2014 tarihinde ilk kez memur oldum, ondan öncesinde ssk lı olarak çalıştım.

pnrylmz

O halde yapılan işlem doğru. Hastaneye sevk edileceksiniz ve yeni bir rapor alacaksınız. O rapordaki oran emekliliğinize temel sayılacak

Teşekkür ederim bilgi için.

Acaba yakın zamanda memur emeklisi olan arkadaş var mı forumda? 2 haftadır sağlık kurulunda bekliyor işlemim, herhangi bir ilerleme olmadı. Hangi aşamalardan geçecek acaba işlem merak ediyorum.

2008_sonrasi.PNG

Bu tabloya göre emekli olacaksınız +1999 sigorta girişiniz 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 pirimle emekli olacaksınız hepsi tutuyor dediklerinize göre fakat sizden yeni rapor isterler büyük ihtimal
bir olay daha var son çalıştıgınız sıtatüde emekli olabilmek için emekli sandıgından 1261 gün emekli sandıgından çalışmışlıgınız olacak oturan boga biliyor oda teyit ederse iyi olur

Şartların hepsini sağladım, o konuda sıkıntı yok. Bundan sonraki süreç nasıl devam edecek onu hiçbir yerden öğrenemedim. Ayrıca %40 rapor alamazsam ne olacak? Tekrar göreve mi döneceğim?

tekrar hastaneye göderirlerse alırsın rapor alamazsan çalışırsın yapacak bişey yok o zaman

jeans42

Merhaba. Ben 1999 dan itibaren ssk lı olarak çalıştım ve 2014 yılında ömss ile memur oldum. Tüm şartları gerçekleştirip 16 Ekim de emeklilik için başvuruda bulundum. 2005 yılında vergi indirimi için almış olduğum %45 çift taraflı kalça çıkığı sürekli raporumu kullandım başvuru için. Sizce benden yeni bir rapor talep edecekler mi ve emekli maaşım ortalama ne kadar olacak?

5510'a tabi olup kamudan emekli olan var mı?

Merhaba.

2014 yılında Ömss ile memur oldum. Çift taraflı kalça çıkığı sebebiyle 2005 yılında aldığım %45 sürekli raporum var. 18,5 yıl çalıştım ve 6200 gün primim yattı ve son 3,5 yılı kamuda memur olarak çalıştım. 16.10.2017 de emeklilik dilekçemi kurumuma verdim.

Kurumum ilişiğimi keserek evraklarımı emekli sandığına gönderdi. Aynı şartlarda emekli olan var mı acaba sitede? Rapor oranım emekli sandığı tarafından düşürülür ve aylık bağlanmazsa memuriyete geri mi döneceğim? Sonucu beklerken çalışmadan geçirdiğim zamandaki hak kaybım ne olacak?

kardeşim raporunuz sürekli ve hizmetinizide tamamlamış gözüküyorsunuz ..zaten engelli emeklilik için alınan minimum rapor oranı %40 dır sizin raporu düşürmezler..sadece hastalığınız ile ilgili kontrol şartıyla emekli etme hakları var yani bir yıl sonra tekrar rapor isterler şayet enson kamuda çalışarak emekli olursanız o raporuda istemezler

2008 den önce sigorta girişiniz olması avantajdır hizmet birleştirmesi yaptığınızda derece kademenizde bir ilerleme oldumu anladığım kadarıyla kamuda çalışarak emekli olacaksınız derece kademenizi verin maaşınızı hesaplıyayım

bütün raporlar sağlık kuruluna gider orada tekrar onay alınır

OturanBoğa

o boga verdiginiz bilgi yanlış degilmi arkadaş 5510 sayılı yasaya göre emekli olcak degilmi 2008 sonrası memur olmuş arkadaş

7/2 derece kademem. Meb de memurum evet. Hizmet birleştirmenin derece kademeye hiçbir faydası olmuyor malesef :(

Evet 2014 de memur oldum 5510 a tabiyim

Üst Alt